Hovězí plátky

eva hubova Kuchařka: eva hubova

Doba přípravy: 45 minut+odležení 8 porcí Hovězí maso 10 názorů

Suroviny

8 plátků hovězího masa z kýty
200 ml oleje
1 stroužek česneku
2 polévkové lžíce majonézy
2 polévkové lžíce Solamyl (když nemám dávám kukuřičný škrob)
1/2 kávové lžičky mletý kmín (lepší je čerstvě mletý)
pár kapek sojové omáčky
1 polévková lžíce pikantní hořčice (s fefeóny, chilli)
1 kávová lžička Křehké maso - nemusí být
1/4 kostky Masoxu
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin kromě masoxu uděláme marinádu, do které namáčíme naklepané plátky masa.

  2. Maso naskládame do misky, zalejeme zbytkem marinády, přikryjeme a necháme 1-2 dny v chladnu uležet.

  3. Na pánev slejeme olej z marinády, pokud je málo, trošku oleje přidáme a maso prudce opečeme.

  4. Plátky masa naskládáme do tlakového hrnce (kdo nemá, může dát do kastrolku a dodělat v troubě), zalejeme výpekem z masa, přidáme 1/2 - 3/4 litru vody, masox a dusíme do změknutí masa (já jsem to dusila 15minut).
    Podáváme s rýží nebo bramborem.

Poznámka

Můj momentální nápad, maso bylo po orestování trochu tvrdé, tak jsem použila tlakáč.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky

Tématické fráze: hovězí plátky hovězí plátky recept hovězí plátky recepty nakládané hovězí maso hovezi platek tvrdé hovězí maso recept na hovězí plátky nakládané hovězí plátky tvrdé hovězí marináda na hovězí plátky křehké hovězí jak na tvrdé hovězí maso recepty na hovězí plátky hovězí plátky příprava křehké hovězí maso hovězí plátky na kmíně hovězí maso tvrdé příprava hovězích plátků nakladane hovezi jak pripravit hovezi plátky

Zapomněl/a jsem heslo