Rychlý koláč
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: Všechny přísady smícháme dohromady a dáme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a na vrch dáme žmolenku, kterou jsme připravili z výše uvedených surovin…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: Všechny přísady smícháme dohromady a dáme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a na vrch dáme žmolenku, kterou jsme připravili z výše uvedených surovin…
Rozdrobené droždí smícháme s cukrem a vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.Z mouky, másla, kvásku a oříšků vypracujeme těsto, které vytvarujeme do koule. Kouli vložíme…
Upečený korpus necháme vystydnout. Nakreslíme si šablonu kornoutu a točené zmrzky. Vychází to na dva trojúhelníky, každý jiný. Korpus rozřízneme, přiložíme šablonu…
1) Hrušky: v kastrůlku či pánvi smíchejte cukr s vínem a zrníčky vyškrábnutými z vanilkového lusku. Vařte, dokud se cukr nerozpustí. Hrušky oloupejte, nechte jim ale…
Troubu rozehřejeme na 180°C. Vločky nasypeme na plech a v rozehřáté troubě upečeme, až zezlátnou a začnou příjemně vonět. Necháme vychladnout a jemně rozmixujeme. V…
Brambory po oloupání nastrouháme na velkých slzičkách, jablka nakrájíme na tenké plátky (já je neloupu). Do šálku si připravíme směs z cukru a skořice V hrnku si…
Těsto: Zahřát mléko, rozdrobit do něj droždí, špetka soli, cukru - nechat vzejít kvásek. Do misky - mouku, cukr, majolku, 1 vejce. Přilít vykynuté droždí, vše dohladka…
Těsto: Zahřát mléko, rozdrobit do něj droždí, špetka soli, cukru - nechat vzejít kvásek. Do misky - mouku, cukr, majolku, 1 vejce. Přilít vykynuté droždí, vše dohladka…
Nejprve ušleháme se špetkou soli do tuha sníh z bílků. Pak po částech přidáme cukr a opět zašleháme. Potom, pokud možno po jednom, přidáváme žloutky. Nakonec, velmi…
Máslo utřeme s moučkovým cukrem. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout a pak ji vmícháme do utřeného másla s cukrem. Heru…
Máslo utřeme s moučkovým cukrem. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout a pak ji vmícháme do utřeného másla s cukrem. Heru…
Nejprve si uvaříme pudink a necháme vychladit.Kostku tvarohu dáme do mísy, rozklepneme do něj vejce, přidáme dle chuti cca 2PL cukru krupice a van. cukr. Vmícháme do…
Do mísy prosejeme obě mouky. Přidáme sůl, cukry, droždí a důkladně promícháme. Ve vlažném mléce rozšleháme dvě vejce a přilijeme do moučné směsi. Krátce promícháme a…
Do mísy prosejeme obě mouky. Přidáme sůl, cukry, droždí a důkladně promícháme. Ve vlažném mléce rozšleháme dvě vejce a přilijeme do moučné směsi. Krátce promícháme a…
Celá vejce, vodu, olej a cukr vyšleháme do pěny a pak přidáme ostatní suroviny, těsto má být řidší, proto možno zředit mlékem. Nalijeme na pekáč vymazaný tukem a…
Ve vyšší míse lehce vyšleháme vejce s cukrem a olejem. Přidáme nastrouhaný brambor,prosátou mouku a tolik mléka, aby vzniklo ne příliš husté těsto. Těsto rozdělíme na…
Do hrnce dejte rajčata, vývar, cukr a omáčky, osolte a opepřete. Uveďte k varu a vařte 5-10 minut. Vmíchejte mascarpone a tyčovým mixérem umixujte do hladka. Nechte v…
Nejdříve připravíme první vrstvu: Přivedeme k varu smetanu,odstavíme z tepla, přidáme nasekanou čokoládu a rum a vymícháme dohladka. Zatímco směs chladne, připravíme…
Nejdříve připravíme první vrstvu: Přivedeme k varu smetanu,odstavíme z tepla, přidáme nasekanou čokoládu a rum a vymícháme dohladka. Zatímco směs chladne, připravíme…
Kruhovou dortovou formu s odnímatelným dnem vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C. Čokoládu nalámejte do kastrůlku,…
Kruhovou dortovou formu s odnímatelným dnem vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C. Čokoládu nalámejte do kastrůlku,…
Cukr během 15i minut postupně rozpustíme na středním ohni na pánvi a lehce mícháme pomocí dřevěné vařečky.Stáhneme plamen, přidáme povolené máslo, mícháme cca 3-5 minut…
Pokud hledáte recept na velikonočního bezlepkového beránka pro 1 až 2 osoby, v tomto receptu vychází dávka těsta přesně do malé formy. Beránek je z bezlepkových surovin,…
Na slavnostní velikonoční tabuli nikdy nesmí chybět snad všemi oblíbený beránek, který se v ústech lehce rozplyne. Beránka, lahodícího nejen chuťovým pohárkům, ale také…