

Pohankové lívance s povidly a šlehačkou
Suroviny 10 porcí
- 120 g pohanky Menu Gold
- 100 ml oleje
- 140 g dušených jablek
- 120 g hladké mouky
- sůl
- 2 vejce
- 200 g smetany 33%
- skořicový cukr
- 1/2 prášku do pečiva
- 200 g povidel
- 1 vanilkový cukr
- rum
Postup přípravy receptu
Uvařenou a vychlazenou pohanku opražíme na oleji.
Do vychladlé pohanky přidáme 1/3 smetany, skořicový cukr, vejce, sůl, na drobno nasekaná dušená jablka, hladkou mouku a prášek do pečiva.
Vše zamícháme a smažíme v lívanečníku.
Hotové potíráme smíchanými povidly s rumem a vanilkovým cukrem, zdobíme šlehačkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pohankové lívance s povidly a šlehačkou
-
Fotka nie je tvoja, však? http://www.jomagazin.cz/nase-kuchyne/pohankove-liv...
Takže ju mažem, fotky sa pridávajú len vlastné.