Slané bochánky
Recept ještě nebyl hodnocenZaděláme těsto a necháme asi 45 minut kynout. Po vykynutí rozdělíme asi na 30 kousků, naplníme náplní, uděláme bochánky, potřeme vejcem, posypeme kmínem, nebo tím, kdo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zaděláme těsto a necháme asi 45 minut kynout. Po vykynutí rozdělíme asi na 30 kousků, naplníme náplní, uděláme bochánky, potřeme vejcem, posypeme kmínem, nebo tím, kdo…
Vyzkoušejte lahodnou smetanovou omáčku plnou lehce kyselých okurek čerstvých i naložených. Okurková omáčka je jedna z českých pokladů naší kuchyně. Můžete podávat s…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, vmícháme pár lžic z odvážené hladké mouky a asi 20 minut necháme vzejít kvásek. Přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které pak…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Vykynuté těsto rozdělíme na 8-10 dílků, z…
Receptů na bublaninu není nikdy dost! Vláčné těsto s bílým jogurtem doplní také špetka kurkumy, která mu dodá dokonale zářivou, až slunečnou, barvu. O osvěžující chuť se…
Receptů na bublaninu není nikdy dost! Vláčné těsto s bílým jogurtem doplní také špetka kurkumy, která mu dodá dokonale zářivou, až slunečnou, barvu. O osvěžující chuť se…
Bílky se solí vyšleháme do polotuha, přidáme cukry a došleháme do tuha. Přidáme žloutky a zašleháme je do směsi. Potom za stálého šlehání vlijeme olej. Nakonec přesejeme…
Bílky se solí vyšleháme do polotuha, přidáme cukry a došleháme do tuha. Přidáme žloutky a zašleháme je do směsi. Potom za stálého šlehání vlijeme olej. Nakonec přesejeme…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme, aby se i tužší brynza dobře v těstě rozmíchala. Necháme asi 30 minut kynout.Vykynuté,…
Vejce, Heru a cukry ušleháme do husté pěny.Přidáme mléko, citronovou kůru, citronovou šťávu, šleháme a na závěr přimícháme ručně mouku s kypřícím práškem.Nalijeme na…
Do mísy nasypeme mouku, v mouce uděláme důlek, do důlku nasypeme cukr a kvasnice. Do důlku nalijeme necelou polovinu vlažného mléka a necháme kvasnice vykynout.Přidáme…
Moučníky z pudinku jsou přirozeně bez lepku, jelikož staví na škrobovém základu, který dokáže nahradit mouku. Na této bábovce si tak mohou pochutnat i ti, co se lepku…
Jetel, pampeliškové listy, šťovík a rajče nakrájíme. Přidáme polníček a celé sedmikrásky.Osladíme, přidáme balzamikový ocet a pomerančový olivový olej. Dobře promícháme.
K nedělní poobědové kávě neodmyslitelně patří sladký moučník. Vláčný koláč z tvarohového těsta s meruňkami, posypaný křupavou drobenkou, je skvělým řešením a bude tak…
Před heřmánkem smekni, před bezem klekni. Kdo by neznal toto pravdivé přísloví! V době bujného květu černého bezu si můžete z jeho drobných kvítků vyrobit bezinkový cukr…
Kokos spolu s psylliem rozmixujeme v mixéru, přidáme 2 lžičky prášku do pečiva. Žloutky smícháme s tvarohem, z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh. Do sněhu…
Pudink uvaříme podle návodu, použijeme nízkotučné mléko. Uvařený pudink nalijeme do sklenic a necháme vychladnout.Švestky uvaříme s cukrem, rozmačkáme a necháme…
Kapustu nakrájame na tenké rezance.Zmiešame olej, ocot, cukor, racsu, čierne korenie, cukor a soľ a zalejeme kapustu. Premiešame a necháme v chlade 30 min postáť…
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a společně s hříbky bez nálevu dáme vařit. Dáme vodu asi prst nad brambory a přidáme koření. Se solí opatrně.Než se brambory uvaří,…
Nejprve uděláme náplň. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na jemno, zpěníme ji na másle, přidáme mrkev a zelí, osolíme,…
Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Rajčata omyjeme a oloupeme. Nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek zesklovatíme na rozpáleném oleji. Vmícháme rajčata, přilijeme…
Nadýchaná a šťavnatá jablečná buchta je časově nenáročná. Při podávání můžete být kreativní a z moučníku vykrojit například kolečka, která dozdobíte podle vlastního…
Masové ďábelské toasty jsou pikantní a lahodnou volbou pro milovníky výrazných chutí. Tato lahůdka spojuje šťavnaté mleté maso s pikantní omáčkou a aromatickým kořením.…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Hotové propracujeme, rozdělíme na kousky (8 obrrohlíků nebo 14-16…