Nádivka s kroupami, houbami a uzeným

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Ostatní 10 názorů

Suroviny

6 kusů pečiva - já použila celozrnné kaiserky
6 vajec ( žloutky zvlášť a z bílků tuhý sníh)
cca 300 g vařeného uzeného masa měla jsem obrané z žeber
3 hrsti mražených hub nebo čerstvých lesních hub
3 hrsti velkých krup
3 stroužky česneku
hodně zelených bylinek:
petrželka
libeček
kopřivy
popenec
uzený vývar podle potřeby
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme v osolené vodě doměkka kroupy, slijeme a necháme vychladnout.

  2. Pečivo pokrájíme na plátky nebo kostičky a zalijeme trochou uzeného vývaru. Přikrájíme uzené maso, přidáme houby, kroupy, žloutky, bylinky, rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  3. Přidáváme podle potřeby vývar.

  4. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
    Pekáček vymažeme dostatečně sádlem, hmotu do něj vyklopíme a urovnáme.

  5. Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a pečeme do zlatova.

  6. Během pečení potíráme sádlem, bublajícím po stranách pekáčku, i shora.

Poznámka

Konzistence hmoty před pečením by měla být jako na Velikonoční nádivku, kterou jistě všichni znáte :-)

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nádivka s kroupami, houbami a uzeným

  • hanes24 hanes24

    Alexiss:Dobré, dělám to bez krup a s játry, kroupy zkusím a s vařením krup souhlasím, už je v nesolené vodě vařila babička a kamarád řezník taky (mimochodem dělá housková jelita a dává i kroupy a kombinace je to ohromná - takže je to taky variace na prejt u nás na Slovácku obíhanicu)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Díky všem;-):-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja mám v mrazničke uvarené krúpy aj huby. Chýba mi údené. Ale by mi chutilo, poznám sa. Keď budem na budúce hľadať niečo s údeným a krúpami, upozorni ma... pred pár dňami som tu tápala...:-D

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Vypadá to hezky, hub mám v mrazáku asi 6 kilo a hubník a podobné máme rádi. Líbí se mi i celozrnné pečivo.
    Jen na okraj (nechci být za chytrolína), ale kdysi jsem sbírala zkušenosti v hospodské kuchyni a dostala radu, že kroupy se vaří v nesolené vodě. Zkusila jsem obojí, ve slané se vaří asi tak 5x déle. Totéž platí i u rýže natural, to je už vlastní postřeh. :-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Tak na toto mám chuť :yes::-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Děkuji dámy a určitě by tam byla dobrá třeba i kapusta, mě teď napadlo;-) A mám ji doma, no holt příště:-S:-D

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Krásné,jen se zakousnout:yes::yes::yes::-)):-pasi to budu muset vyzkoušet...láká mě to:-D:-pa ty máš boďana ode mne:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    WAW!! Asi si zajdu koupit kroupy i kvůli polévky, myslím staročeské, co jsem tady včera zahlédla. Andreo, mooc hezké a žravé od pohledu!!:-p:-p

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to se mi s těmi kroupami moc líbí:yes::yes::yes:+1

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jo takhle dělám Velikonoční hlavičku taky, těch obměn je hodně.:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kroupy recepty hubník s kroupami housková nádivka velikonoční nádivka s houbami recepty z krup kroupy s uzeným nádivky z pečiva recepty kroupova nadivka nádivka bez pečiva velikonočni nádivka s uzeným velikonoční nádivka s játry nádivka z celozrnného pečiva.cz celozrnná nádivka velikonoční nádivka s houbama velikonoční nádivka bez pečiva kroupy v receptech recept na kroupy s houbami hubník z krup velikonocni .pohanky nádivka recept pečivo z krup