Ananasovy rez

vybusna Kuchařka:

10 velkych kuskov Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 34 názorů

510

Suroviny

1 kusok zakusku ma cca 1572kJ
Na piškot:
4 vejce
120 g polohrubé mouky
120 g cukr
Na krém:
250 g máslo
1,5 vanilkového pudingu (ananasového)
0,5 l mléko
5 PL cukr
cukr (na puding)
Na dokončení:
Malá plechovka ananasu (kousky)
3 plátky želatiny
ananasový džem
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z chladnicky vyberieme maslo aby povolilo. Z mlieka, cukru a pudingoveho prasku uvarime puding podla navodu na obale. Ja obycajne robievam puding ananasovy, ale doma som nenasala iny, ako vanilkovy, takze v recepte pisem o vanilkovom. Pudig prikryjeme pokrievkou, alebo foliou, aby sa nam nevytvorila hruba koza a nechame ho uplne vychladnut.

  2. Upecieme si piskot: Oddelime zltky od bielkov. Z bielok a 40 g cukru vyslahame tuhy sneh. K zltkom pridame 2 lyzice vody a naslahame minutu a potom pridame 80 g cukru a slahame, kym nam masa nezosvetli a nevyslaha sa do hustejsej peny. k zltkovemu kremu zapracujeme preosiatu muku a tuhy sneh. Sneh premiesavame opatrne rezavymi pohybmi.

  3. Cesto roztrieme na plech, vylozeny papierom na pecenie (33 x 36). Vlozime do vyhriatej rury a pecieme cca 20 minut. Ja peciem v plyne, takze moj cas pecenia je pre Vas pravdepodobne irelevantny.

  4. Vyslahame si krem: Do misy nakrajame povolene maslo a pridame k nemu 5 lyzic cukru . Povodne mam recept napisany s 3 lyzicami, ale ten krem sa mi zdal malo sladky, tak preto som pridala. Maslo preslaham do penista. Po malych davkach pridavam k maslu vychladnuty puding a vyslahame do nadychaneho kremu. Kedze som nemala teraz ten ananasovy puding, tak som pridala na zaslahanie aj 2 lyzice ananasovej stavy z kompotu.

  5. Vychladnuty piskot som rozrezala na 4 rovnako velke platy, povrch som vykropila citrusovym likerom, pretoze nemam rum a naplnila som z nich dva kusy korpusu. Na povrch jedneho som natrela ananasovy dzem a druhym som priklopila. Cely kus som obtrela kremom a navrch som sackom na krem nastriekala ohradu. A dala vsetko zatuhnut do chladnicky aspon na hodinu.

  6. V 3 lyziciach vody dame napucat 3 platky zelatiny na 10 minut. Ak zelatina pobrala vsetku vody, tak pridame este lyzicu a hrncek nahrejeme na slabom plameni aby sa nam zelatina rozpustila. Trva to najviac pol minuty (ja vzdy nahrievam na velmi slabom plameni a hrncek hned odlozim a miesam uz len na zbytkovom teplote). Zelatine nesmie prist do varu, pretoze Vam uz potom neztuhne.

  7. Dame odkvapkat ananas a sirup zachytime. Polovicu dame k zelatine, dobre premiesame. Na povrch rezu poukladame kusky ananasu a lyzicou zalievame zelatinou. Dame znovu ztuhnut do chladnicky.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1371

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 257 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ananasovy rez

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Veronika.Hrozna: Už se chladí ,pokapala jsem Key Rumem ! Krém jsem udélala pro sichr ze dvou pudinku a 5 lžic cukru.. Do másla jsem dala taky 5 lžic cukru tŕi byly opravdu málo! Jelikož jsem neměla ananasový džem tak jsem udělala první vrstvu krémem nasypala ananas a druhou vrstvu taky. Velká plechovka je na tento recept moc. Opravdu stačí menší než 565 g. Ale vypadá báječně ,až se vychladí dám dortové želé ze zbylé šťávy z anansového kompotu. :-p Mlsání zdar!

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    vybusna:Aj moja ,ale použijem vždy tortové želé ,to som ešte nikdy nezmršila ! Krásne nahradí želatínu a uvarím to so šťavou ,ktorú zlejem z kompotu.;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    vybusna:Mám otázočku ,koľko je malá plechovka ,mám 567 gramovú ,alebo mám kúpiť menšiu! To je taká tá pollitrová,ale viem,že niekedy majú aj menšie.:-?

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    Ivana79: a to s tym kakaovym cestom je vyborny napad, vdaka za typ a krasnu fotku

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Super zákusok :-K:yes: Ja som rozdelila cesto na dve časti a jednu som zafarbila kakaom ;-) Dávam 10.bod :-p:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79(neregistrovaný)

    Pridávam 10.bod :yes: Robila som podobne,len cesto som rozdelila na dve časti a jednu zafarbila kakaom :-) Zákusok nemá chybu :-p:-p

    Odpovědět

  • senky senky

    Jana Pá: Jani:yes::-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • senky senky

    Krása:yes::yes: a musí to být velmi lahodná chuť, že by v neděli ..že by:-?:-?:-))

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Můj komentář je :-p:yes: (neumím, neudělám, ale tak ráda bych si kousek dala),:-D, vypadá to:yes::-p

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    magdalenka: medovu kremesku mame aj u nas radi....mamka ju robieva..kardinal pozriem, co je to za recept

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    vybusna:tú za studena...a na povrch nejakú želatínovú polevu na torty. Aj v Maďarsku som nejakú kúpila.tej plátkovej želatíny sa bojím...:-D Ale najlepší múčnik na svete sú beztak kardinálske rezy, to sa idú ujesť...alebo medový krémeš.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    magdalenka: a poouzivas agar, alebo praskovu zelatinu, alebo tu platkovu? zelatina je moja smr

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    vybusna: nie som hrdinka, vyberala som si jednoduché motívy, nemysli si.
    A teraz, na moje šťastie, u nás frčia "lentilkové" torty, na vrchu na kréme sú len lentilky. A milujú straciatellu tortu - Iljuša, alebo ovocné, kde krém je ovocný jogurtový, alebo tvarohový odľahčený, prípadne na vrchu želatína. To mi značne uľahčilo život. :-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    magdalenka: si hrdinka prevelika....ja v takomto pripade nevaham a spolieham sa na cukrarky..toto by som skrtatka nedokazala

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    vybusna: ale keď má nejaká mrňavka rok, dva...tak MUSÍM. A pri výrobe falošného marcipánu a modelovaní z neho...strácam nervy, chytá ma zúfalstvo na striedačku so zúrivosťou. :-)) Mojou doménou to nikdy nebude.

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo