Pikantní rajčatové čatní

Danca Kuchařka: Danca

Zavařeniny 1 názor

Suroviny

800 g vyzrálých rajčat
1 balíček želírovacího cukru 2:1
300 g červené cibule
2-3 stroužky česneku
1 větší mrkev nebo 150 ml mrkvové šťávy
1 -2 chilli papričky
50 g rajčatového protlaku
kůra a šťáva z půlky citrónu
2 PL balzamikového octa
3 KL soli
čerstvě mletý pepř
čerstvá bazalka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme na menší kostičky , dáme do kastrolu, zasypeme cukrem, promícháme a necháme cca 30 minut odstát.

  2. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a přidáme k rajčatům společně s mrkvovou šťávou (nebo najemno nastrouhanou mrkví), protlakem, nasekanou papričkou a nastrouhanou citrónovou kůrou.

  3. Za stálého míchání povaříme asi 10 minut.
    Dochutíme balzamikem, citrónovou šťávou, solí a pepřem, vmícháme nasekanou bazalku a ještě chviličku provaříme.

  4. Horké plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a dnem nahoru necháme vychladnout.

Poznámka

Recept jsem našla v receptáři Dr.Oetkera a upravila si ho podle vlastní chuti. Výsledkem je jemně pikantní, sladkokyselá mňamka!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 62 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní rajčatové čatní

Tématické fráze: pikantní čatní čatní pikantni pikantní marmeláda z rajčat rajčatové broskvove catni z receptare švestkové catni z receptare pikantní chutney z rajčata pikantní rajčatový protlak rajčatové chutney recept pikantní rajčatová štáva pikantní čatný rajčatová omáčka s bazalkou receptář pikantní rajčatové sugo recept na rajčatové čatní rajčatové čatní rajčatové čatní s bazalkou pikantní rajčata rajčatový protlak s bazalkou bazalkové čatní recept rajčatové catni z receptare čatni z bazalky

Zapomněl/a jsem heslo