Rybí roládky na jehle s bylinkovým máslem

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Ryby 15 názorů

Suroviny

4 filety z pangasia nebo bílé ryby (nejlépe bez kostí - candát, mořský vlk)
1 salátová okurka
bobkový list
100 g másla
citron - šťáva (z půlky citrónu)
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce nasekané pažitky
1 stroužek česneku
sůl
máslo
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety nasolíme, opepříme a zakapeme citrónem.

  2. Zavineme je do rolády a vždy při okraji propíchneme špízovou jehlou, ponecháme asi 1 cm a zbytek odřízneme k dalšímu napichování.

  3. Roládky z ryby prokládáme salátovou okurkou, kterou jsme nakrájeli na asi centimetrová půlkolečka a přelili vroucí vodou.

  4. Mezi maso a plátky okurky napichujeme bobkové listy.

  5. Špízy opékáme na rozpáleném másle dokřupava a hotové podáváme s vařenými brambory nebo kaší a s bylinkovým máslem, které jsme připravili smícháním změklého másla, utřeného česneku, soli, petrželky a pažitky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Rybí roládky na jehle s bylinkovým máslem

  • vseumel vseumel

    Já si moc nedovedu představit sušený bobkový list na špízu a ani nejsem jeho fanda. Možná bych ho nahradila nějakou čerstvou bylinkou (vím je zima :(), třeba bazalkou a zavinula bych jí do té rybky. Každopádně tvůj recept je hodně inspirativní :-p;-).

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuju, jste hodné...:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Eliza: ale neblázni, prosím tě, to se přece může stát každému..jsme jenom lidi, nikdo není dokonalý:-8:-):-K
    žádné pauzírování..jen klidný a odpočinkový spánek:-*:-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Eliza: Eli, může se to fakt stát každému, že se nějak upíše:-*

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    rebeka: No, tak to už je na pováženou....:-O:-//:-8 Asi začínám blbnout a měla bych si dát pauzičku... Úplně se stydím a raději zalézám...:-8:-8

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Eliza: Eli, ještě jsi jednu hrubici zapomněla..v postupu..hned 1. slůvko:-8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Pro ty, co si všimli a zhrozili se tak jako já před chvílí:
    Tu hroznou hrubku jsem opravila...:-8:-8 Omlouvám se všem, kterým bila do očí. Nevím, jak se to mohlo stát, ale už je to pryč...

    Odpovědět

  • misza misza

    Hezký recept:-p:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: Eli to je krása, a já mám takový hlad;-(:-D:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Moc všem děkuji za zájem, projevený bodíky...:-)
    vseumel: Prosím, napiš, co bys změnila - pro inspiraci mně i ostatním...:yes:
    Jinak cuketu jsem měla doma taky a uvažovala jsem o ní, ale pak jsem se rozhodla vyzkoušet tu okurku...někde jsem to četla - a je dobrá, šťavnatá

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:pěkná inspirace,uloženo:-K

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Fotky vypadají úžasně, ale také bych pár věcí pzměnila..... To už jen moje chutě............:yes:

    Odpovědět

  • neregistrovaná neregistrovaná(neregistrovaný)

    tu uhorku by som zamenila za cuketu
    inak :yes:

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.

Tématické fráze: rybí roládky roládky z ryb recept recepty mořský vlk o je to jehle rolady z ryb recepty roládky z candáta recept candát na jehle rybí filety na bylinkovém másle roladka candat

Zapomněl/a jsem heslo