Kuřecí kousky s cizrnou a zelenými fazolkami

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Drůbeží maso 25 názorů

Suroviny

500 g kuřecích stehenních řízků
250 g uvařené cizrny nebo z nálevu
150 g slaniny
400 g pasírovaných rajčat
200 g zelených fazolek
2 šalotky
2 lahůdkové cibulky
2-3 řapíky celeru
2 bobkové listy
4 dcl bílého suchého vína
3 snítky rozmarýnu
1 kávové lžičky červené papriky - může být i uzená
sůl
cukr
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, řapíkatý celer na proužky, fazolky na kousky a šalotku, lahůdkovou cibulku a slaninu nadrobno.

  2. Na oleji zpěníme cibulku se slaninou, přidáme maso, osolíme, poprášíme paprikou a rychle orestujeme. Přihodíme rozmarýn a bobkový list, podlijeme vínem a necháme vypařit alkohol.

  3. Poté přisypeme celer s fazolkami a dusíme skoro do měkka. Pak přilijeme pasírovaná rajčata, cizrnu a podle chuti trochu přisladíme, dusíme ještě asi 10 minut a nakonec vmícháme lahůdkovou cibulku.

Poznámka

Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 67 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí kousky s cizrnou a zelenými fazolkami

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Zapomněla jsem vám všem poděkovat za komentáře k receptu, takže to tímto napravuji. Díky:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Zakulacený bodíček za moc fajnovou mňaminu dávám i já:-p+10:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: vypadá to lahodně:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Andrejko, jen jsem nakoukla,už jsem Tě hledala, kd maš něco nového,prima:-K;-):-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    BILKOVAI:Z bylinek je tam jenom rozmarýn a bobkový list, když vynecháš rozmarýn, taky se svět nezboří;-). My jsme si tedy moc pochutnali.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Právě mám cizrnu na sporáku :-)). Tento recept se mi líbí. Četla jsem ohledně toho nadýmání u cizrny, že je dobré ji po uvaření propláchnout studenou vodou, což způsobí, že se z cizrny sloupne vrchní slupka, která právě také dělá problémy s nadýmáním a způsobuje horší trávení. Takže já ji po uvaření proplachnu a následně připravím podobně, jak máš Ty. Jen nemám všechny bylinky a ty fazolky:-(

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973

    Andrejko, tak tohle jsou recepty, které tu hledám - nové, zajímavé, úžasné. Ode mne máš jasnýho bodíka:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    zizala:Děkuji ti za žížalko za pochvalu, moc mě to těší.:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Recept vypadá moc dobře, ostatně jako naprostá většina receptů od Tebe:yes: Já osobně bych volila méně minerálů (ty lze získat i z jiných potravin), zato klidnější střeva :-8:-8 Takže vodu slévám a vařím nejčastěji se saturejkou;-) Ale každý podle sebe, pochopitelně:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    spagetka:No vždyť já s tebou ve všem souhlasím;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    1974andrea: andrejko ale já píšu, že kvůli vitamínůům a minerálům a kvůli nadýmání nepřikrývat!!!!
    Jinak myslím, ať si každý vyzkouší svůj způsob ne? ;-);-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Téda:-O, tady je diskuze kvůli pár prdíkům:-D:-)). Ale také jsem slyšela, že dřív se radilo vodu slévat a teď naopak vařit v té samé vodě - ovšem kvůli těm minerálům a vitamínům, ne kvůli nadýmání;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    spagetka:Špagi někdy je to nutné udělat,když člověk tímto problémem trpí a nechce se úplně luštěnin vzdát i za cenu jak pravíš různých látek,ale ona i vláknina není k zahození;-)

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Simona Kucerova: no vida, to mě taky nikdy nenapadlo, že to může být už ve vodě. Já jsem vždycky měnila vodu jen jednou - jednou naložit do vody, a jednou proprat.
    Nedělalo mi to potíže nikdy, až po 25 roce života :-), divný se mnou. Moc děkuju za tipy, to se mě určitě hodí ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Simona Kucerova: simi, promiň:-8, ale musím odporovat - právě nikdy nevylívat vodu, ve které to namáčíš, protože se připravuješ o cenné vitamíny a minerály. Vařit ve stejné vodě, ale nepřikrývat, jak píšu níže - takhle mě to učili a i jsem si o tom dost přečetla ;-),ale pokud jsi tak zvyklá, nepřemlouvám tě, ale zkus to někdy podle mě ale ;-);-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kuřecí paličky s cizrnou kuřecí maso se zelenými fazolkami kuřecí maso s fazolkami recepty se zelenymi fazolkami kuřecí prsa s fazolkami kuřecí maso s zelenými fazolkami recept se zelenýma fazolkama rizoto s cizrnou kuřecí maso se zelenýma fazolkama nadýmá cizrna nadýmá celer? recept se zelenými fazolkami kureci prsa se zelenymi fazolkami způsobuje kuřecí maso nadýmání cizrna nadýmání víno nadýmá? červené víno nadýmá celer nadyma nadýmá celer kuřecí maso se zelenými fazolky

Zapomněl/a jsem heslo