Fazolky na česneku a tymiánu

hosta Kuchařka: hosta

Luštěniny 28 názorů

Suroviny

2 lžíce másla
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku (nadrobno posekané)
sáček zelených fazolek mražených (cca 400 g)
sůl
1 lžíce čerstvého tymiánu (lze nahradit lžičkou sušeného tymiánu, ale není to tak dobré :))
1 lžíce tmavé sojové omáčky
1 lžíce medu
trochu parmazánu na posypání
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, jen propláchlé a okapané na cedníku.

  2. Na vyšší pánvi rozpálíme kousek másla s kapkou oleje, přihodíme česnek, necháme chvilku opékat, pak fazolky, lžičku tymiánu.

  3. Když začnou fazolky měknout, tj. cca po 7 min., osolíme je, promícháme, zastříkneme sojovou omáčkou a přidáme lžíci medu. Ještě chvíli promícháváme a restujeme, dokud se chutě nepropojí.

    Je dobré jako zeleninová příloha ke grilovanému nebo podobně upravenému masu, i jako samostatné jídlo.

    Posypala jsem je hrstí strouhaného parmazánu - znalci italské kuchyně ať prominou kombinaci tohoto sýra a sojovky :)))

    Můžete posypat i na proužky nakrájenou, osmaženou a osušenou anglickou slaninou nebo parmskou šunkou

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 293 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolky na česneku a tymiánu

  • Asplenka Asplenka

    To je nejlepší recept s fazolkami, který jsem kdy jedla. Za mne vynikajícíííí!!!! :yes:

    Odpovědět

  • rprenosilova rprenosilova

    Fazolky jsem nejedla kupu let,az jsem si nakonec zalozila i zahon a zkousim jim prijit na chut. Ovsem toto. Mnamozni. Wow.:yes:

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Dneska jsem je udělala ke kuřecímu a bramborám a byly výborné!!! :yes:

    Odpovědět

  • madlina madlina

  • Betyna Betyna

    :yes: fazolky na česneku dělávám někdy i se špetkou skořice

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    hosta::-D;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Jana Remkova: ty jsi ale mlsný rychlík:yes::-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Přidávám foto a velkou pochvalu. Bylo to skvělé!!!:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Fazolky miluji v jakékoli úpravě a toto musí být moc dobré:yes::yes:+18

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jituš,líbí se mi složení surovin a vím,že bych si pochutnala:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No to je něco!! Na ty fazolky si začínám zvykat. Já je dělala i s trochou skořice a byly skvělé, takže proč ne med, že jo??:-p

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Fazolky jsou moje oblíbené a tyto musím určitě vyzkoušet:-O:yes::yes:

    Odpovědět

  • vladi vladi

    :-8:-8 pardon "Pavlovovův reflex" tam mělo být.:-*;-):-//

    Odpovědět

  • vladi vladi

    :-O:-O:-ONo teda po zkouknutí fota u tohoto skvělého rcp. se u mě dostavil "Pavlovův reflex"- to je dobrůtka , fazolky také můžu na jakýkoliv způsob, ale kousíček maska by u toho také nezaškodil / nevadí - každopádně máš bodíka za tento skvělý rcp./:yes::yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Udělám:-!:yes::-!Boduju:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: fazolky na tymiánu fazolky na medu fazolky s medem fazolky na česneku zelené fazolky po čínsku zelene fazolky s medem zelene fazolky na medu zelené fazolky na tymiánu fazolky po čínsku fazolky s na česneku fazolky recept fazolove lusky s medem fazolky se slaninou a medem zelené fazolky na medu a tymianu zelené fazolové lusky na tymiánu vegetarianske recepty s tymianem fazolky s tymiánem a medem zelene fazolky s tymianem mrazene fazolky na cesneku fazolky med

Zapomněl/a jsem heslo