Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota143 kJ / 34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina1,82 g
Cholesterol0 mg
Sodík6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

U nás to každý má rád jinak kyselé a sladké. Dobře si může dochutit na talíři. Naši mladí začali blbnout tak, že si na talíři přikyselí pár kapkami citrónu a vesnice je pryč. Co naplat dobu a pokrok nezastavíš.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

jaja

11. 2. 2011 14:30

No vida, bílá zelnice! Děláme s jediným rozdílem, brambory našťoucháme a přidáme významné množství nasmažené cibule i s tukem. Výtečné!:-p

magdalenka

24. 4. 2009 22:26

Milý Václav!
Zelnice je veľmi, veľmi chutná! Dala som len smotanu na varenie, ale boli aj tie zemiaky so škvarkami. Ďakujem za recept a teším sa na ďalšie recepty zo starých čias. Mám veľmi rada jednoduchú, starú klasiku a niektoré staré české jedlá sú pre mňa úplne neznáme.:yes::yes::yes:

Jenda1

23. 4. 2009 20:19

Vašku, já jsem tento týden hodně pracovně vytížený a málem jsem prošvihnut ten tvůj recept.:-O A to by byla velká škoda, už ho mám v oblíbených.;-) Já bych přivítal, kdyby se tady zveřejňovalo více receptů našich maminek a babiček.:yes:
A za recept určitě bodík.:-!:-)):yes::yes::yes:

Iljusa

23. 4. 2009 17:12

:-O;-):-p:yes:určitě ozkouším, milujeme (jak říkají moje děti)"pravěká" jídla - díky za receptík, ukládám :yes:

Vaclav Fronek

23. 4. 2009 15:21

DĚVČATA moje zlatý. Udělali jste mi vašema reakcema moc velkou radost a dodali trochu více odvahy sem dát některé recepty, které se dělali a dělaJÍ u nás podle našich pra, pra až až. A vděčím mamince, která ještě než umřela (89 let) docela nedávno, když sedala se mnou na balkoně celé léto na chatě mi je diktovala a já pro rodinu napsal takovou " Rodinou kuchařku". Jak jste si všimli, nejsou nic světoborného, ale dobré k připomenutí, protože jak vidím většina tyto jídla nějakým způsobem zná. -- Milá Terezko. Ty škvarky jsou ze škvaření sádla v DP a pouze překrájené. Do kastrolu dáme sádlo rozehřát, dáme překrájené škvarky, celý kmín, a do hodně horkého sádla loupeme právě uvařené (horké) brambory. Rozklofáme je železnou lžící, promícháme a osolíme a máme jako přílohu. Také jindy přidáme kysané , nevařené zelí a máme k něčemu " Kočičák" a nebo je jíme na chatě (ale i doma) oba s manželkou přímo z kastrolu (aby nevychladli) s mlékem, nebo s podmáslím. To víš na spadnutí to není, ale jak říkali naši předci " JAK K JÍDLU, TAK K DÍLU " hi hi. :-D

magdalenka

23. 4. 2009 14:51

V mojom veku už herečka ani manekýnka nebudem, ale tiež nechcem týmto tempom za pár rokov mať metrák...alebo aj dva...Musím sa nad sebou zamyslieť. Ale až pozajtra, lebo zajtra varím toto!:-))

Svetlana

23. 4. 2009 13:57

Jani, pokud je ještě náznak pasu, tak je to OK:-), když už ne, tak to je průser:-((

JanaDorazinova

23. 4. 2009 13:52

No, tady člověk na hubnutí buď musí zapomenout, nebo si sem tam šoupnout dietu od Terezky, nebo sem nechodit. Co s tím? No, Vašku, znám a hodnotím, dneska jsem si koupila šusťáky, je tam jen guma v pase, tak co, ne?:-)):-D Lepší, než ryfle, co v pase tlačí, ach jo!:-D:-)):yes::yes:

tejaja

23. 4. 2009 13:02

Magdalenka moja, tu sa chodí na priberanie, nie chudnutie:-D:-D:-D

spagetka

23. 4. 2009 11:47

Magdalenko - tady a zhubnout? :-O:-O nemožné :-D:-D

magdalenka

23. 4. 2009 11:16

Ako môžem schudnúť, veď iba na to pozriem a už mám kilo navyše...

HankaPu

23. 4. 2009 11:09

Vašku, díky za připomenutí, takovéhle dobroutky si musíme hýčkat a dělat častěji.:-p:yes::yes: +

tejaja

23. 4. 2009 10:54

Ak by to bolo husté, tak je to náš kapustový prívarok. Len nedávame cibuľu, a ochucujeme octom.:-D
Vašku a ako k tomu podávaš tie škvarky ? Nejako sa upravujú ?

Jikotka

23. 4. 2009 10:25

Několikrát jsem si vzpoměla jak asi dělala naše maminka tu dobrotu ze zelí a šťouchanými bremborami,ale nevěděla jsem jak se to jmenuje a je to přesně tahle zelnice :-O:yes:.Díky za recept já si to určitě uvařím,nevím co tomu řekne muž,ale já budu určitě spokojená :-p:-p:-D,dávám bodík

spagetka

23. 4. 2009 09:13

u nás se téhle dobrůtce říkalo "vošmajda" - nepochopila jsem proč, ale díky za návrat do dětství. A taky se kyselilo jen octem - hned si to připomenu :-*:-*:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bílá zelnice zelnice se štouchanými brambory zelnice z kysaného zelí zelnice bílá zelnice bílá z čerstvého zelí zelnice s bramborem zelnice bílá z kysaného zelí zelnice s uzeným zelnice se smetanou prava zelnice zelnice se šťouchaným bramborem bílá zelnice recept zelnice omáčka bílá zelnice z kyselého zelí bílá zelnice se štouchanými brambory zelnice z kyselého zelí bílá zelnice-recept recepty-zelnice staré české recepty bila zelnice se stouchanym bramborem

Suroviny: zelí bílé, cibule, mouka hladká, mléko, sůl, ocet, cukr, kmín celý, smetana zakysaná

TopRecepty.cz

Selská zelnice

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y6ln