Letní melounový salát
Recept ještě nebyl hodnocenDo větší mísy dáme nakrájený meloun na kostky, přidáme nakrájenou okurku, ředkvičky a hrášek. Vše promícháme s nastrouhaným balkánským sýrem.Podáváme vychlazené.Salát si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do větší mísy dáme nakrájený meloun na kostky, přidáme nakrájenou okurku, ředkvičky a hrášek. Vše promícháme s nastrouhaným balkánským sýrem.Podáváme vychlazené.Salát si…
Máta patří mezi nenáročné rostliny, které můžeme pěstovat na zahradě i doma za oknem. V kuchyni má celkem široké použití od čaje, přes různé náplně, až třeba po tuto…
Pohánku zalejeme vriacou vodou ( nie z varnej konvice!), zakryjeme a dáme na 30 minút do perín.Na troche oleja opražíme krátko na kolieska narezaný pór, pridáme na malé…
Roláda z vykostěného kuřete je lahodná pochoutka pro sváteční příležitost. Výhodou je, že bude chutnat za tepla i za studena. Naplnit ji můžete podle své chuti. V našem…
Polévka je grunt, mnohdy nás zasytí tak, že k obědu nepotřebujeme žádné druhé jídlo. Jarní polévka plná zeleniny přijde vždy k chuti. Navíc je rychlá na přípravu, za…
Jehněčí plíčky nejsou zrovna obvyklá surovina, většinou se připravují na smetaně. Ochutnejme je tentokrát trochu jinak - ochucené houbovým kořením, dušené spolu s…
Bramborový salát a ryba patří k Vánocům stejně jako vánočka. V každé rodině se najde osvědčený recept na štědrovečerní menu, ale někdy se vyplatí vyzkoušet něco nového.…
Těstoviny uvaříme dle návodu, přecedíme a promícháme s trochou oleje, aby se neslepily. Necháme vychladnout.Mezitím očistíme na plátky nakrájené žampiony, posolíme a…
Kuře a nádivka, co jsou pečeny spolu, ale přitom každé zvlášť. Kuře je ochuceno máslem, česnekem a bylinkami. Nádivku pečeme zvlášť v pekáčku a snoubí se v ní chutě…
Těstoviny vřetena, na kterých snadno ulpí smetanová omáčka, restované kuřecí maso a štědrá porce hrášku a kukuřice, to je snadná a přesto vydatná večeře pro hladovou…
Polévka z mladé zeleniny je sladká díky mrkvi a hrášku a zjemněná máslem. Polévku není potřeba zahušťovat. Plnou chuť podpoří silný vývar z kostí a rané brambory opečené…
S pomocí pár ingrediencí vytvoříme šťavnaté a jemné plátky plné chuti. Vepřová krkovice, je prorostlejší maso, které je vhodné na mnoho způsobů přípravy. Tohle je jedna…
Jemná, sytá a přitom krásně svěží – taková je krémová hrášková polévka s mátou. Sladkost hrášku se skvěle doplňuje s mátou a vytváří neobvyklou, ale velmi příjemnou…
Voňavé, syté a neodolatelně lahodné – zapečené těstoviny s tvarůžky, křupavou slaninou a sladkým hráškem jsou ideální volbou pro všechny, kdo mají rádi českou klasiku s…
Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka, dochutíme solí a pepřem. Pokud je pomazánka moc hustá, můžeme přidat jogurt nebo zakysanou smetanu. Mažeme na…
Škrob rozmíchejte ve 2 hrncích vody či zeleninového vývaru. V hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej, vložte šalotku a cibuli a opékejte asi 5 minut. Poté…
Nakrájíme si cibuli na kostičky a zpěníme na oleji. Přidáme nakrájená kuřecí prsa na kousky, opečeme. Přidáme červenou papriku, hrášek, kukuřici, žampiony, fazole. Až je…
maso nakrájíme na nudličky, orestujeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, pórek, červenou papriku-kapii, hrášek, kukuřici, bambusové výhonky a zakapeme sojovou omáčku.…
Králičí hřbet vykostíme. Postupujeme velmi opatrně, abychom tenkou vrstvu masa u páteře nepřeřízli. Vzniklý plát masa buď použijeme celý, nebo jej v nejtenčí části…
Špalek hovězího plecka, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar. Maso prošpikujeme klínky mražené slaniny a posolíme. Zprudka špalek hovězího plecka opečeme, aby se…
3x spařené jáhly uvaříme ve dvojnásobném množství osolené vody (vaříme cca 15min). Uvaříme zeleninu (je jen na vás co máte rádi), já většinou dávám kukuřici, hrášek,…
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na větší pánvi na oleji. Na jiné pánvi zprudka orestujme kousky nakrájeného masa, které si osolíme a opepříme. Rýži přisypeme k…
Všechny suroviny rozemeleme v mlýnku a v misce spolu promícháme.
Těstoviny uvaříme podle návodu, salám a sýr nakrájíme na kostičky, přidáme žampiony (některé příliš velké kusy překrájíme), přidáme zeleninu z konzervy (bez nálevu),…