Uzená plec v citronovobylinkovém těstíčku

Vepřové maso Doba přípravy: 30 min. 1 názor

Vepřové maso Doba přípravy: 30 min. 1 názor

Suroviny 2 porce

400g uzené plece
1 vajíčko
trochu mléka
hl. mouku
lžička provensálského koření
citron
pepř olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plec si nakrájíme na plátky o tloušťce tak 0,5 cm (lépe se propeče).

  2. Do misky rozklepneme vajíčko. Přidáme koření, na jemno nastrouhanou kůru tak z 1/3 citronu, trochu mléka. Rozšleháme a zahustíme moukou, aby vzniklo hustější těstíčko.

  3. Plátky masa v něm namáčíme a dozlatova smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší, nebo vařeným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Těstíčko se hodí i na rybí filé.

Komentáře k receptu Uzená plec v citronovobylinkovém těstíčku

Tématické fráze: uzene plecko recepty veprove plecko v testicku veprova plec v testicku uzená plec recept uzená plec recepty uzena plec uzene file maso v těstíčku uzene vepřove file, recept recept uzená plec uzena plec recepty uzene file v těste uzená vepřová plec s kaší uzena plec plátky recept