Roláda z mletého masa II

pipre Kuchařka:

Mleté maso 55 názorů

555

Suroviny

50 dkg mletého masa mix
2 housky
šálek mléka
sůl
pepř
4 stroužky česneku (případně množství podle libosti)
1/2 lžičky drceného kmínu
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
1 vejce
Náplň
25-30 dkg kuřecích řízků (mohou být i vepřové)
10 dkg šunky
10 dkg žampiónů
1 lžíce másla
2 vejce
Recept si zatím oblíbilo 55 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, utřeným česnekem, cibulí, přidáme v mléce rozmočené housky, vejce, hladkou mouku a směs dobře promícháme, případně podle potřeby zahustíme strouhankou.

  2. Poté z něj na mikrotenové fólii rozválíme obdélníkový plát, pokryjeme tenkými plátky masa, osolíme je, potřeme utřeným česnek z jednoho stroužku.

  3. Maso pokryjeme plátky šunky a na ně smaženici z žampiónů nakrájených na plátky, lehce osolených a opečených na másle a zahuštěných vejci.

  4. Pomocí fólie sekanou svineme, trochu smáčkneme, aby v ní nebyly vzduchové mezery a vložíme na pekáč.

  5. Pečeme na rozehřátém oleji či sádle nebo jen podlijeme vodou. Pečeme velmi pomalu, aby se propeklo maso uvnitř. Ke konci pečení přidáme teplotu, aby se vytvořila zlatá kůrčička. Sekanou podáváme teplou nebo studenou s různými přílohami. Je vhodná i na studené mísy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 140 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roláda z mletého masa II

  • Koubkova Koubkova

    Moc dobrá :-K

    Odpovědět

  • bobzbrd bobzbrd

    Používám pečicí papír, do kterého roládu nakonec zabalím a peču. Má to tu výhodu, že papír jí drží a nerozbalí se! Teprve na konci jí rozbalím a dopeču na "kůrčičku"

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Roládu sme urobili na Nový rok, a nemôžem inak ako pochváliť. Bezvadná. Škoda, že nemôžem ohodnotiť ešte raz. ;-):yes: Tak aspoň pridám fotky.;-)

    Odpovědět

  • Naďa Naďa(neregistrovaná)

    roládu jsem vyzkoušela je vynikající nemá chybu :-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • dannina dannina(neregistrovaná)

    Upekla jsem ji spíš ze zvědavosti. Protože plnit maso řízkama...se mi moc nezdálo. ale je to strašně dobré :-):yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre(autorka receptu)

    pazderka83:Těší mne, že chutnalo :-)

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Děkuji za radu i za recept :-) Dnes upečeno a částečně snězeno :yes: Je to vynikající, má první roláda měla doma úspěch ;-) Bodík je samozřejmostí...

    Odpovědět

  • pipre pipre(autorka receptu)

    pazderka83: Omlouvám se, zapomněla jsem uvést cibuli v postupu. Už je doplněno. Cibuli jsem dala do masa.

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    A ta cibule v základu je do smaženice či do masa?? :-8

    Odpovědět

  • noblesa noblesa

    Moc pěkný receptík a pro mě dobrá inspirace :-) :yes:

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    Nááááááááááádhera sama, i očima se jí,že?:-K:yes::-D

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

    Perfektní,vyzkoušela jsem :-Kbodík:yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny (neregistrovaný)

    PIPRE,já jsem zase ráda,že takovéhle recepty připravuješ,dlouho jsem hledala na netu stránky a až tyhle mě fajně oslovily,díky za ně - jen tak dál... :yes::-K

    Odpovědět

  • pipre pipre(autorka receptu)

    Jenny a Pavlíno, děkuji, jsem ráda, že chutnalo:-8

    Odpovědět

  • Jenny Jenny (neregistrovaný)

    takže milé dámy,dávám za výbornou...opravdu mnˇamka...:yes: :yes: :-K

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo