

Ananasovy rez
Suroviny 10 velkych kuskov
- 1 kusok zakusku ma cca 1572kJ
- Na piškot:
- 4 vejce
- 120 g polohrubé mouky
- 120 g cukr
- Na krém:
- 250 g máslo
- 1,5 vanilkového pudingu (ananasového)
- 0,5 l mléko
- 5 PL cukr
- cukr (na puding)
- Na dokončení:
- Malá plechovka ananasu (kousky)
- 3 plátky želatiny
- ananasový džem
Postup přípravy receptu
Z chladnicky vyberieme maslo aby povolilo. Z mlieka, cukru a pudingoveho prasku uvarime puding podla navodu na obale. Ja obycajne robievam puding ananasovy, ale doma som nenasala iny, ako vanilkovy, takze v recepte pisem o vanilkovom. Pudig prikryjeme pokrievkou, alebo foliou, aby sa nam nevytvorila hruba koza a nechame ho uplne vychladnut.
Upecieme si piskot: Oddelime zltky od bielkov. Z bielok a 40 g cukru vyslahame tuhy sneh. K zltkom pridame 2 lyzice vody a naslahame minutu a potom pridame 80 g cukru a slahame, kym nam masa nezosvetli a nevyslaha sa do hustejsej peny. k zltkovemu kremu zapracujeme preosiatu muku a tuhy sneh. Sneh premiesavame opatrne rezavymi pohybmi.
Cesto roztrieme na plech, vylozeny papierom na pecenie (33 x 36). Vlozime do vyhriatej rury a pecieme cca 20 minut. Ja peciem v plyne, takze moj cas pecenia je pre Vas pravdepodobne irelevantny.
Vyslahame si krem: Do misy nakrajame povolene maslo a pridame k nemu 5 lyzic cukru . Povodne mam recept napisany s 3 lyzicami, ale ten krem sa mi zdal malo sladky, tak preto som pridala. Maslo preslaham do penista. Po malych davkach pridavam k maslu vychladnuty puding a vyslahame do nadychaneho kremu. Kedze som nemala teraz ten ananasovy puding, tak som pridala na zaslahanie aj 2 lyzice ananasovej stavy z kompotu.
Vychladnuty piskot som rozrezala na 4 rovnako velke platy, povrch som vykropila citrusovym likerom, pretoze nemam rum a naplnila som z nich dva kusy korpusu. Na povrch jedneho som natrela ananasovy dzem a druhym som priklopila. Cely kus som obtrela kremom a navrch som sackom na krem nastriekala ohradu. A dala vsetko zatuhnut do chladnicky aspon na hodinu.
V 3 lyziciach vody dame napucat 3 platky zelatiny na 10 minut. Ak zelatina pobrala vsetku vody, tak pridame este lyzicu a hrncek nahrejeme na slabom plameni aby sa nam zelatina rozpustila. Trva to najviac pol minuty (ja vzdy nahrievam na velmi slabom plameni a hrncek hned odlozim a miesam uz len na zbytkovom teplote). Zelatine nesmie prist do varu, pretoze Vam uz potom neztuhne.
Dame odkvapkat ananas a sirup zachytime. Polovicu dame k zelatine, dobre premiesame. Na povrch rezu poukladame kusky ananasu a lyzicou zalievame zelatinou. Dame znovu ztuhnut do chladnicky.
Poznámka od kuchařky
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ananasovy rez
-
Veronika.Hrozna: Už se chladí ,pokapala jsem Key Rumem ! Krém jsem udélala pro sichr ze dvou pudinku a 5 lžic cukru.. Do másla jsem dala taky 5 lžic cukru tŕi byly opravdu málo! Jelikož jsem neměla ananasový džem tak jsem udělala první vrstvu krémem nasypala ananas a druhou vrstvu taky. Velká plechovka je na tento recept moc. Opravdu stačí menší než 565 g. Ale vypadá báječně ,až se vychladí dám dortové želé ze zbylé šťávy z anansového kompotu.
Mlsání zdar!
-
vybusna:Aj moja ,ale použijem vždy tortové želé ,to som ešte nikdy nezmršila ! Krásne nahradí želatínu a uvarím to so šťavou ,ktorú zlejem z kompotu.
-
vybusna:Mám otázočku ,koľko je malá plechovka ,mám 567 gramovú ,alebo mám kúpiť menšiu! To je taká tá pollitrová,ale viem,že niekedy majú aj menšie.
-
Ivana79: a to s tym kakaovym cestom je vyborny napad, vdaka za typ a krasnu fotku
-
Super zákusok
Ja som rozdelila cesto na dve časti a jednu som zafarbila kakaom
Dávam 10.bod
-
Pridávam 10.bod
Robila som podobne,len cesto som rozdelila na dve časti a jednu zafarbila kakaom
Zákusok nemá chybu
-
Jana Pá: Jani
-
Krása
a musí to být velmi lahodná chuť, že by v neděli ..že by
-
Můj komentář je
(neumím, neudělám, ale tak ráda bych si kousek dala),
, vypadá to
-
magdalenka: medovu kremesku mame aj u nas radi....mamka ju robieva..kardinal pozriem, co je to za recept
-
vybusna:tú za studena...a na povrch nejakú želatínovú polevu na torty. Aj v Maďarsku som nejakú kúpila.tej plátkovej želatíny sa bojím...
Ale najlepší múčnik na svete sú beztak kardinálske rezy, to sa idú ujesť...alebo medový krémeš.
-
magdalenka: a poouzivas agar, alebo praskovu zelatinu, alebo tu platkovu? zelatina je moja smr
-
vybusna: nie som hrdinka, vyberala som si jednoduché motívy, nemysli si.
A teraz, na moje šťastie, u nás frčia "lentilkové" torty, na vrchu na kréme sú len lentilky. A milujú straciatellu tortu - Iljuša, alebo ovocné, kde krém je ovocný jogurtový, alebo tvarohový odľahčený, prípadne na vrchu želatína. To mi značne uľahčilo život. -
magdalenka: si hrdinka prevelika....ja v takomto pripade nevaham a spolieham sa na cukrarky..toto by som skrtatka nedokazala
-
vybusna: ale keď má nejaká mrňavka rok, dva...tak MUSÍM. A pri výrobe falošného marcipánu a modelovaní z neho...strácam nervy, chytá ma zúfalstvo na striedačku so zúrivosťou.
Mojou doménou to nikdy nebude.