

Hovězí plátky
Suroviny 8 porcí
- 8 plátků hovězího masa z kýty
- 200 ml oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 2 polévkové lžíce Solamyl (když nemám dávám kukuřičný škrob)
- 1/2 kávové lžičky mletý kmín (lepší je čerstvě mletý)
- pár kapek sojové omáčky
- 1 polévková lžíce pikantní hořčice (s fefeóny, chilli)
- 1 kávová lžička Křehké maso - nemusí být
- 1/4 kostky Masoxu
- sůl
Postup přípravy receptu
Z uvedených surovin kromě masoxu uděláme marinádu, do které namáčíme naklepané plátky masa.
Maso naskládame do misky, zalejeme zbytkem marinády, přikryjeme a necháme 1-2 dny v chladnu uležet.
Na pánev slejeme olej z marinády, pokud je málo, trošku oleje přidáme a maso prudce opečeme.
Plátky masa naskládáme do tlakového hrnce (kdo nemá, může dát do kastrolku a dodělat v troubě), zalejeme výpekem z masa, přidáme 1/2 - 3/4 litru vody, masox a dusíme do změknutí masa (já jsem to dusila 15minut).
Podáváme s rýží nebo bramborem.
Poznámka od kuchařky
Můj momentální nápad, maso bylo po orestování trochu tvrdé, tak jsem použila tlakáč.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí plátky
-
To je fajnový receptík. Dnes jsem dělala"orduňk" v mrazáku a nějaké hovězí tam na mně vykukovalo
To mně teda láká
A už je v oblíbených
...+1
-
Holky díky všem
Aničko a Ivanko díky za fotečky a jsem ráda, že chutnalo
-
Evi,robila som dnes hovädzie na spôsob tvojho receptu,ibaže som pridala mletú papriku a raj.pretlak,takže mám omáčku tmavšiu
Obedoval tu aj kamarát a všetkým chutilo
+7
-
Díky za príma recept
dnes bylo k obědu a pochutnali jsme si
+5
nebylo to sice maso z kýty,ale papiňák se pochlapil
Posílám bodík a přidávám foto
-
cardanka tak to fakt souhlasím, zbožňuji nakládaná masíčka
-
Nakládané maso je téměř vždy zaručená
dobrota
, 4. bodíka posílám
-
-
-
-