Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborpizza diet - bez mouky

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petr#53

Snadný

Suroviny

Porce: 1 - 2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 758 kJ /
898 kcal
Bílkoviny98,74 g
Tuky24,83 g
Vláknina7,70 g
Cholesterol 783 mg
Sodík 3,83 g
Sůl9,23 g
Sacharidy66,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny brambory oloupeme, polovinu nastrouháme nahrubo, druhou polovinu najemno, smícháme, vymačkáme přebytečnou tekutinu, důkladně promícháme s rozšlehanými vejci a osolíme. Vzniklé těsto rozprostřeme na pečící papír vložený do formy na pizzu, nebo na plech. Krok 2: Zeleninu a šmakouna nadrobno nakrájíme a společně s houbami pokládáme na těsto. Na směs nastrouháme česnek a osolíme, okořeníme podle chuti. (Solit opatrně! Syrečky jsou sami o sobě celkem slané.) Krok 3: Vložíme do lehce předehřáté trouby a na 180° zapékáme cca 15 minut. Krok 4: Po 15 minutách pečení posypeme nadrobno nastrouhanými, nebo na tenké plátky nakrájenými syrečky a přelijeme vejcem rozšlehaným v mléce. Krok 5: Překryjeme alobalem a vrátíme péct dokud se sýr nerozpustí a vejce s mlékem nezapeče (ve vypnuté můžeme sýr dopékat bez překrytí alobalem).

Zveřejněno 26. 2. 2011

Poznámka autora petr#53

Snažil jsem se o co nejnižší energetickou hodnotu pizzy, která nepřesahuje 600kcal a množství tuku nepřekročí 5g přitom porce je opravdu velká i pro chlapa. ;) Přeji zdravou dobrou chuť bez zbytečného tuku!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborpizza diet - bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zB6Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborpizza diet - bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zB6Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Bibinka: ...děkuji;-) šunka a slanina se tam určitě hodí... nicméně energetickou hodnotu zvedne do velikých výšin

Petře, těsto na pizzu mi připomíná bramborák, ale příště bych naplnila jinak, jen to rajče s tou paprikou bych nechala a protože jsme "masožravci", tak nějakou šunku, nebo angliskou slaninu. Nicméně je to dobrý a dávám ti fotky+6.bod:yes:

Neblázněte:-) tolik bodíků? ...vždyť je to spíš taková úprava už vymyšleného receptu, akorát jsem se snažil vymyslet těsto bez mouky a docela to funguje:-D neni teda křupavé jak má správná pizza být:-( Ovšem jde v rychlovce udělat i za 10 minut na pánvi;-) brzy přidám příslušný postup č. 2

Recept se mi líbí:-*+4:yes:

To ne, já jsem myslela, že by recept bylo lépe přendat do kategorie Dietní recepty, ale rozhodnutí je na Tobě;-):yes:

Já nevím, jestli můžu vkládat recepty do více kategorii... Aby to admín nebral jako spam:-/

Tohle by klidně mohlo být v dietních receptech :yes:

Jinak s tou náplní souhlasím;-). dělal jsem to z toho, co bylo k ruce a ještě ani pořádně nevím, co se tak k sobě hodí:-D. Berte to proto jen jako ilustraci:-)

Děkuji za uvítání;-) ...jsem opravdový amatér a k tomuhle bezva koníčku bych se asi nikdy nedostal, kdybych neměl jisté zdravotní potíže, které mě bohužel dočasně donutily poupravit dosavadní zájmy (sport, sport a zase sport):-S. Tím chci říci, aby jste moje ,,recepty" brali s rezervou a náležitě je upravili, aby vůbec byli ,,použitelné":-). Většina z toho co sem vložím bude hodně inspirováno něčím, co tu nejspíš bude k vidění také.

Těsto na bramborpizzu je úžasně jednoduché a určitě i dobré, zaujalo mě a vyzkouším :yes::-K. Náplň je ale trochu "zběsilá" tu s dovolením nějak obměním ;-).

petr#53 (Petr) vítej na Topreceptech.;-):-K Něco podobného jsem dělala, ale asi to tak dietní nebylo;-):yes:

Tématické fráze:
dieta č.5 recepty, pizza ze šmakouna, pizza a dieta, recepty na dietu č.5, dieta č. 5 recepty, brambory při diete, dietní recepty s kcal, pizza při dietě, dieta č. 5, pizza dietní ze šmakouna, recepty pro dietu 5, dietni bramboráky bez mouky, recept na bramborák na plech bez mouky, dieta c.5, zbytkova dieta, brambory v dietě, porce 600kcal, dieta č. 5, dietni pizza bez mouky, pizza energetická hodnota

Suroviny:
brambory, vejce, sůl, houby čerstvé, rajče, paprika, okurka čerstvá, zelí kysané, šmakoun, sýr tvarůžky kulaté, cibule, česnek, sůl, koření, vejce, mléko nízkotučné, sůl, koření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu