Buřty v kabátku (grilování)
Recept ještě nebyl hodnocenOblíbené špekáčky můžeme připravit i na grilu. Špekáčky naplníme sýrem, cibulí a obtočíme je kabátkem ze slaniny. Snadné, chutné a rychlé. Jako příloha nám postačí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oblíbené špekáčky můžeme připravit i na grilu. Špekáčky naplníme sýrem, cibulí a obtočíme je kabátkem ze slaniny. Snadné, chutné a rychlé. Jako příloha nám postačí…
Růžičky brokolice vložíme do vroucí vody, povaříme na skus cca 3 minuty, scedíme, dáme do ledové vody (aby zůstala krásně zelená) a na sítu necháme okapat.Kuřecí maso …
Květák rozebereme na malé růžičky, propláchneme na sítu a necháme okapat. Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nasekáme najemno. Rajče spaříme a oloupeme.Do hluboké rozehřáté…
Čerstvá rajčata ze zahrádky mají sice dlouhou sezonu přes léto, nicméně v zimě jistě oceníme jejich chuť v podobě čatní nebo marmelády. Jedna verze je základní s kořením…
Asijská kuchyně k nám do Evropy přinesla úžasné ochucovací komponenty. Z obyčejných, mnohdy zbytkových kousků zeleniny díky nim vznikne velmi chutné a lehce stravitelné…
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky nebo proužky. Pokud máme čas, zakapeme ho třemi lžícemi oleje, promícháme a necháme v chladu alespoň dvě hodiny odpočinout.…
Omyté a usušené palce si překrájíme na nudličky a v misce promícháme s 2 lžicemi oleje a kořením Tandori Masala. Necháme na kuchyňské lince cca 30 min. odležet. Mezitím…
Nakrájené maso zalijeme 2PL sójové omáčky, 1PL sezamového oleje, posypeme lžící cukru a promícháme s 2 rozdrcenými stroužky česneku. Necháme alspoň půl hodiny marinovat…
Cibuli, česnek a 2 feferonky od každého druhu nakrájíme na kousky. Na sádle rozvoníme cibuli a česnek. Přidáme feferonky a zasmahneme jen velice malinko, přidáme maso,…
Dáme vařit špagety jak jsme zvyklí nebo podle návodu na obalu. Rozpálíme pánev, na oleji lehce orestujeme plátky česneku a přidáme krevety. Promícháme a krátce…
Brambory řádně vydrhneme a dáme do hrnce, měly by být jen v jedné řadě. Zalijeme vodou a zasypeme solí. Přivedeme k varu a plamen ztlumíme. Vaříme bez poklice do měkka…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky, česnek na plátky. Vývar přivedem k varu, vložíme zeleninu, zázvor a po pěti minutách přisypeme čočku a jemně pokrájenou…
Ledvinky namočíme přes noc do mléka, abychom se zbavily nepříjemného zápachu. Druhý den je důkladně propláchneme vodou a odstraníme blanky. Ledvinky nakrájíme na proužky…
Ředkvičky, salát, rajčátka, jarní cibulku omyjeme, zbavíme nečistot a pokrájíme na malé kousky. Přidáme nadrcenou chilli papričku, sůl, pepř, olivový olej a promícháme…
Na suché pánvi opečeme sezamová semínka dozlatova a dáme do misky. Poté rozpálíme v pánvi olej, přidáme maso a zprudka opečeme, když maso zatáhne, přidáme papriky,…
Dáme vařit rýži, než se uvaří bude vše ostatní hotovo. Trvá to přibližně 12 minut.Kuřecí řízky nakrájíme na pásky, nudličky se vám asi nepovedou, jako mně, ale nemusíme…
Játra si omyjeme, očistíme a osušíme. Strouhaný sýr smícháme se strouhankou. Vejce vyklepneme do misky, osolíme, opepříme, přidáme chilli papričku, chilli omáčku a vše…
Listy špenátu nebo salátu i koriandru opláchneme, necháme okapat a dáme do misky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřince a nasekáme na nudličky. Mrkev oškrábeme škrabkou,…
Bulgur zalijeme dvojnásobným množstvím vody a podle návodu na obalu dáme vařit.Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku, pak přidáme všechnu kořenovou zeleninu nakrájenou na…
Maso uvaříme do měkka a dáme stranou. Vývar použijeme na polévku. Do teplé vody namočíme houby shitake (lze použít i jiné) nebo je uvaříme do měkka. Uvaříme nudle, jaké…
Pokud hledáte inspiraci na rychlý oběd, nebo večeři, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Pikantní kuřecí fajitas, připravované v jedné pánvi společně s…
Kuřecí játra se vyznačují svojí velice jemnou chutí. Navíc obsahují spoustu vitamínů a minerálů. Jejich příprava je velice rychlá a tak za dvacet minut z nich můžete mít…
Nejprve namočíme rýžové nudle do teplé vody asi na 20 minut. Zázvor nastrouháme a česnek rozdrtime.Kuře nakrájíme na menší kousky. Já použila stehna, takže jsem nechala…
Máte rádi polévku? Pak zkuste připravit zjednodušenou verzi kuřecí polévky na asijský způsob. Ve vzdálených tropických destinacích dobře vědí, čím potěšit chuťové buňky…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Které jídlo se dá použít prošlé? Těstoviny, olej, rýže nebo sušenky do koše nepatří! S opatrností lze využít i zkyslé mléko
Znáte medvědí langoše? Základem nadýchané a křupané placky je domácí kvásek, čerstvý medvědí česnek a hodně rozpálený olej
Camembert se dříve dával jako válečný příděl, dnes z něj podle našeho receptu uděláte fantastický smažák