

Kroupy s uzeným masem
Suroviny 2 - 3 porce
- 1 cibule
- sádlo nebo olej
- cca 300 g uzeného masa z vařených žeber, ramínka, kolene...
- 450 - 500 g krup předem uvařených
- 3 stroužky česneku
- drcený kmín
- majoránka
- pepř mletý
- sůl
Postup přípravy receptu
Ve větší pánvi si osmažíme na sádle (oleji) drobně pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na menší kusy pokrájené vařené uzené maso, drobně nasekaný česnek, drcený kmín, majoránku a pepř dle chuti. Vše promícháme a ještě za občasného míchání krátce smažíme a necháme rozvonět.
Přisypeme předem uvařené a scezené kroupy, promícháme, necháme prohřát a dosolíme dle vlastní chuti (slanosti uzeného masa). Pokud nechceme použít uzený vývar k přípravě výborné česnečky, doporučuji propláchnuté kroupy uvařit v uzeném vývaru.
Podáváme s kyselou okurkou, zelím...
Poznámka od kuchařky
Jednoduché, rychlé, výborné.
Kdo nerad vepřové maso, může použít například uzená drůbeží stehna.