Teplý salát z černé čočky, pohankových krup a zeleniny

zuzlicek077 Kuchařka: zuzlicek077

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Luštěniny 2 názory

Suroviny

150 g čočky beluga
130 g pohankových krup
1 menší cuketa
1 žlutá poaprika
4 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
3 rajčata
sůl
pepř
tymián
strouhaný sýr
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninu: papriky, cuketu a rajčata na kostky, cibuli, česnek, celer na drobno. Uvaříme čočku a kroupy (každé zvlášť). Čočku vaříme cca 20 minut dle návodu.

  2. Kroupy propláchneme a dáme si vařit s 1,5x více vody (mírně osolené) než máme krup. Až začne vařit, dáme do ní kroupy a vaříme cca 4 minuty, než se voda vyvaří. Poté necháme pár minut dojít pod pokličkou a hotové lehce zakápneme olivovým olejem. Poté se budeme věnovat zelenině.

  3. Na pánvi opečeme cibuli do sklovita, přidáme česnek a minutu mícháme. Přidáme celer a opékám dokud trochu nezměkne. Takto to uděláme s každou další přidávanou zeleninou, dáváme od nejpevnější po nejměkčí. Cuketu a rajčata necháme naposledy (obsahují spoustu vody a opékáme je pouze chvíli) jinak by byly rozvařené.

  4. Až je veškerá zelenina dostatečně opečená, přisypeme čočku a kroupy, důkladně promícháme a nakonec dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Opět promícháme a ihned podáváme. Na talíři ozdobíme kopečkem strouhaného sýru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 109 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Teplý salát z černé čočky, pohankových krup a zeleniny

Tématické fráze: černá čočka recepty recepty z cerne cocky černá čočka beluga recepty cerna cocka recept pohankový salát čočka a kroupy salat z cervene cocky a krup čočka kroupy pohankovo čočkový salát salat s čočky salát z čočky recepty z krup čočka na zeleninový salát zeleninové saláty recepty tecept na černou čočku cuketa a černá čočka teplý zeleninový salát salat s kroupy salát z krup připrava čočky beluga