

Fazolky na florentský způsob
Suroviny
- 600 g fazolek
- 2-3 rajčata
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- olej
- 1 lžička mletého fenyklu
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
Pridáme celé fazuľky, na kocky narezané paradajky, okoreníme, osolíme a premiešame. Zakryté dusíme na slabom plameni asi 10-15 min (podľa hrúbky fazuliek). Fazuľka musí ostať chrumkavá.
Podávame teplé ako prílohu alebo s cesnakovými hriankami ako ľahkú večeru.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy Vegetariánska kuchárka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fazolky na florentský způsob
-
Marie Svarcova:
Ďakujem. Keby si bola bližšie, tak ti tie fazuľky aj doručím. Toľko fazuliek, ako je tohto roku, som nemala už veľmi dávno. Asi to bude tým dažďom, čo u nás priebežne je už od mája. A stále kvitnú a rodia.
-
mňam , dala bych si
málem jsem vyhlásila pátrání po fazolkách než jsem zjistila, že na fotu nejsou hranolky ale žluté fazolky