Čabajská klobása - "Csabai kolbász"
Recept ještě nebyl hodnocenČím dál víc lidí má v oblibě doma vyráběné uzeniny, protože ty kupované nejsou vždy kvalitní. Pokud k tomu máte podmínky, stanou se vaše čabajské klobásky vaším…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čím dál víc lidí má v oblibě doma vyráběné uzeniny, protože ty kupované nejsou vždy kvalitní. Pokud k tomu máte podmínky, stanou se vaše čabajské klobásky vaším…
Táč jako od babičky, z kynutého těsta, s ovocem ze zahrádky a s máslovou drobenkou. V naší rodině je nejoblíbenější se švestkami, ale je jen na vás, jaké ovoce si na něj…
Tento recept je tu hlavně pro vyznavače kávy a neobvyklých druhů cukroví. Jeho příprava zabere velmi málo času, ale uchvátí vás svojí skvělou a jemnou chutí. Určitě ho…
Florentýnky jsou původně, jak už název napovídá, ze slunné Itálie, zabydlely se ale i u nás a díky své lahodné chuti jsou k dostání na pultech cukráren po celý rok.…
V mléce uvaříme pudingy s cukrem. Necháme vychladnout a poté postupně zamícháme zakysané smetany.Na upečený piškot natřeme polovinu krému a poklademe piškoty, namočenými…
V mléce uvaříme pudingy s cukrem. Necháme vychladnout a poté postupně zamícháme zakysané smetany.Na upečený piškot natřeme polovinu krému a poklademe piškoty, namočenými…
Vše smícháme, vlijeme na vysypaný plech a posypeme kokosem. Místo sypání kokosem můzeme dát po upečení jakoukoliv čokoládovou polevu, která se případně dá také posypat…
Sušené ořechové kornoutky, plněné čokoládových krémem, se tradičně připravují na Vánoce, ale jsou tak lahodné, že si je rádi připravíte i na nějakou rodinnou oslavu či…
Využijte pomoci domácí pekárny a připravte si skvělé kynuté koláče posypané křupavou drobenkou. Naplnit je můžete třemi různými náplněmi dle vlastní chuti. Dáte přednost…
Z uvedených surovin vypracujte těsto a dejte zabalené do fólie odležet do lednice nejlépe přes noc (min. 3 hodiny). Těsto rozválejte na plát cca 1 mm a vykrajujte…
Nenáročný a šťavnatý moučník připravíme během chvilky pro rodinu i návštěvu. Lité olejové těsto je tentokrát spojeno se zakysanou smetanou, nahoře je vrstva kakaového…
Zvláštní, velmi křehké těsto, pečené na obyčejném kancelářském papíru, aby se dalo dobře přenášet. Nadýchaný krém je až příliš jemný, proto ho doporučujeme ještě…
O tomto moučníku se vám budou zdát ty nejsladší sny. Příprava se může zdát složitá, ale není, přesvědčte se o tom sami. Obrácený jablečný koláč je doplněný jemným…
Když se ohlásí nečekaná návštěva a potřebujeme rychle upéct něco dobrého z toho mála, co máme doma, pomůže nám tento recept. Jednoduchá kakaová buchta, příjemně vonící…
Martinské rohlíčky jsou podzimní klasika. Ať už zvolíte náplň ořechovou, makovou nebo třeba jablečnou, nikdy nešlápnete vedle. Upečené krásně do zlatova, ale uvnitř…
Lívance jsou oblíbeným sladkým jídlem jak dětí, tak i dospělých. S naším receptem si můžete doma připravit nadýchané sladké placky, do kterých potřebujete také vyšlehaný…
Vyzkoušejte toto skvělé cukroví ve tvaru ořechů. Výborné je plněné krémem připraveným ze Salka a másla, nebo s vanilkovým krémem ochuceným trochou rumu. Dozdobit ho…
Snadné a nepečené cukroví je vaše oblíbené? Vyzkoušejte jej z lískooříškových tatranek s nádechem rumu a obalené v kokosu. Je snadné, krásně ozdobí stůl a navodí tu…
Mramorová bábovka je oblíbený moučník na neděli, ale upéct si ji můžete kdykoliv. Je skvělá k snídani i jako svačinka do krabičky. My vám nabízíme recept na snadnou…
Použití listového těsta nám přináší mnoho možností jeho využití. Z tohoto těsta bleskově vytvoříme moučník pro nečekanou návštěvu, stačí těsto nakrájet a naplnit…
Linecké cukroví si stojí v žebříčku oblíbenosti mezi vánočním cukrovím na jedné z nejvyšších příček. Jemné těsto s vůní vanilky a podtónem citronu v symbióze s kyselou…
Drobenkový koláč je opravdu rychlý a jednoduchý. Nemusíte se zdržovat rozvalováním plátu těsta, místo něj je náplň rozprostřená mezi dvěma vrstvami drobenky. Koláč voní…
Pokud vám zbylo pár bílků a přemýšlíte, jak je zužitkovat, doporučujeme vyzkoušet následující recept. Bílkový chlebíček je klasika, která nikdy neomrzí. Najdete v něm…