Hovězí z betonu

Nonya Kuchař: Nonya

Doba přípravy: 60 4 porce Hovězí maso 8 názorů

Suroviny

hovězí maso tvrde lacne 1 kg
vino 200 ml
česnek 2 stroužky
hořčice 1/2 lžičky
cibule 1
voda na podlití
sůl
koření
sladka smetana 150 ml
máslo 1 lžíce
kapary 1 lžíce
olej 3 lžíce
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Toto nie je recept ako taky ale ako spravit z lacneho tvrdeho masa pochutku bez toho aby ste ho museli rozmlatit tlcikom ale dat do kuchty.

  2. Tvrde maso nema rado kyseliny , takze vino, ocot, sherry, stava z citrusov, jogurt robi zazraky.

  3. Tak isto nema rado enzymyi, takze ovocie ako ananas, kiwi, papaya aj cesnak spravi cez noc zazrak.

  4. Problem je ze marinada prenika maximalne do 0,5 cm takze nakrajajte maso na tensie na 1 cm a dajte do marinady cez noc.

  5. V nasom pripade sme nakrajali stare hovadzie a odlozili do marinady z bieleho vina , praskovej hocice , korenia a cesnaku cez noc.

  6. Maso sme dali na etapy na rozohriatom oleji zatiahnut.

  7. Nadrobno nakrajanu cibulu sme oprazili do sklovita.
    Pridali oprazene maso zvysili plamen a dali prevarit - odstranit alkohol z vina. Podliali vodou podla potreby kdo chce prida dalsie bylinky.Znizili plamen zakryli a dali dusit na cca 1 hodinu.

  8. Maso vybrali odlozili na stranu.

  9. Do vypeku pridali lyzicu masla, roztopili a pridali sladku smotanu a kapary a prehriali a ochutili, kdo chce este moze zahustit.
    Servirovali s dusenou zeleninou, a maso bolo ako z prvej triedy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí z betonu

  • Malu Malu(neregistrovaný)

    Stejně by mělo fungovat naložení do piva. Nemám ale vyzkoušeno.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Velice zajímavé rady:yes:;-)to si ukládám bude se to moc hodit.;-):-K:yes:+1

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Na nekvalitní hovězí narážím všude, protože odmítám dát za kilo kvalitního masa 400,- :-/
    Možná právě proto hovězí maso nemám moc ráda. Dosud jsem si myslela, že maso zkřehne díky alkoholu, který je ve víně obsažen, někdy maso potírám i slivovicí a jinými "dryáky" právě z důvodu rychlejšího změknutí. Tvé rady si raději uložím:yes:, na svou paměť už se moc spoléhat nemůžu:-8 Dík:-K

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Ja som to napisal len preto lebo vzdy ked pridem domov na Slovensko mama "muci" gulas niekolko hodin a hromzi z akej starej kravy to maso bolo.Ked som sa jej opytal preco ho nedala marinovat cez noc do ladnicky , tak mi povedala ze ona taketo" moderne" vyvrtky nebude robit a nech sa do toho nestaram.
    magdalenka, sorry mas asi pravdu momentalne som v krajine co "vyraba" hovadzie vo velkom a tak ako su u vas lacne bociky tak u nas su tiez podobne lacne rezy z hovadzieho. Zijem v Australii.:-8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Nevím, čím to bylo, ale recept jsem přečetla jedním dechem a vizuálně "sledovala", jak se to masíčko upravuje ke konzumaci. Mám se slovenštinou občas problém, ale tady je to v pohodě, celku rozumím. Děkuji za cenné rady a detailní popis. :yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

  • magdalenka magdalenka

    Nonya, neviem, kde žiješ, ale na Slovensku lacné hovädzie mäso neexistuje. Som vďačná za rady v bode 1 a 2.

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    MOc dobře to vypadá:yes:, pamatuji se,že když jsme řvali jako děcka babičce za zadkem, když vařila hovězí, že máme hlad...sypla na maso trochu prdopeče...rychleji to změklo.:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: jak na tvrdé hovězí maso hovězí maso aby změklo aby maso změklo jak zmekne hovezi maso tvrdé hovězí maso aby hovězí maso změklo jak vařit hovězí maso ,aby změklo aby zmeklo maso změknutí masa aby změklo hovězí maso změknutí hovězího masa aby maso rychle změklo jak udelat beton aby hovězí změklo hovězí maso recepty co udělat aby maso změklo tvrde maso tvrde hovezi co udělat aby změklo maso jak na tvrdé maso