Fenykl- nebojte se experimentu
Recept ještě nebyl hodnocenFenykl nakrajime na ctyri dily. Podusime klasickym zpusobem na pare. Ja pouzivam na zeleninu naparovak na knedliky. Do hrnce dam jen trochu vody, naparovak...hotovo...…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fenykl nakrajime na ctyri dily. Podusime klasickym zpusobem na pare. Ja pouzivam na zeleninu naparovak na knedliky. Do hrnce dam jen trochu vody, naparovak...hotovo...…
Šťáva z červené řepy je skvělou zásobárnou antioxidantů a minerálů, obzvlášťe pak draslíku. Proto se červená řepa doporučuje při snižování krevního tlaku. Šťávu můžete…
Bulgur nejčastěji nalezneme v kuchyni středního Východu. Jedná se o lámaná pšeničná zrna a jeho příprava je velice snadná, navíc je dobře stravitelný. Vyzkoušejte jej…
Fenykl očistíme, odkrojíme tvrdé části a rozeberem na lístky. Vložíme je do vroucí osolené vody s kapkou citronové štávy a vaříme cca 10-15 minut. Na pánvi rozehřejeme…
Do nádoby pekárny dáme vše v pořadí jak je napsáno. Po posledním promíchání těsta, vyndáme háky, těsto upravíme, potřeme oslazenou vodou a posypeme kmínem povrch i dost…
Napřed spaříme 2 díly čínských nudlí vodou a necháme cca 5 minut ve vodě, poté scedíme. Na pánev s trochou olivového oleje přidáme na proužky nakrájenou papriku, rajče,…
Fenykl, jehož chuť připomíná aromatický anýz, má v kuchyni různá využití. Pokud se nechcete pouštět do žádného složitého pokrmu, vsaďte na snadnou pomazánku z pečeného…
Fenykl rozebraný na jednotlivé slupky povaříme 5 minut v osolené vodě. Zapékací misky vytřeme olejem nebo máslem, rozložíme fenykl, posypeme semínky a strouhanou…
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí,smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme´vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky,…
Červená řepa je surovina, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Zabydlela se nastálo v mnoha kuchyních. Připravte z ní fenyklem ochucený salát, který se hodí k masům i…
Lehký salát s nasládlým fenyklem, jablkem a plísňovým sýrem, příjemně osvěží a bude potěšením pro vaše chuťové pohárky. Salát posypeme opraženými vlašskými ořechy a…
Z fenyklu odstránime zelenú časť, prekrojíme a na tenko nakrájame. Jablko očistíme a nakrájame, paradajky prekrojíme. Všetko dáme do misky, s citom osolíme, okoreníme,…
Česnek utřete se solí a s lístky tymiánu. Půjde vám to dobře v hmoždíři. Přidejte citronovou šťávu a olej a promíchejte. Brambory vložte do osolené vody a vařte téměř…
Na olivovém oleji usmažíme na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme stejně nakrájený očištěný fenykl zbavený tvrdého košťálu a osmažíme dozlatova.Trošku podlijeme cca 100…
Hrušku oloupeme, rozčtvrtíme, nakrájíme na plátky a zakápneme trochou citronové šťávy. Fenykl nakrájíme na jemné plátky. Červené lupení očistíme a větší lístky zbavíme…
Serizneme vrch fenyklu,odstranime jednu vrstvu fenyklu a umyjeme,oloupeme 3 mrkve a jak fenykl tak i mrkev prepulime a nakrajime na mesicky. Vlozime do misy,zalijeme…
Nejprve připravíme kvásek: vše dáme do mírně nahřátého porcelánového hrnečku, zamícháme a necháme 10 až 15 minut zkvasit.Do mísy rozstrouháme 3 studené, oloupané vařené…
Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do něj dáme kvasnice, zasypeme 2 lžičky cukru a zalijeme 250 ml vlažné vody. Počkáme, až se udělá kvásek. Mezitím…
Očištěný fenykl pokrájíme na tenké plátky, mrkev nastrouháme a pokrájíme i zelí.Zálivku prošleháme, promícháme se salátem a přidáme libovolná semínka.
Kapr je velmi chutná ryba, byla by škoda si ho dávat jen na Vánoce smaženého v trojobalu. Pečené filety kapra, ochucené česnekem, podávané s pestrou směsí pečené…
Dobré italské rizoto je dokonale krémové. Abychom toho dosáhli, je potřeba použít správný typ rýže. Toto rizoto dochutí aromatický fenykl a čerstvé lesní houby. Na závěr…
Klasické zeleninové saláty máme v oblibě všichni. Proč nevyzkoušet něco nového? Kousky ledového salátu smíchané s proužky fenyklu a dílky pomeranče ochucené pomerančovou…
Toto je jedno z poměrně složitých jídel jihovýchodní Ázie, náročné na suroviny i přípravu, ale naprosto jedinečné svou symfonií chutí a rafinovanou pikantností. Pochází…
Z kvasnic, vlažného mléka a trochy cukru zadělejte kvásek. Nechte vzejít na teplém místě. V hmoždíři roztlučte semínka fenyklu. Obě mouky promíchejte a vsypte ke kvásku.…