 
	
Nepečené jogurtové bábovičky s třešněmi
Recept ještě nebyl hodnocenDo 250 ml džusu - červeného multivitamínu si vsypeme 10 g želatiny, metličkou rozšleháme a necháme zhruba 15 minut nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo opatrně a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
	
Do 250 ml džusu - červeného multivitamínu si vsypeme 10 g želatiny, metličkou rozšleháme a necháme zhruba 15 minut nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo opatrně a…
	
			 
	
Listové těsto rozdělíme na 2 díly, každý vyválíme, posypeme jablky pokrájenými na plátky nebo kostičky(nestrouhat!), přidáme rozinky namočené v rumu. Necukrovat!…
	
			 
	
Těsto: Odvážíme si 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky, přidáme sušené droždí a vše dobře promícháme. V hrnci si ohřejeme mléko s cukem, solí a máslem na kostičky.…
	
			 
	
Do osoleného mléka rozšleháme vejce a cukr, pomalu podle potřeby přidáváme mouku, vyšleháme do řídkého těsta ( jako je těsto na palačinky). Nakonec do těsta vmícháme na…
	
			 
	
V robotu na jemno rozmixujeme nasekané mandle, mandlovou moučku, oba cukry, koření, z řádně vydrhnutého pomeranče jemně nastrouhanou kůru a bílky. Troubu rozehřejeme na…
	
			 
	
1/ Obě mouky, cukr, skořicový cukr, prášek do perníku, nastrouhané ořechy a perníkové koření, promícháme a pak k této sypké směsi přidáme tekutou směs z oleje, mléka,…
	
			 
	
Všechny suroviny na těsto si smícháme a dobře promneme prsty - vznikne nám drobenka. Asi 3/4 drobenky nasypeme do dortové formy, vyložené pečícím papírem a dobře udusáme…
	
			 
	
Dortovou formu, malý pekáček nebo remosku s průměrem 22 - 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.Jogurt nalijeme do mísy, přisypeme stejně velký kelímek cukru …
	
			 
	
Pohanku zalijeme vodou a necháme stát 1 - 2 hodiny. Místo vody můžeme použít nějaké rostlinné "mléko" (rýžové, mandlové, kokosové). Namočíme lněná semínka do 2 PL vody…
	
			 
	
Tato lahodná pochoutka spojuje nadýchané těsto s osvěžující zakysanou smetanou a jemnou chutí vanilkového pudinku a tmavé těsto se světlým pudinkem tvoří zajímavé…
	
			 
	
Sušenky s ovesnými vločkami se výborně hodí ke snídani, místo tradičních kupovaných cereálií. Stejně tak budou chutnat k odpolední kávě, či jen tak jako svačinka pro…
	
			 
	
Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální jako dezert po letním grilování nebo jako sladká tečka po jakémkoli jídle. Grilované banány získávají na jemnosti a díky…
	
			 
	
Křehké linecké řezy s jablky a švestkami, krásně voní po skořici a vanilce. Tento moučník vám svojí skvělou chutí připomene ten pravý podzim a ze stolu zmizí opravdu…
	
			 
	
Jemný koláč, který je nadýchaný jako peřinka je plný rybízu a zdobí jej bílkový sníh upečený na krustu. S pár surovinami a nenáročným postupem vykouzlíte opravdu…
	
			 
	
Ne všechny druhy cukroví, které pečeme na Vánoce, musí být náročné. Příkladem jsou tyto rychlohvězdičky. Máslové těsto vykrájíme do požadovaných tvarů, upečeme a obalíme…
	
			 
	
Zajímavý a neobvyklý moučník, který je tvořen kombinací křehkého těsta, povidlové náplně s ovocem a upečené krupicové kaše. Koláč je opravdu velmi vláčný a šťavnatý a…
	
			 
	
Makové řezy, jejichž základ je tvořen korpusem bez mouky, můžete lehce přetvořit na bezlepkový dezert tím, že v drobence nahradíte mouku například moukou mandlovou,…
	
			 
	
Kuličky plné mletých mandlí, upečené a obalené ve skořicovém cukru, zachutnají snad úplně každému. Vůně skořice a másla je opojnou kombinací a navíc se nejedná o nic…
	
			 
	
Výborný koláček z křehkého těsta, zadělávaný kefírem, provoní váš dům vůní pečených jablek, skořice a másla. Pokud si dáte tu práci a ozdobíte vršek koláče vykrajovanou…
	
			 
	
Černý bez, tedy jeho plody a květy, má nejen v kuchyni široké využití. Jednou ze známých pochoutek jsou květy smažené. Tentokrát je připravíme ve sladké verzi. Těstíčko…
	
			 
	
Nepečené kuličky z piškotového těsta či z mletých mandlí a oříšků připravíte vmžiku podle následujícího receptu. Těsto nechte krátce odležet v lednici a můžete tvarovat…
	
			 
	
Makové řezy bez lepku nabízí alternativu pro ty, kteří ze zdravotních důvodů nemohou lepek. Bezlepkové korpusy bývají někdy sušší, ale tento je díky zakysané smetaně…
	
			 
	
Lety prověřený recept na bábovku v netradičním spojení se svěží kyselostí rebarbory. Tento nadýchaný dezert vás okouzlí a díky skořici a vanilce provoní celou domácnost.…
	
			 
	
Křupavý crumble je jednoduchý dezert, který skvěle chutná nejen se zmrzlinou, ale i se zakysanou smetanou nebo vanilkovým krémem. Tato varianta spojuje příjemně kyselou…