Koblihy s ricottovou náplní

lucie2211 Kuchařka: lucie2211

Moučníky , Drobné pečivo, Smažené 0 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky + trocha na poprášení pracovní plochy
40  g krupicového cukru
40 g másla
4 žloutky
30  g droždí
3 lžíce rumu
250  ml vlažného mléka
špetka soli
nastrouhaná kůra z 1 bio citrónu
250  ml oleje na smažení
moučkový cukr (s vanilkou) na poprášení
Na náplň:
250 g Ricotty
80 g rozinek
2 lžičky krupicového cukru
1 lžička citronové kůry (z bio citrónu)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na náplň: Přísady smíchejte v misce, zakryjte a odložte do ledničky.

  2. V misce nebo hrnku rozetřete droždí se lžící cukru a mouky. Zřeďte čtyřmi lžícemi vlažného mléka. Kašičku dejte na teplé místo asi na čtvrt hodiny kynout, směs začne pěnit.

  3. V míse utřete máslo se zbylým cukrem do pěny, postupně zašlehejte jeden po druhém žloutky. Pak vlijte vzešlé droždí, rum, přidejte sůl, nastrouhanou citronovou kůru, mouku s mlékem zpracujte na hladké a vláčné těsto. Mísu přikryjte a nechte na teplém místě asi tři čtvrtě hodiny kynout.

  4. Na lehce pomoučněné pracovní ploše těsto rozválejte na asi centimetr silnou placku. Sklenkou naznačte kolečka – těsně vedle sebe, aby vám nezbylo moc odkrojků. Na polovinu koleček naklaďte lžičkou trochu náplně ( nedávejte jí moc, koblihy by při smažení šly ke dnu ), zbylá kolečka dokrojte. Položte na náplň, okraje důkladně přitlačte a ještě jednou vykrojte skleničkou. Okraje budou hladké a pevně spojené.

  5. Pak koblihy lehce poprašte moukou a nechte na utěrce ještě asi čtvrt hodiny kynout. Tuk rozehřejte v menším hlubším kastrolu. Vhoďte do něj drobek pečiva; pokud tuk začne prskat, je už dost horký. Opatrně vkládejte koblihy, smažte je dozlatova ( asi pět minut ) a vyjímejte drátěnou naběračkou. Nechte na vrstvě ubrousků okapat přebytečný tuk a podávejte pocukrované.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koblihy s ricottovou náplní

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: šimlová náplň koblihy s náplní směs na koblihy koblihy z rikoty recepty koblihy pocukrované těsto na koblihy bez bez náplně smažení koblihu s naplni recept na koblyhy z náplní koblihy s citronovou náplní koblihové těsto s náplní ricottovou směs,