Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Cikánské párky podle oujezdské babičky

Párky jsou oblíbenou pochoutkou zejména u dětí. Když k nim ale přidáte alespoň trochu zeleniny, rázem můžete vykouzlit chutný oběd. Cikánské párky připravovaly naše babičky z toho, co měly zrovna po ruce. Chybět by určitě neměla cibule a papriky.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

20. 6. 2013 22:01

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 248 kJ / 2 449 kcal
Bílkoviny104,58 g
Tuky173,82 g
Vláknina24,52 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 5,30 g
Sůl12,80 g
Sacharidy106,82 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tohle jídlo nám v létě dělávala babička (a vybavilo se mi při současném počasí...). Pro nás děti byly párky nejoblíbenějším "masem", tak nám k tomu alespoň přidala kvantum zeleniny. Je to taková jednoduchá alternativa leča (samozřejmě bez vajec) a chutnala nám stejně dobře, ne-li líp. Ještě na babičku prásknu, že dochucovala tehdejší žhavou novinkou, sójovou omáčkou od Vitany.

Babička neměla na výběr, ale my si dnes můžeme vybrat párky v bio kvalitě a pravou sójovku z prodejen zdravé výživy...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Olmi Kasio

28. 7. 2021 19:48

Vynikající :yes:. Děkuji za recept !!!!

Visova Lenka

8. 4. 2021 13:41

Výborný recept. Všem moc chutnalo. <3

tejaja tejaja (moderátorka)

29. 10. 2020 19:03

Gazpacho: Ale aj na Slovensku sa používa názov nakladačky a nie je slangový. Uhorky, odroda určená na nakladanie, sa nazývajú nakladačky. Preto sa aj nakladané uhorky nazývajú nakladačky. Rovnako hotový prípravok na nakladanie uhoriek je nakladač.

Eja57 Eja57 (moderátorka)

29. 10. 2020 15:28

Gazpacho: míněny "kyselé okurky" v surovinách

Gazpacho

29. 10. 2020 15:15

Gazpacho:
Nikdy som nemal pocit, že mám s češtinou problém. Ak ale niekto používa slangové slová, tak to je komplikovanejšie.
Nakládačky???

Gazpacho

29. 10. 2020 15:15

habunda:

habunda

28. 2. 2019 19:00

VÝBORNÝ RECEPT...;-):yes: Dělal jsem komplet recept, ale měl jsem jenom jednu papriku (větší... VELKOU...:-D) a dal jsem 4 větší cibule a asi 6 ks nakládaček. Jedna paprika byla opravdu málo, ale dal bych max. 3 (5 kousků by bylo asi hodně, ale záleží na velikosti), nakládačka v receptu byla SUPER nápad a jídlo vyzvedla o jeden stupeň výše...:yes: Povařit párky v celé směsi byl také echt gold nápad. Manželka si jenom uchrochtávala... Příště bych zkusil, protože jsme strašně MOOOOOOOOOC česnekově založení, přidat pár kousků rozmačkaného česneku nebo přidat nakrájený nebo rozdrcený česnek ihned k cibuli, dostalo by to trochu česnekový nádech.... A nakonec bych chtěl pochválit snoubení másla a sádla v jednom receptu...:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

mekkejla mekkejla

31. 5. 2017 19:50

Dnes byly k večeři a pochutnali jsme si. :yes:

míla

1. 12. 2016 16:15

Milan: To nejsou cikánské,ale nepřizpůsobivé párky.:yes::-//

Milan

24. 11. 2016 14:14

Název receptu mi silně připomíná názvy receptů z knihy mého kamaráda Vladimíra Hůny ;-)

Slavomír Vácha

18. 11. 2016 15:29

.....párky v bio kvalitě???....to se pozná jak????to,že je to na obalu????......pravá sojovka ze zdravé výživy???takže zdravé jídlo....zemřít zdravý????nějak mi to neštimuje !!!!!!:-//

Petra

29. 4. 2016 14:31

tea: Recept vložila Eliza, ale fotku Nonya. Jak jsem psala před vámi, taky se mi tam ta fotka nehodí, ale za to autor receptu nemůže....

tea

29. 4. 2016 07:38

Nerozumiem to jedlo na hlavnej fotke vôbec nevyzerá, že sú tam tie suroviny čo píšeš, vidím tak šalátovú uhorku, v recepte nie je, píšeš rajský protlak, vôbec to nie je červené a ani papriku čerstvú tam nevidím. Takže odo mňa palec dole.

Petra

26. 4. 2016 11:51

Mě recept zaujal, ale nějak mi tam nesedí ta jedna fotka (a zrovna je jako hlavní). Některé hlavní ingredience tam přebývají a některé chybí....

Maemi Maemi

26. 4. 2016 09:38

již jsem dělala 2x váš recept a super jídlo :yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: recepty z párků frankfurtská polévka našich babiček recepty na pokrmy z párků jídlo z párků jídla z párků omáčka z párků recepty s párky recepty pro radost od našich babiček opečený párek cikánský párek recept z párků cigánské párky cikanska řeč libové párky recept recepty na párky něco z párků recept na párky opecene parky cikánské párečky co z párků

Suroviny: cibule, paprika čerstvá červená, okurky sterilované, protlak rajský, sádlo, máslo, mouka hladká, paprika sušená sladká, vývar, pepř, sůl, párky

TopRecepty.cz

Cikánské párky podle oujezdské babičky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pL0