

Roláda z mletého masa II
Suroviny
- 50 dkg mletého masa mix
- 2 housky
- šálek mléka
- sůl
- pepř
- 4 stroužky česneku (případně množství podle libosti)
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- Náplň
- 25-30 dkg kuřecích řízků (mohou být i vepřové)
- 10 dkg šunky
- 10 dkg žampiónů
- 1 lžíce másla
- 2 vejce
Postup přípravy receptu
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, utřeným česnekem, cibulí, přidáme v mléce rozmočené housky, vejce, hladkou mouku a směs dobře promícháme, případně podle potřeby zahustíme strouhankou.
Poté z něj na mikrotenové fólii rozválíme obdélníkový plát, pokryjeme tenkými plátky masa, osolíme je, potřeme utřeným česnek z jednoho stroužku.
Maso pokryjeme plátky šunky a na ně smaženici z žampiónů nakrájených na plátky, lehce osolených a opečených na másle a zahuštěných vejci.
Pomocí fólie sekanou svineme, trochu smáčkneme, aby v ní nebyly vzduchové mezery a vložíme na pekáč.
Pečeme na rozehřátém oleji či sádle nebo jen podlijeme vodou. Pečeme velmi pomalu, aby se propeklo maso uvnitř. Ke konci pečení přidáme teplotu, aby se vytvořila zlatá kůrčička. Sekanou podáváme teplou nebo studenou s různými přílohami. Je vhodná i na studené mísy.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 1 396 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Roláda z mletého masa II
-
Moc dobrá
-
Používám pečicí papír, do kterého roládu nakonec zabalím a peču. Má to tu výhodu, že papír jí drží a nerozbalí se! Teprve na konci jí rozbalím a dopeču na "kůrčičku"
-
Roládu sme urobili na Nový rok, a nemôžem inak ako pochváliť. Bezvadná. Škoda, že nemôžem ohodnotiť ešte raz.
Tak aspoň pridám fotky.
-
roládu jsem vyzkoušela je vynikající nemá chybu
-
Upekla jsem ji spíš ze zvědavosti. Protože plnit maso řízkama...se mi moc nezdálo. ale je to strašně dobré
-
pazderka83:Těší mne, že chutnalo
-
Děkuji za radu i za recept
Dnes upečeno a částečně snězeno
Je to vynikající, má první roláda měla doma úspěch
Bodík je samozřejmostí...
-
pazderka83: Omlouvám se, zapomněla jsem uvést cibuli v postupu. Už je doplněno. Cibuli jsem dala do masa.
-
A ta cibule v základu je do smaženice či do masa??
-
Moc pěkný receptík a pro mě dobrá inspirace
-
Nááááááááááádhera sama, i očima se jí,že?
-
Perfektní,vyzkoušela jsem
bodík
-
PIPRE,já jsem zase ráda,že takovéhle recepty připravuješ,dlouho jsem hledala na netu stránky a až tyhle mě fajně oslovily,díky za ně - jen tak dál...
-
Jenny a Pavlíno, děkuji, jsem ráda, že chutnalo
-
takže milé dámy,dávám za výbornou...opravdu mnˇamka...