Pangasius v marinádě se zázvorem

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Doba přípravy: 35 minut + nalozeni 6 porcí Ryby 14 názorů

Suroviny

1,5 kg pangasia
Na marinádu :
6 cm nastrouhaného kořene zázvoru
šťávu z 1 citronu
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce solamylu
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce kečupu
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce oleje
špetka čerstvého pepře
2 cibule nakrájené na drobno
2 nakrájené zelené papriky
nasekaná nať z cibulky
100 ml piva
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pangasia radne oplachneme, osolime a osusime.

  2. Pripravime si uvedenych ingredienci marinadu, jen zazvor vetreme nakonec a nechame vse odlezet pak dal pres noc v lednici.

  3. Dalsi den si vymazeme pekacek a takto nalozenou rybu tam poklademe vedle sebe a peceme uz jen v predehrate troube kratce, cca 25 minu a na 170 stupnu, nebot ryba uz je velmi pekne nalozena a i rychle krehka.

  4. Vypneme a podavame s opecenym americkym bramborem a oblohou.

Poznámka

Ryba tim, ze je mekka, zbavena, vody z ledu a je nalozena,je prekvapive chutnejsi , nez jsme zvykli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pangasius v marinádě se zázvorem

  • mata3636 mata3636

    pekný receptík :yes: a v tejto marináde si viem predstvaviť aj kuracie krídelká alebo pekné mäsité rebierka. škoda, že tu nie je slintajúci smajlík ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jani :-O:-O, jak ses tý kosti v krku zbavila??:-?

    Ivuš, zajímavá marinádka...:yes::-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ukladám;-)Marináda vyzerá dobre,zázvor som práve kúpila,tak cez týždeň vyskúšam:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Marináda se mě moc líbí, určitě ji vyzkouším.:-p:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    varilamyskakasicku: Jsem ráda, že pejsek je na tom lépe a že i jemu rybka chutnala, HURÁ!!:-) Mám pangase taky ráda právě kvůli kostem. Předloni jsem poprvé v životě měla v krku kost kapra a přesto, že bydlím hned naproti špitálu, neuměla jsem si představit, že bych tam měla dojít(hrůůůza):-((. Takže já ho nezavrhuji a tu marinádu určitě vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy

    to vypadá jedle ;-):-p ukládám k vyzkoušení:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Fantom::yes::yes:;-)

    varilamyskakasicku::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    rebeka:já jsem to vážil a ten muj kořen váží 120g proto se mi to zdálo dost ale nedošlo mi že jsem si kupoval takovou kládu:-)

    Odpovědět

  • Mela jsem zbytek korene zazvoru, davam si na caj cca 3 cm do litru a piji to jako prevenci a neni to zadny ohen, a v tom pekaci a tech rybach a marinade se ztraci 6 cm, tenkeho zazvoru, a to chilli papricka je horsi, pali vic, moc je to dobre, hodne ztlumi solamyl, i rybi chut, i mouka, olej, a dalsi, kdo se boji, muze dat 4 cm zazvoru, ale prave si louhuji caj se 3 cm zazvoru a fakt vyborne s citronem a medem, ahoj ja:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    mě se to na 1 a 1/2 kg masa nezdá až tak moc..ten zázvor;-) a ta marináda vypadá fajnově;-):yes:

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    varilamyskakasicku: Ivo taky mě přišlo hodně toho zázvoru;-) ale ty jsi měla takový hubený kořínek:-) já si kupuju tlusťoučkej;-), já snad budu muset zkusit to Panďase nebo jak se to jmenuje:-)) je to vůbec ryba:-?

    Odpovědět

  • Ja jsem pangasia si hodne oblibila, kvuli bilemu masicku a bez kosti, je to mozne ale s kazdou rybou ,ta marinada byla na tom piknantni a moc dobra, i nas "bolavy uz tyden pejsek" panackoval poprve dnes a tak jsem mu musela kousek cisteho pangasia dat, zkus nekdy, je to moc chutne, manzel chvalil a tak zkusim zase Iva:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ivo, já pangase můžu, nevadí mi, naopak. Mnozí mají výhrady k této rybě, já myslím, že nás už nezachrání nic!:-D Ta marináda se mi moc líbí a ten zázvor 6 cm,:-O teda, to musí mít grády. Poslední dobou je zázvor mou oblíbenou surovinou.;-) Vyzkouším určitě;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pangas v marinádě tom kořínek komentář ahoj facebook pangas recept marinada na pangase kost z pangasia v krku marinada na rybu se zazvorem marináda na ryby se zázvorem pangasius se zázvorem marinády na pangacius pangasius zázvor recepty pangasius zazvor

Zapomněl/a jsem heslo