Kuřecí kousky s cizrnou a zelenými fazolkami

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Drůbeží maso 25 názorů

Suroviny

500 g kuřecích stehenních řízků
250 g uvařené cizrny nebo z nálevu
150 g slaniny
400 g pasírovaných rajčat
200 g zelených fazolek
2 šalotky
2 lahůdkové cibulky
2-3 řapíky celeru
2 bobkové listy
4 dcl bílého suchého vína
3 snítky rozmarýnu
1 kávové lžičky červené papriky - může být i uzená
sůl
cukr
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, řapíkatý celer na proužky, fazolky na kousky a šalotku, lahůdkovou cibulku a slaninu nadrobno.

  2. Na oleji zpěníme cibulku se slaninou, přidáme maso, osolíme, poprášíme paprikou a rychle orestujeme. Přihodíme rozmarýn a bobkový list, podlijeme vínem a necháme vypařit alkohol.

  3. Poté přisypeme celer s fazolkami a dusíme skoro do měkka. Pak přilijeme pasírovaná rajčata, cizrnu a podle chuti trochu přisladíme, dusíme ještě asi 10 minut a nakonec vmícháme lahůdkovou cibulku.

Poznámka

Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 108 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí kousky s cizrnou a zelenými fazolkami

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Zapomněla jsem vám všem poděkovat za komentáře k receptu, takže to tímto napravuji. Díky:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Zakulacený bodíček za moc fajnovou mňaminu dávám i já:-p+10:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: vypadá to lahodně:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Andrejko, jen jsem nakoukla,už jsem Tě hledala, kd maš něco nového,prima:-K;-):-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    BILKOVAI:Z bylinek je tam jenom rozmarýn a bobkový list, když vynecháš rozmarýn, taky se svět nezboří;-). My jsme si tedy moc pochutnali.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Právě mám cizrnu na sporáku :-)). Tento recept se mi líbí. Četla jsem ohledně toho nadýmání u cizrny, že je dobré ji po uvaření propláchnout studenou vodou, což způsobí, že se z cizrny sloupne vrchní slupka, která právě také dělá problémy s nadýmáním a způsobuje horší trávení. Takže já ji po uvaření proplachnu a následně připravím podobně, jak máš Ty. Jen nemám všechny bylinky a ty fazolky:-(

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973

    Andrejko, tak tohle jsou recepty, které tu hledám - nové, zajímavé, úžasné. Ode mne máš jasnýho bodíka:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    zizala:Děkuji ti za žížalko za pochvalu, moc mě to těší.:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Recept vypadá moc dobře, ostatně jako naprostá většina receptů od Tebe:yes: Já osobně bych volila méně minerálů (ty lze získat i z jiných potravin), zato klidnější střeva :-8:-8 Takže vodu slévám a vařím nejčastěji se saturejkou;-) Ale každý podle sebe, pochopitelně:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    spagetka:No vždyť já s tebou ve všem souhlasím;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    1974andrea: andrejko ale já píšu, že kvůli vitamínůům a minerálům a kvůli nadýmání nepřikrývat!!!!
    Jinak myslím, ať si každý vyzkouší svůj způsob ne? ;-);-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Téda:-O, tady je diskuze kvůli pár prdíkům:-D:-)). Ale také jsem slyšela, že dřív se radilo vodu slévat a teď naopak vařit v té samé vodě - ovšem kvůli těm minerálům a vitamínům, ne kvůli nadýmání;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    spagetka:Špagi někdy je to nutné udělat,když člověk tímto problémem trpí a nechce se úplně luštěnin vzdát i za cenu jak pravíš různých látek,ale ona i vláknina není k zahození;-)

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Simona Kucerova: no vida, to mě taky nikdy nenapadlo, že to může být už ve vodě. Já jsem vždycky měnila vodu jen jednou - jednou naložit do vody, a jednou proprat.
    Nedělalo mi to potíže nikdy, až po 25 roce života :-), divný se mnou. Moc děkuju za tipy, to se mě určitě hodí ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Simona Kucerova: simi, promiň:-8, ale musím odporovat - právě nikdy nevylívat vodu, ve které to namáčíš, protože se připravuješ o cenné vitamíny a minerály. Vařit ve stejné vodě, ale nepřikrývat, jak píšu níže - takhle mě to učili a i jsem si o tom dost přečetla ;-),ale pokud jsi tak zvyklá, nepřemlouvám tě, ale zkus to někdy podle mě ale ;-);-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kuřecí paličky s cizrnou kuřecí maso se zelenými fazolkami recepty se zelenymi fazolkami kuřecí maso s fazolkami kuřecí prsa s fazolkami kuřecí maso s zelenými fazolkami recept se zelenýma fazolkama rizoto s cizrnou kuřecí maso se zelenýma fazolkama nadýmá cizrna nadýmá celer? recept se zelenými fazolkami kureci prsa se zelenymi fazolkami kureci maso s cizrnou způsobuje kuřecí maso nadýmání cizrna nadýmání víno nadýmá? červené víno nadýmá celer nadyma nadýmá celer

Zapomněl/a jsem heslo