

Líčka na hořčici
Suroviny
- 500 g hovězích líček
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice
- hladká mouka na obalení
- 2 lžíce sádla
- 1 velká cibule
- 2 dl černého piva
- 2 lžičky rajského protlaku
- 2 lžičky francouzské hořčice
- 2 dl masového vývaru
Postup přípravy receptu
Den předem maso zbavíme tuku a naporcujeme na menší díly, které osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí. Dáme do lednice do chladna uležet do druhého dne.
V hrnci, který je vhodný do trouby rozpustíme sádlo, cibuli nakrájenou na kostičky na něm osmažíme do světle hnědé barvy.
Mezitím maso obalíme v hladké mouce, vložíme na cibuli do hrnce, orestujeme ze všech stran a přidáme rajský protlak.Když se mouka začne přichytávat ke dnu hrnce, podlijeme pivem, které necháme z velké části odpařit, přidáme francouzskou hořčici, podlijeme vývarem a dáme do trouby vyhřáté na 160°C, pečeme asi 2,5-3 hodiny za občasného promíchání a podlití výpeku vývarem či vodou.
Dochutíme dle své chuti solí či pepřem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Líčka na hořčici
-
líčka jsou výborná v jakémkoliv zpracování
-
skvělý receptík
jen ty líčka jsou u nás málokdy, ale masíčko je šťavnaté, kraťoučké, kližkovaté - prostě dobré pro ty, kterým tato kombinace vyhovuje
-
krásný recept
-
Líčka jsem ještě nedělala, ale už nějakou dobu se na ně chystám, tak snad budou vypadat stejně skvělé jako tyhle
-
Ivuli, krásne si tvorila...recept podľa môjho gusta, nepreplácaný, výsledok musí byť famózny.
-
To musí být moc dobré!
+
-
Vypadají lákavě
U nás má líčka jen jeden řezník, mražená. Možná jsou už předem očištěná, žádný tuk a blány na nich nejsou. Jen krásné kližnaté maso. Ale jsou o dost dražší než běžná kližka, což mi docela vadí. -
casino: kopíruji vám část z článku Lidovky cz:
Většinou líčka z jedné strany pokrývá silnější vrstva tuku. Nic moc vábného, tuk je však zároveň, jak známo, nositelem chuti. To, zda membránu ponechat, nebo odstranit, je tedy čistě na vás a vašich jazýčcích.
...takže nevím, co je vám na zbavování tuku nejasné. Kdybyste měl doma mého muže, pochopil byste proč každou byť i sebemenší vrstvu tuku musím odstranit. V případě včerejších líček se mi to stalo poprve, nikdy tam tuková vrstva nebyla tak velká jako nyní -
casino: líčka nám vyhovují také proto, že z nich není odpad
Maso, podobné kližce, ale přece lepší, jemnější. Máme je moc rádi.
ivulinka: pěkný recept, jako vždy - lákavě nafoceno -
Se asi budu muset zeptat řeznice, co že mi to vlastně prodává jako HOVĚZÍ LÍČKA
Jaképa zbavování tuku..., jakápa samá blána?
Donesu domů, promnu pod vodovodou a uvařím čeho si mančaft žádá
Myslíte že si vymýšlím?
No, pokud ale by se někomu z přiloženého obrázku neudělalo dobře, tak vymažu -
Bůh existuje a jmenuje se ....
-
...no to nemá chybuuuuuu!
-
Mi se ta líčka tak líbí, ale jak to vidím v obchodě, za tu cenu..je to samá blána a nějak s tím neumím pracovat. Každopádně, Ivo, v tvém podání nádhera
-
To bude moc dobré, zase změna
-
spagetka: dobré to bylo...