Cuketovo-těstovinová omeleta

Suroviny 1-2 porce

300 g mladé cukety
100 g anglické slaniny (nebo sýru dle chuti)
olej
1-2 stroužky česneku
sůl
pepř mletý
300 g těstovin předem uvařených
4-5 rozšlehaných vajec, dle velikosti
4-5 lžic smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce rozpáleného oleje zprudka osmažíme na plátky pokrájenou mladou neloupanou cuketu. Když začíná lehce zlátnout, přisypeme k ní na kostičky pokrájenou slaninu (pro bezmasou verzi lze slaninu vynechat), těstoviny a jemně nasekaný česnek a ještě krátce smažíme, za občasného promíchání.

  2. Po nalití vaječné směsi pánev zaklopíme poklicí, ztlumíme trochu plamen a necháme vejce ztuhnout. Omeleta by měla zůstat vláčná, pružná, nepřesušená a na pohled lesklá a svěží.

  3. Podáváme se zeleninovým salátem dle chuti.

Komentáře k receptu Cuketovo-těstovinová omeleta

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: omeleta z těstoviny omeleta s cuketou cuketová omeleta