Černá čočka beluga s chřestem a pošírovaným vejcem

Suroviny 2 porce

200 g černé čočky beluga
200 g zeleného chřestu
2 vejce
sůl
pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Chřest očistíme, je-li třeba odstraníme konce. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, vložíme chřest a vaříme přibližně tři minuty ( podle síly a kvality pazuchů). Musí zůstat pevný.

  2. Čočku uvaříme podle návodu ( tento druh se nemusí předem namáčet a doba varu je cca 10 minut). Dochutíme ji solí, pepřem a kapkou citronové šťávy.

  3. Hrneček vyložíme kuchyňskou folií a vyklepneme do ní vejce. Folii zavážeme kuchyňským provázkem do měšce a oba jeho konce svážeme, vytvoříme očko. Tak připravíme obě vejce. Do hrnce dáme vařit vodu, oba měšce navlékneme na vařečku, kterou položíme přes hrnec. Vody v hrnci musí být tolik, aby vajíčka ve folii byla ponořená. Vaříme 3-4 minuty. Samozřejmě vejce můžeme udělat klasickým způsobem.

  4. Chřest nakrájíme na menší kousky a promícháme s čočkou. Na každou porci položíme vejce, nařízneme ho, mírně osolíme a dochutíme čerstvě mletým pepřem.

Komentáře k receptu Černá čočka beluga s chřestem a pošírovaným vejcem

K receptu nejsou žádné komentáře.