Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Schované kuře

Hodnocení receptu je 5,0 (63×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 10. 2008 11:54

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Voní to tak náramně, že je dobré postavit manžela mezi dveře a odhánět všechny kolemjdoucí

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

oring

17. 12. 2021 12:24

sikulka7: jsem ročník 1952 a anglická slanina byla co si pamatuji. A pamatuji si to, protože jí mám rád. Ale zrušení potravinářských norem byla velká chyba. Je nesmyslem nutit lidi číst u každého výrobku složení, když mnohem jednodušší bylo stanovit co a v jakém množství být musí a co být nesmí.

magdalenka magdalenka

15. 8. 2020 22:02

Rozmaryna: foto je od Marty, nizsie v komentari pise o tom, ze pridala klobasu miesto anglickej.

sikulka7

15. 8. 2020 20:17

Rozmaryna: Jo, jo, tenkráte bylo všechno jídlo lepší, bez chemie, byly hodně přísné normy na potraviny, které dnes už neexistují. Když jsem si koupila buřta, byl to buřt a ne nějaký separát a kdoví co ještě - nechci být sprostá. Nemuseli jsme sledovat složení a kolik éček v tom je.S tou anglickou slaninou jsem se
asi spletla, je mi přes 70 let a nepamatuju se, že by v době mého mládí existovala. Tak se omlouvám. Tento recept na schované kuře vypadá moc pěkně a určitě bude i dobré.:-8

Rozmaryna

15. 8. 2020 19:13

Vypadá to pěkně, vyzkouším. Píšete, že pocákáme olejem. Jakým? Řepkovým, příp. slunečnicovým (mezi nimi nevidím rozdíl) nebo olivovým? Podle obrázku to vypadá, že je tam i klobása, není uvedená v receptu. Jaká klobása to je?
Pro sikulku7: Je mi 60 let a před 40 lety se anglická slanina prodávala, dokonce i dříve. Pamatuji si, že o prázdninách, ještě na základní škole jsem si doma vždy ukrojila kousek anglické slaniny a dávala si ji na chleba s hořčicí. Jenže tenkrát netekla z anglické slaniny voda, neobsahovala škrob, zahušťovadla a želatinu (jak jsem si nedávno přečetla v obchodě složení u jedné anglické slaniny v celku, která v sáčku plavala v hnědé vodě. Koupila jste si ji v oddělení salámů, kde Vám kus ukrojili, visela za špagát na háku. Pokud jste chtěla krájenou, musela jste o nakrájení požádat. Zabalili Vám ji do obyčejného papíru bez úpravy laminací a papír zůstal suchý (jen mastný) po celou dobu, než jste ji snědla.;-) A jmenovala se anglická slanina.

sikulka7

19. 6. 2020 10:07

Kdysi dávno, asi tak před 40 lety to byl velmi modní recept, všichni to pekli. Jen maso bylo jiné, jmenovalo se to kotlety ve šlehačce.Postup byl stejný, jenom bez anglické slaniny ( v té době se neprodávala ) a sýr byl aidam. V průběhu let jsem recept vylepšila - vrstvím brambory, kuřecí maso, cibuli, plátky rajčat a navrch brambory. A samozřejmě průběžně kořením. Rajčátka a cibuli dávám až na maso, pustí šťávičku do masa a to je moc dobré. Nakonec zalít šlehačkou a když je upečíno, posypu sýrem a nechám ho jenom rozpustit. Celá ta léta toto jídlo patří do nejoblíbenějších naší rodiny. Dávám bodík.<3

Realgar

23. 5. 2017 22:03

Asi vyměním Nivu za obyč. eidam nebo možná ještě lépe ementál, nějak tu plíseň nemůžu :-p

Sarka1654 Sarka1654

18. 2. 2012 20:54

Luxusní recept, můj bratr gurmán měl gule až za ušima ;-) Mňam, ještě teď se olizujeme :-p:yes:

Svetlana Svetlana

16. 2. 2012 23:00

alus fakt mám radost že jste to vyzkoušeli...taky často dělám...:-):yes::yes:

alus.s

16. 2. 2012 22:37

naprosto skvělá kombinace :-p :-p :-p jedli bychom a jedli a jedli .... :yes: :yes: :yes:

Svetlana Svetlana

14. 2. 2011 21:43

Terezko děkuju za vyzkoušení a za fotečku...:-)

Tereza Blazkova Tereza Blazkova

13. 2. 2011 21:37

Byla to mňamka :yes::-). Posílám obrázek a bodík.

michsamant michsamant

10. 3. 2010 12:46

:yes:

Svetlana Svetlana

26. 10. 2009 07:53

Katko, jsem moc ráda, že chutnalo...:-)

Katka.sv Katka.sv

25. 10. 2009 19:27

Teď jsme dojdli a musím řici, že je to opravdu skvělé. Uděliji bod a už koukám, co budu vařit pozítří. Upekla jsem to v klasické sklaněné zapékací míse a vyšlo to na čtyři porce. Brambory, sýry a maso byly dost sité. Souhalsím s názory na maso...klidně bych ho vypustila. Už tak je to mňamka, ale jednu nevýhodu to má. Tak jsem se nacpala, že už se nedvalím k nádobí ;-).

Ranive

28. 3. 2009 16:22

Tento recept dělám již spoustu let.Jen v obráceném pořadí,trošku oleje,masíčko a brambory s cibulí.Okořenit a zalít šlehačkou.Má to jedinou chybu - nikdy toho není dost :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: schované maso recept na kuře jak okorenit kure kuře recepty top recept na kuře top recepty na kuře top recepty kuře recepty na kuře kuře tecepty kuře top recepty recepty kure schované s kuřecím masem tecepty z kuřete top tecepty cz něj tecepty jak se děla kuře v županu kuře skvělý recepty schovane pecene kure jak okořenit kuře skvělý recept na zapečené kuře

Suroviny: brambory, koření, cibule, slanina anglická, sýr niva, šlehačka

TopRecepty.cz

Schované kuře

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6D8