Mořský jazyk (Kambala) smažený asijským způsobem

Ryby Doba přípravy: 25 minut 6 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Ryby Doba přípravy: 25 minut 6 názorů

Suroviny 1-2 porce

1 mořský jazyk
1/2 hrneku mouky hladké
voda podle potřeby
sůl
1 nasekaná cibule šalotka menší
2 stroužky česneku nakrájeného na malé kousky
1 cm zázvoru pokrájeného nadrobno
1 chilli paprička nebo feferonka
1 lžíce rybí omáčky nebo soli
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce tamarindového džusu juice (nemusí být)
1 lžička sezamového oleje
rostlinný olej na smažení
koriandrová nať
limetka
pepř

Postup přípravy receptu

  1. My sme tych morskych jazykov mali viac, ale prikladam ,na jedneho co bolo treba. Ocisteny rybu osusime. A obalime - ponorime vo velmi jednoduchom cesticku z muky a vody ochutenom sol a mlete korenie. Trik je ze rybu dame do vacsieho woku s olejom na dne , nahnemeho a plus si pomahame zufanou - oblievame rybu horucim olejom do zlatista. ( fotenie nie je moc vhodne prska ...) Odlozime na papierovu servitku

  2. Na panvici si na troske oleja a sezamoveho oleja oprazime cibulu , cesnak, zazvor a chilli , lahkou sojovou a trochou tamarindoveho juice a ochutime rybacou omackou ( ta len pre tych co ju mozu )inak klasicky dame sol a korenie.

  3. Rybu prelozime na misku oblozime podusenou cibulkou prizdobime koriandrom a limetkou. Garantovany uspech s dobrym vinom.

Poznámka od kuchařky

V azii vam na ulici vyprazia celu rybu na rychlo alebo aj takto obalenu v jednoduchom cesticku rychle a vyborne.

PS: tychto "placatic" ryb je viac podobnych druhov v europe myslim skor platyz ale ja nie som rybar.

Komentáře k receptu Mořský jazyk (Kambala) smažený asijským způsobem

  • Colombo65 Colombo65

    Luxusní;-);-);-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Krásný recept, úplná delikatesa:-K:yes:
    Bohužel zůstane jen u fota. Musím už pryč, protože mořské ryby mám strašně ráda, ale když není, tak není;-(

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Opět šťavnatá fotka.:yes::yes::yes:Maso této ryby je tak krásně máslové a jemné.U nás sice drahé,ale svátečně se dají.Mají je v Makru v celku.A zase ten tamarind,jaká škoda.Určitě je jeho nakyslá chuť znát.Někdy mají tamarindové lusky,ale nevím ,jak je zpracovat či uskladnit,zda se dají zmrazit?Džus tady určitě neseženu,i když lze v tomto případě vynechat.:-))

    Odpovědět

  • marcik marcik

    pěkný recept:-Ktuhle ryby miluje dcera;-)+:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Krásný recept i krásná fotka:yes::-)+

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Nonya, krasny recept, ukladam a posilam prvni bodik. Rychle a nenarocne na suroviny :yes::yes::yes:. Platyze jsem delala vcera k obedu, je to vyborna ryba ;-).

    Odpovědět

Tématické fráze: kambala ryba ryba kambala ryba mořský jazyk kambala příprava kambala placka příprava kambaly ryba kambala recept cambala ryba ryby kambala kambala ryba recept kambala pečená platýz kambala smažený platýz rečepty top rečepty kambalka ryba gambala mořská ryba kambala mořské ryby kambala mořský jazyk-recepty