Kroupy s uzeným masem

Suroviny 2 - 3 porce

1 cibule
sádlo nebo olej
cca 300 g uzeného masa z vařených žeber, ramínka, kolene...
450 - 500 g krup předem uvařených
3 stroužky česneku
drcený kmín
majoránka
pepř mletý
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší pánvi si osmažíme na sádle (oleji) drobně pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na menší kusy pokrájené vařené uzené maso, drobně nasekaný česnek, drcený kmín, majoránku a pepř dle chuti. Vše promícháme a ještě za občasného míchání krátce smažíme a necháme rozvonět.

  2. Přisypeme předem uvařené a scezené kroupy, promícháme, necháme prohřát a dosolíme dle vlastní chuti (slanosti uzeného masa). Pokud nechceme použít uzený vývar k přípravě výborné česnečky, doporučuji propláchnuté kroupy uvařit v uzeném vývaru.

  3. Podáváme s kyselou okurkou, zelím...

Poznámka od kuchařky

Jednoduché, rychlé, výborné.

Kdo nerad vepřové maso, může použít například uzená drůbeží stehna.

Komentáře k receptu Kroupy s uzeným masem