Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlové nebo makové buchty (Süße gefüllte Buchteln)

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 340 kJ /
2 949 kcal
Bílkoviny74,06 g
Tuky76,64 g
Vláknina23,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 220 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy458,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobte do misky, zalijte 100 ml vlažného (ne horkého, ne studeného!) mléka, přidejte lžičku cukru a rozmíchejte na kaši. Krok 2: Zakryjte a v teple nechte vzejít kvásek. Krok 3: Do mísy dejte cukr a dobře ho prsty promněte s citrónovou kůrou. Krok 4: Do stejné mísy prosejte mouky se solí, zamíchejte, přidejte a vlažné rozpuštěné rostlinné máslo. Krok 5: Postupně přidávejte zbylé mléko, dobře hněťte rukama či v kuchyňském robotu a vypracujte měkké těsto. Krok 6: Poprašte těsto moukou, mísu přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout. Krok 7: Po vykynutí těsto rozválejte na centimetr tenký plát a nakrájejte na čtverečky 5 x 5 cm. Krok 8: Poté prostě dělejte buchty :). Krok 9: Skládejte je do dobře vymazaného pekáčku, ze všech stran každou buchtu potřete rozpuštěným rostlinným máslem, aby se okolní nepřilepily. Krok 10: Troubu předehřejte na 190°C a buchty nechte ještě čtvrt až půl hodiny kynout v pekáčku. Krok 11: Poté vložte do trouby, snižte teplotu na 180°C a pečte 10 minut, poté opět snižte teplotu, tentokrát na 170°C a dalších 15 minut dopékejte. Krok 12: Ještě horké buchty potřete rumem smíchaným s cukrem a dvěma lžícemi horké vody. Krok 13: Vychladlé pocukrujte.

Zveřejněno 23. 8. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové nebo makové buchty (Süße gefüllte Buchteln)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KR4z

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové nebo makové buchty (Süße gefüllte Buchteln)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KR4z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Teda nevím jestli bych takové buchty upekla.:-(

:-( Chudák hloupý Honza - vždyť by ani nevěděl, co mu to máma do ranečku dala!:no:

Doufám, že některá rozumná moderátorka název receptu opraví na český. Tento v překladu znamená 'Sladké plněné buchty' a tedy žádný název pro krajovou specialitu, kde by snad cizí název byl akceptovatelný.

Dajda: Naprostý souhlas, s tím, co je tu napsáno:yes::-K. Vím, že to k receptu nepatří, ale ještě mi vadí všudypřítomné anglické nápisy téměř na každém tričku, hlavně v pořadu Prostřeno. Divím se, kde zůstala naše česká hrdost. Pak se divíme, jak na tom jsme. Troufám si napsat, že v mnoha případech anální alpinisté:-(:no:.

Dajda: Terezko, právě, že chceme být světoví za každou cenu:-// Jen jsme bohužel všem ostatním k smíchu, jak trapně se chováme.

tejaja: No právě, Terezko, teď jsi uhodila hřebíček na hlavičku. Asi před dvěma týdny jsem tu vedla diskusi na téma, proč nazývat každý tvarohový koláč chessecake a každou kakaovou buchtu brownies. Podle mě je to blbost.Cheesecake je cheesecake a my u nás v Čechách pečeme tvarohové koláče a řezy jinak, ale stejně dobře. Chceme být světoví za každou cenu a přitom naše české služebné šířily za časů Rakouska-Uherska slávu české kuchyně po celé monarchii a jak se všichni oblizovali! :-D

Dajda: tejaja: souhlasím, jde o tradiční český moučník, proč ho nazývat takto nesmyslně. Když už, tak dát německý název do závorky, i když nechápu vůbec německou variantu názvu.
Teri, myslíš, že Buchteln je světovější? ;-):-D

Dajda: No jo, ale Buchteln zneje inak ako buchty, nie? :-D

Stará, známá klasika:-O hlavně tomu dát světácký název;-)

Buchty jsou přece české jídlo, alespoň takhle mi to před pár léty v Německu líčili. Dělají se v rodinách, kde se najde nějaká babička nebo prababička z Čech - a milují je tam! Ve Vídni se podávají povidlové buchty jako specialita v kavárně Hawelka (majitelé mají české kořeny). Tak proč se vzdávat rodinného stříbra? ;-)

Souhlasím s tejaja.
Německý název mohl být umístěn jako druhý, popř. v závorce.
Jen jedna poznámečka: když tedy německy, tak v němčině píšeme podstatná jména s velkými písmeny.

Taky koukám na ten název-můžou být supr,ale podle názvu bych to nenašla.:-O

tejaja::yes::yes::yes::yes:

Ja neviem, ale skutočne nestačí na poctivé české buchty český názov ? :-O

Tématické fráze:
vídeň kavárna kynuté buchty, rodinný recept na makové buchty, pravé makové buchty, kavarna ve vidni kynuté buchty, české buchty ve vídni, kavárna vídeň kynuté buchty, makové buchty vegan recept, c buchty, kynuté plněné buchty, buchty ve vídni, buchty vídeň, výborné veganské recepty, makové buchty recepty.cz, hrnková buchta, nemecke.buchty, makové buchty, buchty makoví, makova napln do ceskych buchet, é české buchty s povidly, recept palačinky v němčin ě

Suroviny:
droždí čerstvé, mléko sojové, cukr krupice, mouka hladká, mouka sojová, sůl, citron, extrakt vanilkový, máslo rostlinné, rum, cukr moučkový, povidla švestková

Přidat fotografie receptu