Pistáciový koláč

katyvypl Kuchař: katyvypl

Doba přípravy: cca 1 hodina 12 porcí Moučníky , Ostatní 10 názorů

Suroviny

200 g polohrubé mouky
100 g mletých či najemno nasekaných nesolených pistácií
80 g cukru krupice
1 skořicový cukr
120 g másla
2 žloutky
1 lžička kypřícího prášku
Náplň:
2 tvarohy ve vaničce
1 zakysaná smetana
100 ml mléka
100 g cukru moučka
2 vanilkové cukry
1 sáček pistáciového pudinku
jahody (borůvky, broskve...)
pistáciová čokoláda na ozdobu (není nutná)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto si smícháme a dobře promneme prsty - vznikne nám drobenka.

  2. Asi 3/4 drobenky nasypeme do dortové formy, vyložené pečícím papírem a dobře udusáme a vmačkáme tak, aby nám vznikly okraje asi 1,5 cm vysoké.

  3. Smícháme všechny přísady na náplň a polovinu jí nalijeme na těsto.

  4. Poklademe rovnoměrně ovocem a zalijeme zbytkem náplně.

  5. Posypeme zbylou drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 160°C a pečeme cca 45 minut. Upečený koláč by se ve středu neměl rosolovitě třást.

  6. Ihned po vyndání z trouby koláč posypeme nastrouhanou pistáciovou čokoládou (není nutné). Koláč necháme dobře vychladit, nejlépe v lednici, kde ho i uchováváme do jeho snězení - což nebude dlouho trvat. :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pistáciový koláč

Tématické fráze: koláč z pistáciové mouky pistaciova buchta pistáciovo čokoládový koláč pistáciová náplň do koláčů pistáciový tvarohový koláč pistaciovy puding s tvarohem pistáciová buchta s tvarohem buchta s pistaciovym pudinkem buchta s pistacioveho pudingu buchta s pistaciovym pudingem pistaciova buchta pistáciová buchta z z pudinku pistaciová buchta s pudinkem pistáciový tvaroh buchta z pistáciového pudinku recept tvarohové pistáciové koláčky pistaciový puding recept pistaciovy rez pistáciový koláč s borůvkami pistáciový pudink recepty