Kotletky na česneku

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 4 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 4 názory

Suroviny 6 porcí

6 ks vepřové kotletky s kostí (sele)
1 střední cibule
3 dl vývaru z kostí
5 stroužků česneku
mletá červená paprika
slunečnicový olej
sůl
pepř
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotletky potřeme vyrobenou směsí z namačkaných stroužků česneku, soli, pepře a červené papriky smíchané s troškou slunečnicového oleje. Takto potřené nenaklepané kotletky necháme uležet v chladu nejlépe do druhého dne.

  2. Po uležení masa si nachystáme grilovací pánev, kterou rozpálíme a na trošce oleje velmi zprudka opečeme všechny naložené kotletky. Jakmile jsou kotletky dozlatova opečené, přendáme je do připraveného hrnce.

  3. Na výpeku v pánvi opečeme na drobno nakrájenou cibuli až úplně do hněda – pozor nespálit bylo by to hořké. Do orestované cibule, přidáme 3 dl vývaru z kostí. Obsah pánve, ve které je obsažen výpek přelijeme do hrnce ke kotletkám a dusíme do měkka cca 30 minut.

  4. Jakmile jsou kotletky měkké tak je vyndáme z hrnce a vzniklou silnou šťávu lehce zahustíme máslovou jíškou a podáváme s rýží nebo bramborem.

Komentáře k receptu Kotletky na česneku

Tématické fráze: nejrecept vývar z kostí kotletka kotletky kotletky veprove nejrecept.cz veprove kotlety na panvi kotlety na česneku kotletka na pánvi kotleta na česneku a pepři kotlety na grilovaci pánvy srnčí kotleta s kosti vepřová kotletka s kostí kotlety na grilovací pánvi kotleta recepty cesnekove kotletky přírodní kotleta na na pánvi recept na kotletu s česnekem kotleta na česneku a bylinkách kotletla s kosti top recepty