Žampionová bruschetta s ricottou a tymiánem

Susa Kuchařka: Susa

Doba přípravy: 40 minut 1 porce Houby 0 názorů

Suroviny

bílý chléb (bageta nebo ciabatta)
250 g žampionů
250 g ricotty
2 stroužky česneku
parmezán
přepuštěné máslo (např. České Ghíčko)
čerstvý tymián
hrubozrnná mořská sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme nakrájené žampiony, rozmačkaný česnek, tymián, sůl a vše orestujeme.

  3. Bagetu nakrájíme našikmo na plátky a vložíme ji do předem vyhřáté trouby. Jakmile bageta zezlátne, vytáhneme ji z trouby a lehce pokapeme olivovým olejem.

  4. Každý plátek namažeme ricottou, nahoru navrstvíme žampionovou směs a vše posypeme strouhaným parmezánem. Podáváme teplé.

Poznámka

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :-)

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 115 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žampionová bruschetta s ricottou a tymiánem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bruchetta zampionova brucheta zampionova bruchetta žampiony s tymiánem recepty s ricottou

Zapomněl/a jsem heslo