Pečený čaj od kámošky
Recept ještě nebyl hodnocenPečený čaj připravovaly už naše babičky. Voňavá směs pečeného ovoce, koření a rumu zalitá horkou vodou dokáže v chladném počasí rychle zahřát a navíc si na ní pochutnáte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pečený čaj připravovaly už naše babičky. Voňavá směs pečeného ovoce, koření a rumu zalitá horkou vodou dokáže v chladném počasí rychle zahřát a navíc si na ní pochutnáte…
Chřest oloupeme, odlomíme zdřevnatělé konce a povaříme cca 10 minut v osolené vodě se lžičkou cukru.Rybí filátka osušíme, osolíme, opepříme a do každého zabalíme dva…
Léto je obdobím bohatým na sladkou úrodu plnou vitaminů. Využijte toho a zavařte si ji, ať máte na zimu zásoby. Zavařeniny nemusí být pouze jednodruhové, všimněte si, že…
Příznivci tradiční přípravy zavřete oči! Chutnou obdobu "svíčkové" lze totiž uvařit i jinak. Varný mixér s minimální spotřebou energie vypracuje celé menu. Spolehlivě.…
Překvapte rodinu nebo své přátele nádherně nazdobeným svěžím citronovým krémem ochuceným vaječným koňakem. Jeho chuť skvěle doplňuje sladký ovocný sirup a jemná zakysaná…
V základu těsta těchto sušenek je kokosové máslo, které můžete vyrobit i doma. Netradiční surovinou je pak tapioka, kterou můžete nahradit škrobem. Sladká chuť kokosu je…
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Potom k ní přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme do zlatohněda.Pak vložíme osolené a opepřené kuře…
Dokonale vychytaný recept se všemi záludnostmi, to je vizitka zkušeného kuchařského mistra Romana Vaňka. Vánočka neodmyslitelně patří k Vánocům, ale byla by škoda si jí…
Lososa nakrájíme na malinké kostičky, medvědí česnek nasekáme nadrobno.Oboje vložíme do misky, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přistrouhneme lžičku citrónové kůry a…
Špízy jsou oblíbenou pochoutkou, hlavně proto, že na špejli můžete dát to, na co máte zrovna chuť. Společně s pečenou dýní a lehkým zeleninovým salátem vytvoří ideální…
Ovocné dortíky. Podle uvedeného receptu připravíme těsto - do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme máslo nakrájené na menší kousky, vejce,…
Lahodné košíčky plněné náplní z oříšků, polité čokoládovou polevou, musíte na letošní Vánoce určitě vyzkoušet. Jisté je, že si stoprocentně najdou své stále místo mezi…
Očištěnou mrkev nastrouháme najemno, jablka nahrubo. Oloupaný pomeranč nakrájíme na kousky a vše smícháme.Do misky dáme med, citronovou šťávu, olej a skořici. Vše…
Kapří maso nemusíte připravovat pouze o vánocích. Dobrou rybu připravíte podle našeho receptu snadno. Ať již budete hranolky smažit nebo péct, nezapomeňte je doplnit…
Tuto jahodovou misku můžeme podávat jen tak, nebo jí použít jako základ pro bohatší dezert. V tom případě na ní můžeme vrstvit tvarohový krém nebo šlehačku, zdobit…
Kuřecí maso má spoustu rozličných využití. Čistě masové špízy budou díky marinování křehké, šťavnaté a krásně voní po tymiánu. Nejlépe si je vychutnáte s jogurtovým…
Drobné linecké pečivo můžeme ozdobit i velikonočními motivy. K tomu nám mohou posloužit pestrobarevná linecká vajíčka. Jak je ozdobíme, záleží jen na nás a na naší…
Tento slaný chlebíček vám jistě zachutná, navíc vypadá pěkně na pohled. Je plný chutí - najdete v něm šunku, sýr, uvařená vejce i čerstvé bylinky. Díky bílkovému sněhu…
Domácí fresh nápoje, si můžete připravit z ovoce, které máte rádi. Zároveň si pohlídáte jeho kvalitu a čerstvost a zanedbatelná není ani finanční úspora oproti…
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Ovoce omyjeme, větší ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky zbavíme jadřinců a oloupeme, peckovice odpeckujeme), Ovoce dáme do pekáče, přidáme koření, šťávu z…
Roláda: Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem. Silken tofu, javorový sirup, cukr, ocet, kávu, vanilkový extrakt a vyšlehané lněné semínko…
Brambory oloupat a nakrájet na půlky až čtvrtky podle velikosti jednotlivých brambor (kvůli lepšímu uvaření). Celer opláchnout a rozkrojit na půl. Půlku hlízy nakrájet…
Než začnete, je potřeba si uvědomit, že se jedná o křehké těsto, se kterým je potřeba pracovat rychle (máslo se dlouhým zpracováním rozpouští a může nasáknout do mouky,…
Přidáno před 38 minutami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Jak se jedlo v době renesance? V podzámčí kaše, na zámku pečení tetřevi i veverky, sladké dobroty a „jelen z vola“
Cenný nápoj od indiánů: Čaj maté má sílu jako káva, je zdravý jako čaj a náladu vylepší jako čokoláda!
Retro okénko: Vzpomínáte si ještě na mlíčňáky a mléčné koktejly?