Kořeněná černá čočka s mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenMnohá zdravá jídla bývají velmi chutná i hezká na pohled. Černá čočka s mrkví tvoří výraznou barevnou kombinaci. Okořenění zázvorem a kari kořením nebo kari pastou se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 364 kJ / 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 1,70 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 44,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mnohá zdravá jídla bývají velmi chutná i hezká na pohled. Černá čočka s mrkví tvoří výraznou barevnou kombinaci. Okořenění zázvorem a kari kořením nebo kari pastou se…
Na másle (oleji) osmažíme dorůžova na nudličky pokrájenou mrkev a celer, ke které přidáme krátce osmažit protlak. Přilijeme trošku vody (vývaru), abychom měli protlak v…
Černá čočka je bohatá nejen na vlákninu, ale také na bílkoviny. Pokud ji připravíte společně se zeleninou a cizrnou, získáte tak plnohodnotné a syté jídlo, ke kterému se…
I bez masa lze vařit chutná a nutričně bohatá jídla. Navíc můžete s trochou fantazie a inspirace indickou kuchyní zpracovat i uschované přebytky luštěnin z mrazničky,…
Čočku přebereme, propláchneme, osolíme, zalijeme vodou a vaříme cca 20 minut do změknutí.Na uvařenou čočku dáme tuňáka, nakrájené rajče a bazalku. Lehce opepříme.
Drobně pokrájenou cibuli s paprikou smícháme s tence krájeným řapíkatým celerem, na kostičky pokrájeným pevným zralým rajčetem a pokrájeným rybím masem nebo surimi…
Troubu předehřejte na 150 °C a plech vyložte pečicím papírem.Rajčata omyjte a nakrájejte na menší kousky (můžete překrojit rajče podélně napůl, poté každou půlku …
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme čiernu šošovicu, zalejeme vývarom a podusíme domäkka. Na konci necháme tekutinu úplne vydusiť. Nacháme prechladnúť…
Černou čočku propláchneme, zalijeme vodou (klidně více, abychom s čočkou mohli uvařit i zeleninu) a přidáme rozmáčknutý stroužek česneku. Od bodu varu vaříme čočku se…
Zelenú (hnedú) šošovicu namočíme na 3 hodiny, červenú a čiernu na 1-2 hodiny. Namáčame každý druh šošovice zvlášť. Vody dávame málo, len aby boli šošovice zakryté.Na…
Čočku zalijeme vodou a necháme půl hodiny namočenou. Propláchneme a proces opakujeme - já jsem opakovala 3x, dokud slitá voda není úplně čistá. Ve větším hrnci rozpálíme…
Černou čočku propláchneme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme čistou vodou a vaříme v neosolené vodě cca 25 minut pod poklicí. Vody nedáváme příliš, aby se čočka…
Pokrájenou cibuli necháme osmahnout na rozpáleném oleji, osolíme a až získá cibule světle zlatou barvu, přidáme pokrájenou papriku a pórek.Necháme chvilku restovat, aby…
Candáta osolíme a posypeme kmínem. Necháme chvilku odležet. Zatím si připravíme čočku a salát.Čočku uvaříme v osolené vodě, zhruba 10 minut, aby nebyla příliš rozvařená.…
Na oleji osmažíme dorůžova cibuli, přidáme kmín, zázvor, kurkumu, chvilku restujeme a přidáme pokrájený batát s mrkví. Zalijeme vodou a kokosovým mlékem - jen aby…
Na oleji restujeme asi 3 min na malé kúsky nakrájané kuracie mäso.Pridáme na kocky narezanú papriku, na plátky narezaný cesnak a na kolieska nakrájaný pór. Restujeme…
Šošovicu namočíme na 30 min do vody. Vody dáme len tesne nad šošovicu.Na oleji krátko opražíme prelisovaný cesnak, kurkumu a garam masala. Pridáme šošovicu aj s vodou,…
Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Pridáme narezanú cibuľu a orestujeme.Vložíme čiernu šošovicu, tymián, korenie a soľ a pol minúty opražíme. Potom zalejeme vodou…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Suroviny na korpus zpracujeme v robotu, natlačíme na dno dortové formy a pečeme asi 40 minut do zhnědnutí a zpevnění povrchu.Broskve…
Na kousku rozehřátého másla osmažíme drobně pokrájené uzené maso s kuličkami nového koření a bobkovým listem.Pak přidáme na větší kusy pokrájené brambory, přilijeme…
Šošovicu s nasekaným cesnakom uvaríme. Vody dávame málo, aby sa všetka vstrebala.Slaninu nakrájame na malé kocôčky a vyškvaríme. Pridáme narezanú cibuľu a orestujeme ju…
Šošovicu povaríme v troche vody cca 10 minút (musí ostať pevná). Vody dáme len toľko, aby sa všetka vstrebala. Necháme vychladnúť.Polníček premiešame so šošovicou,…
Lámanku promyjeme studenou vodou a podle návodu uvaříme v osolené vodě. Měla by se z ní stát kašovitá hmota. Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova,…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme šošovicu, osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Povaríme 15 minút (tekutina sa musí vydusiť). Pridáme…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Co je české, to je dobré! Klasické recepty tuzemské kuchyně snadno a rychle
Jiří Helekal připravil kuře se „šmatlafundou“: Vařím, na co stačím, kuchař taky nemusí umět zpívat, říká zpěvák
Palačinky ze zakysané smetany: Jsou neuvěřitelně vláčné a neobvyklé těsto se musí dostatečně dlouho odležet