Schované kuře

Svetlana Kuchařka: Svetlana

Drůbeží maso 24 názorů

Suroviny

brambory
kuřecí prsa, či stehýnka
koření
cibule
anglická slanina
Niva
1 šlehačka
Recept si zatím oblíbilo 61 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku nakrájíme brambory na kolečka, posypeme grilovacím kořením, pocákáme olejem. Na ně naskládáme 2-3 na kolečka nakrájené cibule.

  2. Na cibuli dáme nakrájené řízečky a na ně anglickou. Podlejeme půlkou šlehačky (asi deci).

  3. Zakryjeme, pečeme.

  4. Až je vše téměř měkké, otevřeme pekáč, zasypeme opravdu hodně Nivou a když je potřeba, dolijeme zbytek šlehačky. Dopečeme až vše zrůžoví.

Poznámka

Voní to tak náramně, že je dobré postavit manžela mezi dveře a odhánět všechny kolemjdoucí

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 623 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Schované kuře

  • magdalenka magdalenka

    Rozmaryna: foto je od Marty, nizsie v komentari pise o tom, ze pridala klobasu miesto anglickej.

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    Rozmaryna: Jo, jo, tenkráte bylo všechno jídlo lepší, bez chemie, byly hodně přísné normy na potraviny, které dnes už neexistují. Když jsem si koupila buřta, byl to buřt a ne nějaký separát a kdoví co ještě - nechci být sprostá. Nemuseli jsme sledovat složení a kolik éček v tom je.S tou anglickou slaninou jsem se
    asi spletla, je mi přes 70 let a nepamatuju se, že by v době mého mládí existovala. Tak se omlouvám. Tento recept na schované kuře vypadá moc pěkně a určitě bude i dobré.:-8

    Odpovědět

  • Rozmaryna Rozmaryna

    Vypadá to pěkně, vyzkouším. Píšete, že pocákáme olejem. Jakým? Řepkovým, příp. slunečnicovým (mezi nimi nevidím rozdíl) nebo olivovým? Podle obrázku to vypadá, že je tam i klobása, není uvedená v receptu. Jaká klobása to je?
    Pro sikulku7: Je mi 60 let a před 40 lety se anglická slanina prodávala, dokonce i dříve. Pamatuji si, že o prázdninách, ještě na základní škole jsem si doma vždy ukrojila kousek anglické slaniny a dávala si ji na chleba s hořčicí. Jenže tenkrát netekla z anglické slaniny voda, neobsahovala škrob, zahušťovadla a želatinu (jak jsem si nedávno přečetla v obchodě složení u jedné anglické slaniny v celku, která v sáčku plavala v hnědé vodě. Koupila jste si ji v oddělení salámů, kde Vám kus ukrojili, visela za špagát na háku. Pokud jste chtěla krájenou, musela jste o nakrájení požádat. Zabalili Vám ji do obyčejného papíru bez úpravy laminací a papír zůstal suchý (jen mastný) po celou dobu, než jste ji snědla.;-) A jmenovala se anglická slanina.

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    Kdysi dávno, asi tak před 40 lety to byl velmi modní recept, všichni to pekli. Jen maso bylo jiné, jmenovalo se to kotlety ve šlehačce.Postup byl stejný, jenom bez anglické slaniny ( v té době se neprodávala ) a sýr byl aidam. V průběhu let jsem recept vylepšila - vrstvím brambory, kuřecí maso, cibuli, plátky rajčat a navrch brambory. A samozřejmě průběžně kořením. Rajčátka a cibuli dávám až na maso, pustí šťávičku do masa a to je moc dobré. Nakonec zalít šlehačkou a když je upečíno, posypu sýrem a nechám ho jenom rozpustit. Celá ta léta toto jídlo patří do nejoblíbenějších naší rodiny. Dávám bodík.<3

    Odpovědět

  • Realgar Realgar

    Asi vyměním Nivu za obyč. eidam nebo možná ještě lépe ementál, nějak tu plíseň nemůžu :-p

    Odpovědět

  • Sarka1654 Sarka1654

    Luxusní recept, můj bratr gurmán měl gule až za ušima ;-) Mňam, ještě teď se olizujeme :-p:yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    alus fakt mám radost že jste to vyzkoušeli...taky často dělám...:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    naprosto skvělá kombinace :-p :-p :-p jedli bychom a jedli a jedli .... :yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    Terezko děkuju za vyzkoušení a za fotečku...:-)

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Byla to mňamka :yes::-). Posílám obrázek a bodík.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    Katko, jsem moc ráda, že chutnalo...:-)

    Odpovědět

  • Katka.sv Katka.sv

    Teď jsme dojdli a musím řici, že je to opravdu skvělé. Uděliji bod a už koukám, co budu vařit pozítří. Upekla jsem to v klasické sklaněné zapékací míse a vyšlo to na čtyři porce. Brambory, sýry a maso byly dost sité. Souhalsím s názory na maso...klidně bych ho vypustila. Už tak je to mňamka, ale jednu nevýhodu to má. Tak jsem se nacpala, že už se nedvalím k nádobí ;-).

    Odpovědět

  • Ranive Ranive(neregistrovaný)

    Tento recept dělám již spoustu let.Jen v obráceném pořadí,trošku oleje,masíčko a brambory s cibulí.Okořenit a zalít šlehačkou.Má to jedinou chybu - nikdy toho není dost :-)

    Odpovědět

  • Jana41 Jana41

    prave to delam k veceri,uz se na to moc tesim:-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: schované maso recept na kuře jak okorenit kure kuře recepty top recept na kuře top recepty na kuře top recepty kuře recepty na kuře kuře tecepty kuře top recepty recepty kure schované s kuřecím masem tecepty z kuřete top tecepty cz něj tecepty jak se děla kuře v županu kuře skvělý recepty schovane pecene kure jak okořenit kuře skvělý recept na zapečené kuře