Barevný salát s cuketou

tejaja Kuchařka: tejaja

Saláty 4 názory

Suroviny

1 cuketa (malá)
1 mrkev
1 cibule
100 g hrášku
100 g celeru
hrst rukoly
rajčata na ozdobu
Zálivka:
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce sekané bazalky
1 lžička hořčice
2 stroužky prolisovaného česneku
šťáva z 1 citronu
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mrkvu a zeler nastrúhame na hrubšie rezance, cibuľu nakrájame na kolieska a cuketu na plátky (ako uhorky).
    Všetko premiešame s hráškom a rukolou.

  2. Vyšľaháme olej, horčicu, cesnak, šťavu a soľ a spolu s bazalkou vmiešame do šalátu.

  3. Šalát ozdobíme pri podávaní mesiačikmi paradajok.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Barevný salát s cuketou

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Dievčatá, čerstvý na záhrade ešte nemám, takže používam mrazený. Konzervy zásadne nekupujem. Do šalátov vysypem hrášok alebo kukuricu, keď taký šalát robím, a kým urobím zálievku, premiešam, je rozmrazený. Zároveň to má aj tú výhodu, že mi hneď šalát ochladí. ;-) Keď bude čerstvý na záhrade, použijem čerstvý.;-)
    Eja57: ďakujem za upozornenie, rukola mi vypadla z receptu. :-K;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    cathleen: podle druhé fotky je hrášek jasně mražený a to zelené lupení vpravo je podle mne rukola

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    tejaja: Terezko, já bych prosila jen s čerstvě vyloupaným hráškem! :-D:-D:-K Ten z plechovky někdy nebývá moc pěkný (někdy převařený, někdy zase tvrdý) a mražený používám jen na vaření. ;-) Tak prosím o porci s čerstvým hráškem, ano?! ;-):-D:-D Škoda, že to nejde poslat doopravdy! ;-):-8<3 Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Hrášek jsi použila mražený? A přidala i zelené lístky drobnolistého salátu, viď?:-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo