Millionaires - karamelovo-čokoládové sušenky
Recept ještě nebyl hodnocenPředehřejeme troubu na 180°. Připravíme korpus. Smícháme dohromady všechny tři suroviny – mouku, cukr, malý panák vody a změklé máslo. Rukama vše pořádně propojíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Předehřejeme troubu na 180°. Připravíme korpus. Smícháme dohromady všechny tři suroviny – mouku, cukr, malý panák vody a změklé máslo. Rukama vše pořádně propojíme,…
Ve velké míse smícháme ovesné vločky, které napůl rozmixujeme a všechny ostatní sypké suroviny, přidáme olej a rozpuštěný med. Promícháme. Dále přisypeme všechna semínka…
Asi polovinu mléka odlejeme do mističky a přidáme droždí se lžící cukru, rozmícháme a dáme na teplé místo kynout. Mezitím nakrájíme máslo na menší kousky a dáme do mísy,…
Kdo jednou ochutná grilovanou zeleninu, bude ji vyhledávat již vždy. Pak choi je velmi zajímavý druh zelí, které se hodí nejen jako doplněk k masitým jídlům. Jako…
Rozšlehejte kakoříškový krém s cukrem. Jedno po druhém přidávejte vejce a utřete do pěny. Vmíchejte kakao a prošlehejte. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl a směs…
Filety osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou.Cibulku nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme filety a zprudka z obou stran osmažíme.Přidáme…
Lemon posset, tedy citronový krém je nenáročný dezert nejen na letní dny. Skládá se z pouhých čtyř surovin, a to citronové šťávy a kůry, smetany a cukru. Věřte, že tento…
Banány jsou skvělým ovocem, které můžeme upotřebit nejen do pečených moučníků. Těsto zvláční, dochutí a dodají mu exotický nádech. A když do těsta zakomponujeme ještě…
Klasické vepřo-zelo je zde vylepšeno masem ve slaninovém kabátku, zelí ozvláštněno mrkví a vše zasypáno zkaramelizovanou cibulkou s příchutí balzamica. Stačí jen…
Nepečený dezert, co si můžete vzít i s sebou do skleničky. Mascarpone krém dochucený karamelovým máslem je prokládám vrstvami sušenek namočených v silné černé kávě. A…
Tradičně do těsta na perníčky používáme základní hladkou mouku. V tomto receptu však použijeme pouze mouku žitnou, která má více vlákniny a je mnohem zdravější.…
Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a kořením. Ve druhé míse vyšleháme vejce s cukrem. Poté přidáme mandlové máslo. Suché suroviny postupně přidáváme do…
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na olivovém oleji, pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a po chvíli i mleté maso. Vše společne zarestujeme, okořeníme a pak…
Nahrubo nasekáme mandle a lískové ořechy (v robotu, když budou menší a větší kousky nevadí) Pokrájíme goji (nechavám ji předem nabobtnat cca 10 minut) a brusinky. …
Nadýchaný domácí perník, vonící po koření, s čokoládovou polevou a strouhaným kokosem, je vděčným moučníkem pro každou příležitost. Stačí jej nakrájet na řezy a podávat…
Všechny suroviny kromě semínek smícháme. Z těsta odebíráme rukou malé kousky, které na plechu s pečícím papírem rozplácneme na placičku. Placičku posypeme slun.…
Nejdříve vyšleháme máslo s cukrem. Šleháme tak 10 minut do nadýchanějšího krému, avšak cukr tam bude cítit. To je v pořádku.Dále přidáme do směsi vajíčka. Vše smíchám,…
Do mísy jsem nasypala hladkou mouku, přisypala jsem prášek do pečiva, sůl a dýňové koření. Suchou směs jsem zamíchala a dala stranou.Do mísy od robota jsem dala máslo,…
Máte chuť na hříšný dezert po dobrém obědě? Zkuste jako sladkou tečku připravit tuto pečenou hrušku. Cukr se skořicí vytvoří na povrchu křupavou karamelovou krustičku a…
Hrníčkové recepty jsou velmi oblíbené pro jednoduchou přípravu a takřka vždy vynikající výsledek. Zkuste tentokrát verzi s ananasem a kokosem. Tato kombinace spolu…
Lahodný a jemný losos v pikantní zkaramelizované krustě chutná výborně s citronem, rýží a hráškem. Sladký hrášek vyváží pikantní chuť chilli. Navíc tento chutný pokrm…
Sladko-slané kombinace jsou u grilování velmi oblíbené a vyhledávané. Existuje celá řada sladkých marinád či grilovacích omáček, a mezi ně patří i tato brusinková.…
Na rozpálenou pánev nalijeme olej a orestujeme hovězí maso. Vařečkou směs oddělujeme od sebe a mícháme. Jakmile je maso osmažené, zalijeme ho rajčatovou omáčkou.Omáčce…
Švestky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a naskládáme do zapékací mísy, kterou před tím vymažeme máslem. Švestky posypeme cukrem a následně drobenkou, kterou prsty…