Raw brokolicové karbanátky
Recept ještě nebyl hodnocenTyto raw brokolicové karbanátky jsou plné vitamínů, lehké na trávení a přitom lahodné. Skvěle se hodí jako zdravá večeře, lehký oběd nebo výživná svačina. Jsou bez…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto raw brokolicové karbanátky jsou plné vitamínů, lehké na trávení a přitom lahodné. Skvěle se hodí jako zdravá večeře, lehký oběd nebo výživná svačina. Jsou bez…
Lososa omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a dáme na chvíli odležet do lednice.Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme doměkka…
Nedělní oběd je i v dnešních dnech události, při které se schází celá rodina a připravují se slavnostnější pokrmy. Pokud vašim strávníkům připravíte šťavnaté hovězí maso…
Šťavnaté bifteky z mletého hovězího masa podáváme s výraznou a dobře ochucenou omáčkou z rajského protlaku, kořenové zeleniny a vína. Tento pokrm se skvěle hodí pro…
Trojbarevný kynutý mazanec, který v sobě ukrývá hned tři příchutě, potěší nejednoho koledníka a krásně ozdobí váš sváteční stůl. Jednotlivé části těsta jsou ochucené…
Přemýšlíte co upéct letos na Velikonoce? Zkuste tyto vláčné a lehké, máslem a medem vonící jidáše. Tvarem mají podle tradice připomínat provaz, ale fantazii se meze…
Na sváteční tabuli nesmí o Velikonocích chybět tradiční sladký a vláčný mazanec. Pokud máte doma celiaky, tak zajisté oceníte bezlepkovou úpravu. Rozdíl od běžného…
Veganské recepty se těší velké oblibě, i kvůli použití prvotřídních surovin. Při konzumaci můžete sami ocenit, jak moc se kvalita surovin odráží na výsledné chuti a…
Vychutnejte si oblíbený pokrm z Blízkého východu. Klasickou cizrnu tentokrát nahraďte bílými fazolemi a přidejte i čerstvý koriandr. Podávejte s dozlatova opečenými…
Polenta je kukuřičná kaše, která má široké využití. Když ji po uvaření necháme vychladit a poté dozlatova opečeme, je pěkně křupavá. Podáváme ji zakápnutou pikantním…
Čas od času není od věci odlehčit jídelníček. S příchodem jara je chuť na tyto pokrmy větší, a tak vás dobře zasytí i jarní salát s rukolou, cherry rajčátky, hermelínem…
Nakládaný lilek je pochoutka, kterou můžeme podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo například přidat do salátů. Díky naložení je vláčný, měkký a voní po tymiánu. K…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by měli být ryby, které jsou opravdu bohaté na spoustu prospěšných látek pro náš organismus. Chuť tresčího masa skvěle podtrhne…
Výživný nápoj ve formě smoothie může být jak rychlou snídaní, tak i svačinou. Spojte dohromady různé druhy ovoce, ke kterému přidáte listy baby špenátu a ořechy a…
Nejchutnější část chřestu je jeho charakteristická zelená špička. Jak ale tuto zeleninu podávat? Je to ideální příloha k rajčatům a vejcím plněným žloutkovou avokádovou…
Salát neznamená pouze kus listu a zelenina. Vyzkoušejte tento bulgurový salát plný křupavých elementů od zeleného hrášku a chřestu až po pražené ořechy. Vše spojuje…
Pečené brambory, vonící po citronu a bylinkové soli, využijete jako přílohu ke grilovanému masu, nebo jako samostatný pokrm. Vašim strávníkům se po nich budou dělat…
Levandulová voda je přírodní zázrak, který osvěží tělo i mysl. Jemně vonící nápoj pro horké dny. Díky citronu lehce nakyslá a plná chuti. Domácí limonáda navíc nabízí…
Doma vyrobený lemon curd je lahodný krém s výraznou citronovou chutí, který zvládnete připravit během pár minut, bez zbytečných přísad. Mícháním všech přísad, vznikne…
Tento salát se hodí snad pro všechna roční období. Kadeřávek v kombinaci s avokádem, halloumi a cizrnou vás skvěle zasytí a přitom se nebudete cítit přejezení. Všechny…
Ochutnejte tento burger plný výborných chutí, který připravíte bez masa. Domácí housky potřete pikantní majonézou ochucenou aromatickou harissa pastou, přidáte…
Broskve najdeme na našich zahradách a exotické mango je již snadno dostupné v každém větším supermarketu. Spojení těchto dvou druhů ovoce pak připravíme osvěžující…
Tento jednoduchý dezert s trochou alkoholu si jistě oblíbíte. Hrušky uvaříte ve víně, které provoníte kořením, a servírujete s vínovou omáčkou a zakysanou smetanou,…
Jemný a delikátní pstruh nepotřebuje výrazné koření a připravíme ho během chvilky na pánvi. Podáváme ho s kouskem pečiva a dobrým salátem z celeru a mrkve, ochuceného…