Vepřová líčka s paprikami a rajčátky

Vepřové maso Doba přípravy: 45-50 minut 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 45-50 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

4 ks vepřových líček
1 cibule
1 červená paprika
1 bílou papriku
chilli dle chuti
12 cherry rajčátek nebo konzerva
2 stroužky česneku
2 lžíce sádla
vývar na podlévání
půl lžičky sladké mleté papriky
půl lžičky koření čubrica
sůl
pepř
dle potřeby cukr

Postup přípravy receptu

  1. Líčka očistíme a nakrojíme, abychom udělali plátek. V pánvi rozehřejeme sádlo a osolená, opepřená líčka restujeme z obou stran. Přihodíme cibuli nakrájenou na měsíčky a společně restujeme až do zlatavé barvy cibule, přidáme mletou papriku a čubricu.

  2. Podlijeme vývarem masovým nebo zeleninovým, přiklopíme a dusíme za občasného míchání cca 30 minut. Přidáme nakrájené očištěné papriky, polovinu nakrájených a zbytek celých cherry rajčátek. Podle potřeby podléváme vývarem a dusíme pod pokličkou ještě 10 minut. Líčka jsou krásně měkká.

  3. Podle kyselosti rajčátek mírně přisladíme a můžeme zahustit 1 lžičkou solamylu rozmíchanou v trošce vody. Zpravidla ale stačí přírodní šťáva z cibule a paprik, záleží jak kdo rád a jakou zvolí přílohu. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.

Komentáře k receptu Vepřová líčka s paprikami a rajčátky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová líčka vepřová líčka recept vepřová líčka recepty recept na veprova licka recept líčka veprove lička recepty vepřové licka vepřové líčka recepty recepty na vepřová líčka recept prirodni veprova líčka recepty na vepřová líčka lícka recepty