Klobáskový pikantní salát
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, používám škrabku na julienne. Okurku zbavíme semeníku, lehce oškrábeme, nakrájíme na proužky a vše dáme do větší misky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, používám škrabku na julienne. Okurku zbavíme semeníku, lehce oškrábeme, nakrájíme na proužky a vše dáme do větší misky.…
Na oleji osmahneme cibuli a 50 g slaniny.Přidáme hrášek a brambory na kostičky, orestujeme, přilejeme vývar.Přidáme česnek, sůl, pepř.Až budou brambory měkké, část…
Kapustu narežeme na rezance, pridáme narezanú cibuľu, nahrubo nastrúhanú uvarenú cviklu, ocot, cukor a soľ. Dobre premiešame a necháme 24 hodín stáť. Občas premiešavame.…
Mrkev a cibuli nakrájejte na drobno (mrkev např. na menší kostičky). V hrnci rozehřejte olej a mrkev s cibulí na něm krátce (asi 5 minut) osmahněte. Mezitím oloupejte…
Zeleninu si pokrájíme na kostičky a spolu s houbami, hráškem a kořením dáme vařit do vody nebo vývaru. Když je vše skoro měkké, přimícháme prohřátou smetanu promíchanou…
Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme. Přidáme vejce, omytý a sekáčkem nasekaný syrový květák, pokrájenou nať z jarní cibulky, sůl, prolisovaný česnek, drcený kmín,…
Do väčšieho hrnca vhodíme kocky bujónu, zalejeme 1 a 1/4l vody (na 500g ryže) a privedieme k bodu varu. Vodu bude možno treba dosoliť, ale to závisí od vášho bujónu.…
Maso pomažeme hořčicí, osolíme, opepříme a dáme odpočinout do chladu Rozpálíme pánev, nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme maso, necháme…
Kuřecí stehna uvaříme ve slané vodě (zůstane vývar na polévku). Stehna obereme (bez kůže). Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme zeleninu, kuřecí maso, …
Vepřové maso nakrájíme na malé kostky. Ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a drceným kmínem. Do hrnce si dáme rozpálit lžíci sádla a přidáme na jemno nakrájené cibule.…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule. Pak přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso. Pokud zvolíme maso kuřecí či krůtí, případně králičí, doba…
Na másle osmahneme zeleninu, poté zalijeme vývarem a necháme podusit do změknutí.Mezitím na pánvi restujeme tofu a zalijeme dvěma rozkvedlanými (vyšlehanými rukou)…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno, kapii na proužky a okurky na malé kostičky.Na másle opražíme mandle dozlatova a dáme zatím bokem.Na rozehřátém oleji…
Maso odbláníme a nakrájíme na hranolky. Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso, sl. papriku a za stálého míchání dusíme na malém plameni.Zalijeme několika…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme šošovicu, osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Povaríme 15 minút (tekutina sa musí vydusiť). Pridáme…
V osolené vodě s celerem, petrželí a překrojenou cibulí se slupkou uvaříme jehněčí maso. Scedíme, maso dáme stranou a vývar uchováme.Na másle zpěníme najemno nakrájenou…
Na oleji osmažit cibulku.Přidáme vepřové maso nakrájené na malé kousky.Přimícháme papriku, kukuřici, hrášek a česnek.Chvíli dusíme za stálého míchání.Přidáme uvařenou…
Kuřecí prsa umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, nebo větší nudličky. ½ kapie nakrájíme na kolečka, zbytek na kostičky, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na…
Prsíčka zbavíme kostí, nakrájíme na plátky, jemně naklepeme a osolíme. Pak ušleháme těstíčko. Bažantí filátka namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji do červena. Příloha…
Bramboračka patří mezi tradiční české polévky. Vyzkoušejte nenáročnou a vynikající polévku z pomalého hrnce, která dokonale provoní domov a skvěle chutná. Překvapte své…
Hovězí maso dobře opláchneme a vložíme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a na začátku, když dojde k varu, sebereme z hladiny sraženou…
I bezmasý pokrm může být výživný, pikantní a oku lahodící. Arborio je druh japonské rýže pěstované v Itálii. Má kašovitou konzistenci, přesto zůstává při vaření pevná na…
Zeleninová krémová polévka spojuje čerstvou cuketu a sladký hrášek s bohatou sýrovou chutí, čímž vytváří dokonalou harmonii chutí a textur. Ještě lépe, bude chutnat s…
Těstoviny s restovanou zeleninou jsou tipem na rychlou a snadnou bezmasou večeři. Červená řepa těstoviny krásně obarví. Dejte si tu práci a všechnu zeleninu i žampiony…