Panenčiny medailonky v houbové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenKřehké a šťavnaté medailonky z panenky doplněné o smetanovou omáčku s houbami si připravíte i mimo sezónu hub. Použít můžete i ty mražené nebo sušené. Chuť omáčky krásně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 155 kJ / 37 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,18 g |
| – nenasycené | 0,02 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,02 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 3,00 g |
| – cukry | 1,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Křehké a šťavnaté medailonky z panenky doplněné o smetanovou omáčku s houbami si připravíte i mimo sezónu hub. Použít můžete i ty mražené nebo sušené. Chuť omáčky krásně…
Někomu se může kýta zdát tuhá, ale pokud ji připravíte na sádle místo oleje, budete mile překvapeni. Přidejte zeleninu, chilli papričky a rázem můžete servírovat chutný…
Kuřecí maso má nespočet využití. Kromě řízků se ještě perfektně hodí do téměř jakékoliv směsi se zeleninou. Zkuste tento recept na kuřecí maso s houbami a do půlhodiny…
Hovězí pečeně je prubířský kámen každého kuchaře. Upéct ji tak, aby byla měkká a šťavnatá, se nemusí pokaždé podařit. Podle tohoto postupu ale bude určitě vaše hovězí…
Filírované, tedy tence nakrájené, a šťavnaté plátky kuřecích prsou podávané s houbovou omáčkou připravíme za pár chvil. Orestované kuřecí maso, které krátce dotáhneme v…
Máte rádi gnocchi? V kombinaci s opečeným vepřovým masem, houbami a smetanovo-horčičnou omáčkou vám určitě budou chutnat. Podávejte je posypané nakrájenou petrželkou.
Omáčku typu Stroganoff, kde hovězí maso nahrazují houby ocení především vegetariáni. Je ideálně chuťově vyvážená a pokud jako přílohu zvolíte rýži nebo hranolky, maso…
Na lahodnou houbovou omáčku použijeme houby mražené, můžeme ji ale připravit i z hub čerstvě nasbíraných. Omáčku dochutí bobkový list s pepřem a zjemní ji několik lžic…
Kuře na houbách se smetanou a saturejkou určitě vyzkoušejte. Právě saturejka dává pokrmu úžasnou chuť a smetana omáčku krásně zjemňuje. K masu a omáčce se nejlépe hodí…
Nic vás nezahřeje v podzimních sychravých dnech tak jako poctivá polévka. Například fazolová polévka, vylepšená houbami a párky, může být jednou z nich. Podávat ji…
Na oleji se sádlem osmahneme pokrájenou cibuli, vložíme na větší kostky pokrájené maso, osmahneme, osolíme, opepříme. Přidáme houby, papriku, kmín a nadrobno pokrájený…
Očištěné maso nakrájíme na kostky velikosti soust, lehce osolíme a opepříme. Do hluboké pánve nebo rendlíku dáme sádlo nebo olej, necháme rozehřát a maso zprudka opečeme…
Kuře naporcujeme na čtyři díly, přičemž vyřízneme celou páteřní kost, bohatě vetřeme koření „Zlaté kuře“ a necháme odležet nejlépe do druhého dne. Vložíme do pekáče a na…
Do pochmurných podzimních dnů se hodí tato jednoduchá polévka z hovězího masa, zeleniny a hub, načež zasytí kdejaký hladový žaludek. Základem je její dlouhý var, aby se…
Mražené houby je ideální použít jako základ pro přípravu dušeného masa. V tom případě není nutné je zcela rozmrazovat, stačí je lehce povolit, aby se na maso…
Krémová bramboračka je variace na tradiční českou polévku, která zahřeje a potěší svou sytou chutí. Vůně čerstvé zeleniny a brambor, doplněná o voňavé bylinky, tvoří…
Do masa přidáme vajíčko, hořčici, mouku, sůl, pepř, promícháme a namočenýma rukama vytvoříme kuličky velikosti pinpongového míčku, které restujeme na olivovém oleji a…
Vepřové plátky na slanině s houbami potěší milovníky dušených mas se šťávou. Pokud máte zásobu mražených hub, v tomto receptu je skvěle využijete. Podávejte třeba s rýží…
Voňavá vepřová roláda si zaslouží místo na svátečním stole. Díky rychlému zatažení a pomalému pečení zůstane maso krásně šťavnaté a křehké. Jemná houbová náplň s vejcem…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji je rychle opečeme z obou stran. Pak je vyndáme a do výpeku dáme osmažit nakrájenou cibuli nahrubo spolu s nakrájeným…
Krémová houbová polévka je oblíbená klasika. Výrazná chuť a vůně lesních hub v ní dobře vyniknou. Polévka zasytí díky bramborám, které do ní přidáme. Ty polévku také…
Cibuli nakrájíme a hned na tuku orestujeme.K orestované cibulce přidáme prosmahnout nakrájené maso z obou stran.Až bude maso doběla, přidáme 2 lžíce kremžské hořčice, 1…
Snadné a rychlé masové nudličky jsou skvělým obědem či večeří v uspěchaném dni. Tento recept přináší restované hovězí nudličky s dušenými houbami a kousky nakládaných…
Nádivka patří mezi oblíbené velikonoční pokrmy a dá se připravit na mnoho způsobů. Tahle nádivka je s kroupami, houbami a uzeným masem a nechybí ani bylinky. Připravte…