

Špíz s ostrou omáčkou
Suroviny 5 porcí
- vepřové maso
- houby (místo nich může být uzené nebo jiný druh masa)
- 2 špekáčky
- anglická slanina
- olej
- čerstvé papriky (nejlépe více barev: červená, zelená, žlutá)
- cibulky
- 4 cibule
- 15 stroužků česneku
- Koření:
- paprika sušená
- barevný pepř
Postup přípravy receptu
Na pánvi osmahneme cibulku, cibuli a česnek a pak přidáme papriku.
Maso naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, potřeme česnekem z pánve a obalíme v paprice. Špekáčky, slaninu, houby, papriku a cibuli nakrájíme na kousky, které střídavě napichujeme na jehlu.
Naskládáme do pekáčku, podlijeme zbytkem z pánve. Během pečení podlíváme do změknutí.
Pečeme přikryté při 200°C do změknutí. Ke konci na 5 min. odklopíme. Podáváme s brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Špíz s ostrou omáčkou
-
Česnek se prosim Vás prolisovává, nebo krájí na plátky ? A maso se napichuje taky na jehlu, nebo nechává v celku ?
-
To musí být dobré, ukládám!
-
casimanta urcite bude dobry a vieme, ze je to nieco ine, ako tamten
-
Mnou udělaný špís je úplně o něčem jiném. Chuť pokrmu dává především omáčka, v které je větším množtví česneku a cibule společně se šťávou z masa a paprik při dušení. Zkuste a poznáte sami.
-
janko, nemyslíš tohle?http://www.toprecepty.cz/recept/149-veprove-spizy-... to přidala jen fotku Jiřka Kotková
-
ano , jak píšu dobrý recept
, ale není už dnes něco podobného
Pokud ne, tak se Casimantě omlouvám
-
tak to Janko nevím - ale vypadá to velmi pěkně
-
Není to něco
, co zde bylo přidáno už dnes
Já tedy nevím, recept dobrý, ale už jsem dnes četla tady
Pokud se pletu - tak pardón
Už se asi nevyznám