Hovězí s kyselými okurkami -podle tchýňky

Suroviny

1/2 kila hovězího masa
1 velká bílá cibule
2 stroužky česneku
pepř
sůl
2 PL pikantní hořčice
4 velké kyselé okurky
libeček
čerstvě umletý pepř
sůl
150 g kysaná smetana
200 g sladká smetana (na vaření)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na větší kousky, ne na jemno, česnek na plátky a orestujeme.

  2. Maso nakrájíme na kousky a restujeme došeda, podlijeme vodou nebo vývarem ale jen do výše masa a dusíme do měkka.

  3. Přidáme hořčici, pepř, sůl, libeček a dodusíme cca 5 minut.

  4. Dáme kysanou a sladkou smetanu, nakrájené okurky na drobné kousky a povaříme 2 minuty. Vypneme sporák, dochutíme dle sebe, necháme spojit chutě. Určitě nedávat mouku!!!!!! Podáváme s těstovinami (já měla kolínka).

Poznámka od kuchařky

Já našla zbylé kvašáky a muž si vzpomněl, že mamka dělala skvělou omáčku, takže pomohl s překladem a měl pravdu, je skvělá, po odležení bude ještě lepší.

Komentáře k receptu Hovězí s kyselými okurkami -podle tchýňky

  • zabanka zabanka

    S rýží také chutná skvělé, mňamka<3<3<3<3

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    S kvašáky je to moc fajn mňamka:-p:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    to bude dobrota:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Díky moc:-K:-K
    Andrejko, dnes se vynasnažím vyfotit i na talíři ;-);-)
    Pipre: Jani, hm vidíš, dobrý nápad s tím restíkem, já se držela receptu, protože moc s kyselými okurkami nevařím, neb u nás se spapaj hned za syrova nebo v salátu (na vánoce), ale zkusím je orestovat, protože asi budu dělat častěji, když už jsem muže donutila k překladu prý :-D:-D:-D;-);-);-) no a čerstvé kvašáky kypěj v kvašáku :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Každý rok si naložím velkou sklenici kvašáků a používám je na vaření, mají naprosto odlišnou chuť:-p než "ála" Znojmo. Recept se mi moc líbí:-p:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Já jsem třeba zvyklá podle maminky okurky před vložením do omáčky ještě orestovat na másle. Jinak s kvašáky to může mít zajímavou chuť, vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ladi, bude to určo dobré:yes:. Na talířku by fotečka nebyla?;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Frantiska:jejda, díky, opraveno :-8:-8:-8

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Miluju Znojemskou a tohle bude suprové,s tou smetanou.:-p:-p:-p
    Ladi,ty máš,ale tchýňku.;-):-K
    Kvašáky dejte ke konci vaření,ještě před smetanou.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    a kdy dame ty kvasaky? nejak je tam nemuzu najit :)

    Odpovědět

Tématické fráze: hovezi s okurkou hovězí s kyselou okurkou hovězí s okurkami hovězí plátky s okurkou hovězí maso s okurkou omáčka s kyselou okurkou veprove s kyselou okurkou hovězí na okurkách hovězí maso s kyselou okurkou hovězí plátky recepty s kyselou okurkou vepřové maso s kyselou okurkou maso s kyselou okurkou hovězí maso s okurkami bílá omáčka s kyselíma okurkama recep-guláš s kyselými okurkami veprove na kyselych okurkach recept hovězí s okurkou bila omáčka s kyselou okurkou vepřové s kysanou okurkou omáčka s kyselýma okurkama