Hummus s pečenou zeleninou a česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenHummus je velmi výživný a chutná skvěle. Připravíme ho z rozmixované cizrny, kterou dobře ochutíme. Hummus podáváme s pečenou kořenovou zeleninou, posypaný opraženým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hummus je velmi výživný a chutná skvěle. Připravíme ho z rozmixované cizrny, kterou dobře ochutíme. Hummus podáváme s pečenou kořenovou zeleninou, posypaný opraženým…
Filet z pstruha na fenyklu a pórku je delikátní jídlo, které kombinuje jemnost rybího masa s aromatickými tóny fenyklu a sladkostí pórku. Tato lehká a zdravá varianta…
Nejen na podzimní dny se hodí upéct tento skvostně vypadající a lahodně chutnající koláč. Je z kynutého těsta, doplňují jej hned dvě náplně, tvarohová a maková, které…
Drobné dortíky mají díky řepě krásně červenou barvu, která s bílou šlehačkou tvoří zajímavý kontrast. Těsto je pěkně vláčné. Dortíky si vychutnáme s kávou jako nedělní…
Pracnější recept na (nejen) vánoční závin z kynutého těsta s makovou či ořechovou náplní si žádá více času na přípravu, ale odvděčí se vám lahodnou chutí. Netradiční…
Křehké a šťavnaté zaječí maso má výrazné aroma a skvěle chutná s klasickou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu podáváme klasické karlovarské knedlíky,…
Jemně opečený lilek s citronovým nádechem se skvěle snoubí s krémovou tofuricottou, šťavnatými houbami a křupavými ořechy. Tento kreativní a zdravý pokrm je ideální…
Pečínka z kančího masa není nic neobvyklého, můžeme si ji připravit doma nebo na ni zajít během zvěřinových hodů do restaurace. Pokud se rozhodneme připravit ji doma,…
Punč patří neodmyslitelně k Vánocům. Pro velké připravte s porcí rumu, vyznavačům nealka a dětem můžete slavnostní nápoj ochutit sirupem s příchutí rumu. Vychutnat si…
Lahodné košíčky z křehkého těsta jsou ovoněné citronovou kůrou a naplněné ořechovou směsí. Celý košíček je přelitý čokoládovou polevou a ozdoben dle fantazie. Výborná…
Občas potřebujeme k obědu jen nějaké lehčí jídlo a pokud ho připravíme podle tohoto receptu, tak to bude velmi dobrou volbou. Zelenina a ovoce s jogurtovou zálivkou a to…
Jedná se o staročeský recept, dnes již většinou zapomenutý. Kdysi býval hlavním chodem vesnické štědrovečerní večeře, neboť zaječí maso bylo běžně dostupné. Dnes tomu…
Připravte velmi jednoduchý moučník, nebo cukroví. Chutné, rychle hotové a i hezké na pohled jsou vykrajované tvary s polevou. Vybrat můžete tmavou kávovou, nebo …
Zázvorky potřebují před konzumací odležet. To je jejich jediná vada. Jinak mají samé plusy. Jak v chuti, tak ve snadné přípravě. Navíc patří k vánočním svátkům. Pusťte…
Výrazný salát z rukoly, nakládaných rajčat a sýru s modrou plísní skvěle doplní jakékoliv grilované maso či rybu. Můžete jej také podávat samostatně a doplnit kousky…
Snadné rohlíčky plné oříšků a mandlí, máčené v čokoládě se skvěle hodí na vánoční stůl. Připravte si je spolu s dětmi. Strávíte společně hezké odpoledne a ještě vám…
Kapr je u nás velmi běžná ryba a se správným receptem z něj můžeme připravit lahodné jídlo. Kapr opečený na pánvi spolu s kořenovou zeleninou a jablky chutná skvěle.…
Názvem špíglák se v rybářském slangu označuje kapr lysec, kterého tentokrát připravíme s trochou dobrého piva. Kapra podáváme se zajímavou omáčkou s hrozinkami,…
Linecké cukroví patří k těm nejjednodušším druhům, které nesmí chybět na žádné vánoční tabuli. Při použití kvalitních surovin získáte křehké kousky cukroví, které budou…
Mandlové či ořechové perníčky jsou vítanou obměnou ke klasickým medovým perníčkům. Postup zpracování je stejný, včetně odležení těsta. Můžete tak být na pečení…
Naladit vánoční atmosféru můžeme snadno i s tímto horkým nápojem. Vůně hřebíčku, badyánu a skořice ve spojení s medem, rumem a vínem provoní celý domov. Nápoj si však…
Zdravá verze biskupského chlebíčku, do kterého můžete přimíchat, co máte rádi. Skvěle se v něm budou vyjímat například ořechy, sušené ovoce i čokoláda. Zemitá a osobitá…
Tento moučník je skvostným spojením jemné ořechové chuti a osvěžujícího citronového nádechu. Tento vynikající dezert je ideální volbou pro všechny, kdo si rádi…
Klasické linecké těsto, které však dobře poslouží začátečníkům, kteří s pečením třeba teprve začínají. Při jeho výrobě určitě dbejte na vysokou kvalitu vstupních surovin…