Gnocchi s masem a smetanovo-houbovou omáčkou
Máte rádi gnocchi? V kombinaci s opečeným vepřovým masem, houbami a smetanovo-horčičnou omáčkou vám určitě budou chutnat. Podávejte je posypané nakrájenou petrželkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 532 kJ / 1 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,15 g |
Tuky | 56,12 g |
Vláknina | 19,30 g |
Cholesterol | 198 mg |
Sodík | 2,88 g |
Sůl | 7,01 g |
Sacharidy | 204,00 g |
Postup přípravy
Maso dáme na rozpálenou pánev, přidáme druhou lžičku oleje a opékáme, než se maso zatáhne, poté přidáme houby a 3 minuty opékáme společně s masem. Krok 4: Maso a houby zalijeme vodou, pro výraznější chuť můžeme přidat houbový bujón a přikryjeme pokličkou. Krok 5: Dusíme cca 10 minut, poté přidáme hořčici, sůl a pepř, promícháme a necháme dusit ještě 15-20 minut. Krok 6: Do hrníčku nalijeme smetanu, přidáme lžíci hladké mouky a pořádně promícháme, abychom se zbavili hrudek. Krok 7: Tuto směs vlijeme za stálého míchání do omáčky a necháme vařit do zhoustnutí zhruba 10-15 minut. Krok 8: Plotnu vypneme a nakonec do jídla vmícháme nakrájenou petrželku.
Zveřejněno 22. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gnocchi s masem a smetanovo-houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6vrr
Moje poznámka
Gnocchi s masem a smetanovo-houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6vrr
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 5 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 2 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 4 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 6 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 6 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 7 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 7 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 7 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 9 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 9 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
Lennulinka před 9 hodinami
Suroviny:
gnocchi,
kýta vepřová,
houby mražené,
olej,
voda,
smetana na vaření,
hořčice,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
petrželka,
bujón houbový
Komentáře (2)