Líčka na hořčici

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Hovězí maso 16 názorů

Suroviny

500 g hovězích líček
sůl
pepř
plnotučná hořčice
hladká mouka na obalení
2 lžíce sádla
1 velká cibule
2 dl černého piva
2 lžičky rajského protlaku
2 lžičky francouzské hořčice
2 dl masového vývaru
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den předem maso zbavíme tuku a naporcujeme na menší díly, které osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí. Dáme do lednice do chladna uležet do druhého dne.

  2. V hrnci, který je vhodný do trouby rozpustíme sádlo, cibuli nakrájenou na kostičky na něm osmažíme do světle hnědé barvy.
    Mezitím maso obalíme v hladké mouce, vložíme na cibuli do hrnce, orestujeme ze všech stran a přidáme rajský protlak.

  3. Když se mouka začne přichytávat ke dnu hrnce, podlijeme pivem, které necháme z velké části odpařit, přidáme francouzskou hořčici, podlijeme vývarem a dáme do trouby vyhřáté na 160°C, pečeme asi 2,5-3 hodiny za občasného promíchání a podlití výpeku vývarem či vodou.
    Dochutíme dle své chuti solí či pepřem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 639 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Líčka na hořčici

  • Anna Hoduláková Anna Hoduláková(neregistrovaný)

    líčka jsou výborná v jakémkoliv zpracování:-)<3:-*:-K:-K:-K:-D

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    skvělý receptík:yes::-D jen ty líčka jsou u nás málokdy, ale masíčko je šťavnaté, kraťoučké, kližkovaté - prostě dobré pro ty, kterým tato kombinace vyhovuje:-p

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: krásný recept:-K

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Líčka jsem ještě nedělala, ale už nějakou dobu se na ně chystám, tak snad budou vypadat stejně skvělé jako tyhle ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ivuli, krásne si tvorila...recept podľa môjho gusta, nepreplácaný, výsledok musí byť famózny.:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    To musí být moc dobré! :yes:+

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Vypadají lákavě :-p
    U nás má líčka jen jeden řezník, mražená. Možná jsou už předem očištěná, žádný tuk a blány na nich nejsou. Jen krásné kližnaté maso. Ale jsou o dost dražší než běžná kližka, což mi docela vadí.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    casino: kopíruji vám část z článku Lidovky cz:
    Většinou líčka z jedné strany pokrývá silnější vrstva tuku. Nic moc vábného, tuk je však zároveň, jak známo, nositelem chuti. To, zda membránu ponechat, nebo odstranit, je tedy čistě na vás a vašich jazýčcích.

    ...takže nevím, co je vám na zbavování tuku nejasné. Kdybyste měl doma mého muže, pochopil byste proč každou byť i sebemenší vrstvu tuku musím odstranit. V případě včerejších líček se mi to stalo poprve, nikdy tam tuková vrstva nebyla tak velká jako nyní;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    casino: líčka nám vyhovují také proto, že z nich není odpad :-) Maso, podobné kližce, ale přece lepší, jemnější. Máme je moc rádi.

    ivulinka: pěkný recept, jako vždy - lákavě nafoceno :-p:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Se asi budu muset zeptat řeznice, co že mi to vlastně prodává jako HOVĚZÍ LÍČKA;-)
    Jaképa zbavování tuku..., jakápa samá blána?
    Donesu domů, promnu pod vodovodou a uvařím čeho si mančaft žádá:yes:
    Myslíte že si vymýšlím?
    No, pokud ale by se někomu z přiloženého obrázku neudělalo dobře, tak vymažu;-):-D

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Bůh existuje a jmenuje se ....:-K

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    ...no to nemá chybuuuuuu!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mi se ta líčka tak líbí, ale jak to vidím v obchodě, za tu cenu..je to samá blána a nějak s tím neumím pracovat. Každopádně, Ivo, v tvém podání nádhera :-):yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    To bude moc dobré, zase změna:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    spagetka: dobré to bylo...;-):-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: licka licka na horcici licka recept recept na licka hovězí líčka na hořčici recept licka z čeho jsou hovězí líčka co jsou licka membrána hovezich licek lička z čeho jsou s čeho jsou hovězí líčka hovězí líčka na pivu a hořčici recepty líčka líčka v na hořčici líčka na na hořčici líčka s hořčici tecepty z licek hovězí líčka na pive světlo obsah tuku v hovězích líčkách hovězí líčka top recepty

Zapomněl/a jsem heslo