Polévka z černé čočky pro děti
Recept ještě nebyl hodnocenNaučíme-li malá batolata jíst zdravě potraviny, jako je zde čočka beluga, děláme dobře pro jejich jídelní návyky. Beluga je chutná a v polévce ji malé dítě bude rádo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 364 kJ / 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 1,70 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 44,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Naučíme-li malá batolata jíst zdravě potraviny, jako je zde čočka beluga, děláme dobře pro jejich jídelní návyky. Beluga je chutná a v polévce ji malé dítě bude rádo…
Čočku přebereme, propláchneme a necháme okapat na sítku.Mrkev a celer nakrájíme (škrabkou) na julienne . Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Vývar přivedeme k varu a…
Chřest očistíme, je-li třeba odstraníme konce. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, vložíme chřest a vaříme přibližně tři minuty (podle síly a kvality pazuchů). Musí…
Drobná černá čočka beluga je velmi zdravá, nenadýmá a navíc se nemusí namáčet předem. Stačí ji povařit s bobkovým listem a dochutit octem. Čočku podáváme s opečenými…
Jednoduchý salát z čočky beluga je zdravý, chutný a výživný pokrm, který zvládnete připravit během pár minut. Jemná chuť drobné černé čočky v kombinaci s lehkou zálivkou…
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, brambory, pasírovaná rajčata, kari a uzenou papriku. Vše zalijeme zeleninovým vývarem…
Bezmasá jídla vůbec nemusí být nudná. Chuť a vůně koření pozdvihnou "obyčejné" suroviny na luxusní chuťový zážitek. Jogurt přináší potřebné bílkoviny, čočka beluga…
Podle návodu uvaříme čočku do měkka, ale dejte pozor na rozvaření!Uvařenou čočku ihned propláchneme studenou vodou a dáme do mísy.K čočce přidáme na drobno nakrájenou…
Studené zeleninové saláty jsou skvělým letním osvěžením, avšak s přicházejícím podzimem hledáme vydatná jídla, která zahřejí. Teplý salát z čočky a pohankových krup je…
Černá čočka má kromě skvělé chuti a dobrých výživových hodnot i tu výhodu, že se nemusí namáčet předem. Ochutnejte ji ve vydatném jídle s kořenovou zeleninou a…
Troubu předehřejte na teplotu těsně pod 100 ˚C. Tresku lehce potřete olivovým olejem a důkladně osolte. Citron nakrájejte na plátky. Na rybu položte kopr, plátky…
Znáte květák romanesco? Má krásně špičaté růžičky a krásnou barvu. Vyzkoušejte tuto krásnou zeleninu v salátu z rýže, černé čočky a další zeleniny. Květák je díky…
Krásně barevný a zdravý salát ze dvou druhů čočky připravíte během chvilky. Je plný bílkovin a vitamínů. Podávat jej můžete samostatně jako lehkou večeři nebo jako…
Nejdříve dáme vařit čočku - Beluga se nemusí namáčet a je za 15-20 minut hotová. Můžete samozřejmě použít i čočku jinou - hnědou, červenou... V pánvi na másle…
Čočka je jedním ze zástupců luštěnin. V případě černé belugy je její příprava velice snadná, nemusí se namáčet a ani se nerozvaří. Její jemná oříšková chuť se skvěla…
Čočku propláchneme a v osolené vodě vaříme 30 min. na skus (Beluga je pevnější, nerozvaří se jako běžná čočka). Smícháme sýr, olej a utřený česnek, vmícháme…
Do rendlíku nalijeme vývar a přidáme černou čočku. Osolíme a uvedeme do mírného varu, při kterém za občasného míchání regulujeme po dobu 30 minut varu množství vývaru.…
Čočku uvaříme ve vodě, do které jsme přidali bobkový list a natur koření - trvá to tak 20 minut. Potom ji přes cedník slijeme a necháme důkladně okapat. Mezitím…
Černou čočku Beluga uvaříme dle návodu na obalu cca 20 minut, propláchneme na sítku a necháme stranou. Cizrnu propláchneme a scedíme. Očištěnou cibuli i zeleninu…
Čočková polévka z černé a červené čočky je doplněna batátem a mangoldem. Je ochucená harissou, jejíž pikantní chuť je vyvážena nasládlým batátem. Pokud máte rádi husté…
Čočka beluga, známá svým jemným oříškovým aroma a pevnou strukturou, je základem tohoto salátu, který je doplněn křehkou cuketou a krémovým avokádem. Čerstvé bylinky a…
Troubu předehřejte na 190 ⁰C. Plech vyložte pečicím papírem.Dýni nakrájejte na drobné kostičky, velké asi 1 cm. Fenykl nakrájejte na proužky. Dýni i fenykl vložte do…
Lahodný a vydatný salát z černé čočky připravíme do sklenice, díky tomu si ho můžeme vychutnat i mimo domov. Černá čočka dobře ladí s kozím sýrem a řepou. Všechny chutě…
Na oleji necháme zrůžovět pokrájenou cibuli a trochu opečeme ze všech stran posolené kousky (kostky) masa tak, aby zbělaly. Odsuneme ke kraji a na volném místě v…