Domácí bramboračka
Recept ještě nebyl hodnocenTalíř horké polévky, provoněné majoránkou a česnekem, a zahuštěné máslovou jíškou, skvěle zahřeje zejména v chladných dnech. Do bramboračky, takové, jakou vařily už naše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Talíř horké polévky, provoněné majoránkou a česnekem, a zahuštěné máslovou jíškou, skvěle zahřeje zejména v chladných dnech. Do bramboračky, takové, jakou vařily už naše…
Svěží a zdravá pomazánka z řapíkatého celeru je plná vitamínů a nabije vás energií. Hodí se jako rychlá svačinka třeba před tréninkem, díky základu z tvarohu doplníte…
Balíčky ze zelných listů plněné mletým masem jsou oblíbeným jídlem v mnoha státech střední i východní Evropy. Ochutnejte je dušené pod vrstvou kysaného zelí s troškou…
Šťavnaté vepřové maso, pomalu pečené s kořenovou zeleninou, získá bohatou chuť a jemnost, která se rozplývá na jazyku. Sladká mrkev dodá pokrmu příjemnou karamelovou…
Vyzkoušejte delikátní kuřecí rolky plněné špenátem, šunkou a sýrem v krémové paprikové omáčce potěší každého milovníka dobrého jídla. Podávejte s rýží či bramborami.…
Lahodný pokrm, který v sobě spojuje chuť zvěřiny s plností a aromatem vína. Je ideální volbou pro slavnostní oběd nebo večeři během podzimních nebo zimních měsíců.…
Maso si nakrájíme na nudličky a naložíme do koření spolu s dvěmi lžícemi oleje. Nasekáme si cibulku a dáme restovat na trošce oleje. Žampiony pokrájíme na plátky a…
Marinádu pořádně smícháme, aby se vše spojilo. Omyté a osušené koleno důkladně pomažeme marinádou a snažíme se vetřít do každého místečka. Uzavřeme do dózy a necháme v…
Připravíme si bramborové těsto. Maso rozmixujeme na hrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky spolu s vejcem, nakrájenou natí, rozdrceným česnekem,…
Šťavnaté a křehké maso obklopené měkkou zeleninou a s pikantním nádechem hořčice. To je vepřová krkovice s cibulí, rajčaty a paprikami. Skvěle se hodí k lehké večeři…
Oblíbené letní jídlo z dušené cibule, rajčat a papriky, zkombinujeme s míchanými vajíčky a osmaženým točeným salámem. Suroviny v tomto leču si zachovají původní chuť a…
Ratatouille je skvělé letní jídlo ze sezonní zeleniny. Každý druh zeleniny se připraví zvlášť, aby byl hotový tak akorát. Smísením jednotlivých druhů pak vznikne…
Kuřecí stehna jsou šťavnatá a chutná v každé úpravě. Pokud je dobře orestované maso podušené pod vrstvou chutné sezónní zeleniny, zachová si svoji chuť i šťavnatost a…
Na první pohled obyčejná kotleta, ale ve skutečnosti jeden z oblíbených receptů maďarské a rumunské kuchyně. Vůně pečeného masa, smetany a zelí s spolu s voňavým kořením…
Maso nakrájíme na malé kousíčky a cibuli velmi nadrobno. Smícháme s ostatními surovinami a necháme v chladnu pár hodin proležet ( ale nemusí být ). Poté tvoříme na pánvi…
Nakrájíme cibuli a maso na kostičky. Na sádle ve větším hrnci cibuli osmahneme, pak přidáme maso které zasypeme gulášovým kořením (celý balíček) a trochu orestujeme.…
Klasický bramborový guláš je velmi rychlým a vděčným jídlem. Můžeme jej uvařit jako rychlý oběd doma nebo taky třeba na chalupě či v kempu při dovolené. V tomto guláši…
Tento recept prosím neplést s vepřovým v mrkvi. Zde se maso nedusí, ale peče rovnou s bramborami a i chuť je díky přidaným ingrediencím zcela jiná. V tomto receptu totiž…
Známe je také jako slanečky, které jsou právě ze sleďů nejchutnější. Po naporcování ryby prokládáme kořením a cibulí a následně zalijeme olejem. Po uležení se výborně…
Hustou smetanovou omáčku z pečených paprik můžete podávat s masem, nebo i bez. Trpělivost při pečení paprik se opravdu vyplatí a vy si tak budete moct vychutnat omáčku,…
Lidový recept, který kombinuje levné a chutné suroviny. Brambory a zelí byly vždy součástí kuchyně našich babiček. Jihočeská lepenice neboli kočičák je příloha ze…
Brambory si uvaříme ve slupce a oloupeme. Patizon oloupeme a vyřízneme semínka. Nakrájíme ho na plátky, osolíme a necháme vypotit.Na oleji orestujeme na proužky…
Kotletu po krajích nařízneme, aby se nekroutila. Osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou - všechno po obou stranách.Do hrnku dáme vodu a 1 PL hořčice - rozkvedláme…
Kotletu po krajích nařízneme, aby se nekroutila. Osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou - všechno po obou stranách.Do hrnku dáme vodu a 1 PL hořčice - rozkvedláme…