Dýňová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenDýňová polévka neodmyslitelně patří k podzimu a zimě, kdy je této zeleniny dostatek. Využití dýně na polévku je velmi rozšířené a získává si větší a větší oblibu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 148 kJ / 35 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,10 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,04 g |
–– mononenasycené | 0,03 g |
–– polynenasycené | 0,01 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Dýňová polévka neodmyslitelně patří k podzimu a zimě, kdy je této zeleniny dostatek. Využití dýně na polévku je velmi rozšířené a získává si větší a větší oblibu.…
Kompoty nemusíme připravovat pouze z ovoce, velice oblíbený je kompot z dýně. Ochucený ananasovým aroma bude chutnat hlavně dětem. Zkuste si připravit tuto dýňovou…
Kompoty se ve velkém zavařovaly zejména v dobách našich babiček a prababiček, nicméně dodnes mají své kouzlo. Nejčastěji se připravují z různého sezónního ovoce, ale za…
Bohatou úrodu dýní můžete zpracovat dle našeho receptu a připravit z nich úžasnou marmeládu. Jablka marmeládu přirozeně zahustí. Chuť dýně v kombinaci s jablky vás…
Znáte nějaký koláč, který je snadný na přípravu a přitom tak neobyčejně dobrý a rychlý? Využijte podzimní sezóny a upečte si dýňový koláč. Vystačíte si se základním…
Dýňový kompot je klasika. Oblíbená, šťavnatá, navoněná příchutí ananasu a příjemně sladkokyselá. Milují ji děti a díky své univerzálností lze použít i jako základ pro…
Výborný čokoládový moučník je díky dýni krásně vláčný, přesto v něm dýni nezaznamenáte. Zpříjemněte si chladné podzimní dny a připravte s námi tento rychlý a snadný…
Dýňová polévka se smetanou je lahodný a krémový pokrm, který skvěle zahřeje v chladnějších dnech. Sladkost dýně v kombinaci s jemnou smetanou vytváří dokonale vyváženou…
Domácí džem z dýně a jablek je skvělým způsobem, jak uchovat sladkou chuť podzimu v každé sklenici. Kombinace jemné dýně a šťavnatých jablek vytváří harmonický a bohatý…
Dýně je univerzální surovina. Můžete ji použít jak do slaných, tak do sladkých receptů, třeba právě do muffinů. Díky dýni budou muffiny krásně vláčné, ideálně sladké a…
Dýně je úplně stvořená pro přípravu podzimních hřejivých pokrmů. Ať již vyberete z repertoáru úprav přílohu, moučník, nebo sytou a jemnou krémovou polévku, nikdy…
Dýňová marmeláda s citrusy je výbornou alternativou k čistě citrusové marmeládě. Pokud máte rádi netradiční chutě a chcete vyzkoušet něco nového, tato podzimní variace…
Dýňová zavařenina, která voní po citrusech, zázvoru a hřebíčku. Zavařeninu můžete použít do originálních, podzimních dýňových buchet, muffinů, bábovek a koláčů, nebo ji…
Tradiční mramorovaná bábovka má díky přidané dýni krásnou barvu a je úžasně vláčná. Výhodou je, že se dýně přidává do těsta čerstvě nastrouhaná, takže se nemusíme…
Dýňový perník je vláčný a voňavý dezert, který dokonale kombinuje jemnou chuť dýně s aromatickým kořením typickým pro perník. Díky dýňovému pyré získává těsto příjemnou…
Jednoduché a rychlé vaření ocení v dnešní uhnané době každý. Skvělou omáčku třeba k těstovinám můžeme připravit z různé sezónní zeleniny. Tu stačí upéct doměkka,…
Patříte-li k milovníkům dýní v kuchyni, tento recept rozhodně musíte vyzkoušet. S kořením a solí si na dýni pochutnáte s jogurtovým dipem. Nebo ji připravte nasladko s…
Krémová polévka z dýně hokaido je velmi oblíbená a v české kuchyni se zabydlela v mnoha variantách. Tento recept je lehce pikantní díky kari koření a česneku, ale v…
Z dýně připravíme ledacos, včetně sladkých dobrot. S tímto recept můžete upéct velice jednoduchý a chutný moučník. Nahrubo nastrouhanou dýni doplní mimo jiné kokos a…
Na kostičky pokrájenou dýni a brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme rozmáčknuté stroužky česneku, snítku tymiánu a pod poklicí vaříme doměkka.Po…
Pro milovníky zeleniny a zdravého stravování, je zde návod na zapečenou rýži, která je plná chutí a vůní. Ideálně připravená z čerstvých sezonních surovin. V troubě, jí…
Mäsová omáčka : Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme mleté mäso, orestujeme. Osolíme, okoreníme a pridáme pretlak. Podlejeme 0,5 dl vody a asi 10 min…
Vůně perníku a chuť dýně, to jsou dva typické znaky podzimu. A že ony komponenty spolu skvěle ladí nám předvedou v tomto moučníku. Nadýchaný perník na plechu pak…
Podzimní chuť nasládlé dýně si můžete užít po celý rok. Sterilované dýňové zelí je perfektní obměnou za klasické zelí a jeho chuť vás opravdu příjemně překvapí. Doslova…